GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  AMINTIRI

Marius Lăcătuș, marcat de o experiență trăită: „Stăteau cu pușcociul în mână. Nu-i vezi pe ăia cu bazooka?”

Marius Lăcătuș este unul dintre cei mai iubiți steliști din toate timpurile. Sursă foto: GSP
Marius Lăcătuș este unul dintre cei mai iubiți steliști din toate timpurile. Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 decembrie 2020 20:05 / Actualizat sambata, 12 decembrie 2020 20:53

Marius Lăcătuș (56 de ani) a povestit recent o experiență trăită în Honduras, pe vremea când era „secundul” lui Mihai Stoichiță la naționala statului Panama.

Se întâmpla la începutul anilor 2000, când Mihai Stoichiță l-a convins pe Lăcătuș să-și facă o vacanță în Panama. În scurt timp, „Fiara” a ajuns să-l secondeze pe Stoichiță pe banca naționalei din Panama, iar experiențele trăite de cei doi în America Centrală sunt și acum o sursă inepuizabilă de povești. 

Marius Lăcătuș: „În Honduras, stăteau cu pușcociul în mână”

„M-a sunat Mihai Stoichiță. Mi-a zis «Hai, mă, vino într-o vacanță. Hai, că eu sunt singur». Am zis că mergem. (...) Ne-a zis Mihai că ne plătesc avionul, hotelul. Mi-a spus nea Mihai: «Băi, mai vii și tu pe la câteva antrenamente, mai vine televiziunea, te filmează, dai un interviu».

Am stat câteva luni acolo, ca antrenor secund. Am prins un meci cu Honduras, în calificările Gold Cup. Am jucat acolo, în deplasare, am bătut. Dar am făcut un egal cu Costa Rica și am pierdut ultimul joc, așa că nu ne-am calificat. În Honduras, erau domnii la intrare în hotel cu pușcociul în mână, la antrenament la fel.

Mihai zicea să mergem să jucăm un tenis, să ieșim, dar eu i-am răspuns: «Du-te, mă, de aici, nu-i vezi pe ăia cu bazooka?», a spus Lăcătuș, la emisiunea AS.ro live.

Panama, un șoc pentru Mihai Stoichiță

În 2001, Mihai Stoichiţă a fost numit în funcţia de selecţioner al statului Panama, iar secundul său era Marius Lăcătuş. E, probabil, cea mai pregnantă amintire din cariera de antrenor a lui Stoichiţă. „Acolo, antrenamentele le făceam într-un oraş, la Chorrera, acolo unde aveam un teren foarte bun, dar exista şi o mare problemă. Aveam superjucători, gen fraţii Valdes, care jucaseră în Italia şi Spania, dar la final ne spălam la cişmea. 

Mă uitam la ei şi la Lăcătuş şi nu-mi venea să cred. Cum să se spele la cişmea asemenea fotbalişti?”, rememora Stoichiță, într-un interviu acordat Gazetei în 2012. 

VIDEO Lăcătuș: "Steaua nu avea cum să fie mai influentă ca Dinamo! Valentin Ceaușescu nu intervenea, nu-i convenea, nu-i plăcea"

Citește și alte știri despre Marius Lăcătuș: 

RETRO GSP. 21 de ani de la ultimul meci european pentru Lăcătuș. Ce recorduri fenomenale a stabilit "Fiara"

EXCLUSIV Marius Lăcătuș, la un pas de Dinamo! Gestul care-l putea băga în închisoare: „Mariuse, ești nebun?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează