GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PARIURI

Liber la pariuri în agenții și cazinouri: vestea pe care o așteptau toți pariorii + ce reguli trebuie respectate

COVID-19 a blocat industria terestră a jocurilor de noroc pe 18 martie +49   FOTO
COVID-19 a blocat industria terestră a jocurilor de noroc pe 18 martie

Articol de GSP - Publicat joi, 28 mai 2020 12:08

Sunt tot mai multe agenții de pariuri care își anunță clienții pe rețele de socializare că ar putea deschide sediile terestre începând cu 1 iunie. Totuși, cea mai probabilă dată rămâne 15 iunie. Iar oferta devine mai bogată de la o zi la alta.

Luna iunie pare să fie cea în care agențiile terestre de pariuri și cazinourile speră să-și reprimească clienții. Sigur, cu diferite măsuri de igienă și de distanțare între oameni, așa cum se va întâmpla și în cazul teraselor sau restaurantelor. Deocamdată încă se așteaptă un anunț oficial, cu programul, dar și normele pe care trebuie să le respecte atunci când vor avea voie să primească clienții.

VIDEO Când revin casele de pariuri

Gazeta a anunțat din 15 mai că societățile din domeniu au obținut de la Guvern aprobarea reluării activității, cu condiția respectării unor reguli stricte, neluate în calcul înaintea epidemiei de coronavirus. 

Iar cum măsurile generale de relaxare s-ar putea înmulți de la 1 iunie, restricțiile fiind tot mai mici, casele de pariuri speră să poată redeschide. Cel puțin asta continuă să anunțe cele mai multe case de pariuri pe rețelele de socializare atunci când sunt întrebate de clienți despre reluarea programului. 

În mediul online se vehiculează data de 1 iunie pentru redeschidere, însă oficial pare că va fi de pe 15. După cum a anunțat Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniu. „Noi, de la jocuri de noroc, fiind închiși odată cu restaurantele, estimăm că tot pe 15 iunie se vor deschide și cazinourile, sălile de pariuri și celelalte locații de jocuri de noroc".

S-a îmbogățit și oferta

Și oferta pentru pasionații de pariuri sportive devine mai bogată de la o zi la alta, iar la sfârșitul acestei săptămâni vor porni și alte competiții. Dacă în urmă cu câteva săptămâni se putea paria doar pe meciuri din Nicaragua, Taiwan, Belarus și alte câteva campionate mici, începând din această săptămână pariorii își pot încerca norocul pe competițiile interne din Germania, Polonia, Cehia, Croația, Lituania, Ucraina, Ungaria, Austria, Danemarca și Serbia. 

Asta pe lângă turneele mici de tenis, hochei în Rusia, baseball și chiar meciuri de volei sau badminton și darts. Iar la jumătatea lunii, atunci când sunt cele mai mari șanse de redeschidere, pariorii vor avea deja aproape toate campionatele mari la dispoziție, plus Liga 1, anunțată chiar din acel weekend.

„Între aparate va fi montat plexiglas. Este mobil și în funcție de unde joacă clienții la aparate se va extrage și se va monta la un alt aparat. Plus că trebuie să se poarte mască, iar aparatele trebuie dezinfectate. De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul" 

„Nu văd cum își va reveni industria pe termen scurt sau mediu în condițiile astea restrictive. Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte"


Sorin Constantinescu

Ce restricții vor avea casele de pariuri:

  • Programul de funcționare va fi mai scurt decât era în condiții normale.
  • Accesul în agenții va fi permis doar cu mască.
  • Între aparatele pentru jocuri de noroc, „păcănelele", va exista geam despărțitor. 
  • Distanța dintre jucători va trebui să fie de minimum un metru.
  • La mesele pe care clienții își completează biletele pentru pariuri sportive va putea sta numai câte un om.
  • La intrarea în fiecare agenție va trebui să existe un covor dezinfectant

20 de milioane de euro pe lună de la stat

COVID-19 a blocat industria terestră a jocurilor de noroc pe 18 martie. De atunci, casele de pariuri, sălile de jocuri și cazinourile stau închise. A rămas doar partea online, care a avut mult de suferit din cauza ofertei sărace. 

Nici clienții nu-s la fel de numeroși, o bună parte fiind atrasă de intratul în agenții sau cazinouri. Statul plătește totuși lunar în jur 20 de milioane de euro, șomaj tehnic, pentru angajații care stau acasă de aproape 3 luni.

2,2 milioane de europrimește LPF de la Casa Pariurilor pentru fiecare sezon din Liga 1. Societatea care deține și brandul Fortuna e sponsorul principal al campionatului

45.000de salarii lunare plătește industria jocurilor de noroc

800 de milioane de leiînsumează taxele și impozitele angajaților de la jocuri de noroc

FOTO Cele mai spectaculoase fotografii din București, surprinse în timpul pandemiei de coronavirus:

+45 FOTO

Citește mai multe știri de actualitate:

Mărturia cutremurătoare a iubitei fotbalistului sinucigaș: „O clipă n-am fost atentă și am auzit împușcătura”

Șomajul salvează arbitrajul! 2.000 de euro pentru Ovidiu Hațegan și compania de la Guvern

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10156013562479806
Oprisan Niculae  •  28 Mai 2020, 12:40

Cat timp au fost inchise casele de pariuri terestre , statul si casele de pariuri au pierdut foarte multi bani.Singurii care au castigat au fost pariorii.Banii pe care oricum ii pierdeau le-a ramas in buzunare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează