GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

Lovitură dură pentru Cristiano Ronaldo! Portughezul, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Gabriel DumitruJURNALISPORT - Publicat vineri, 15 iunie 2018 19:00

Cristiano Ronaldo a ajuns la o înţelegere cu Fiscul Spaniol şi a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în urma problemelor pe care le-a avut din cauza neplăţii taxelor.

Starul celor de la Real Madrid este nevoit să plătească o amendă în valoare de 18,8 milioane de euro în urma delictului comis. Deţinătorul Balonului de Aur a recunoscut comiterea a patru infracţiuni economice în perioada petrecută până acum pe "Santiago Bernabeu".

Ronaldo este anchetat pentru un prejudiciu fiscal produs între 2011 şi 2014, fiind acuzat că s-a folosit de mai multe firme fantomă pentru a nu plăti taxele cuvenite în urma vânzării drepturilor de imagine.

Cu ajutorul unor firme-fantomă şi al conturilor off-shore, Ronaldo ar fi disimulat 150 milioane euro în paradisuri fiscale între 2009 şi 2016, cu scopul de a plăti taxe cât mai mici fiscului spaniol. În decembrie 2014, atacantul şi-a vândut drepturile de marketing pentru perioada 2015-2020 în schimbul a 74,7 milioane euro, cu scopul de a profita de regimul fiscal avantajos ce urma să dispară la finele anului 2014.

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează