GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROIECT

Niculae, Maftei și Munteanu au lansat proiectul APF, primul after school din fotbalul românesc

Marius Niculae (40 de ani), Vasile Maftei (40) și Cătălin Munteanu (42)
Marius Niculae (40 de ani), Vasile Maftei (40) și Cătălin Munteanu (42)

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iulie 2021 12:49 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 13:38

Marius Niculae (40 de ani), Vasile Maftei (40) și Cătălin Munteanu (42), foști jucători la echipe precum Dinamo și Rapid, au lansat proiectul Advanced Performance Football (APF), pe care îl descriu drept primul after school din fotbalul românesc.

Cei trei foști jucători au susținut o conferință de presă la stadionul Dinamo, alături de Constantin, tatăl lui Marius Niculae. În cadrul evenimentului media, au explicat în ce constă proiectul pe care l-au pus la cale.

Niculae, Maftei și Munteanu au lansat Advanced Performance Football

„Este un proiect unic în România. Mai pe românește, meditație în fotbal, se lucrează suplimentar ceea ce nu se lucrează la școlile și academiile de fotbal, pentru că echipele au prea mulți jucători. 

În programul nostru vor fi grupe de 4 până la 6 jucători, noi le vom explica copiilor lucruri în funcție de pozițiile pe care am jucat. Îi vom antrena, le vom împărtăși din experiența noastră. 

Eu voi lucra cu atacanții, Cătălin Munteanu cu mijlocașii, Vasile Maftei cu fundașii, vor veni și Răzvan Stanca și Florin Matache ca antrenori de portari. Se vor alătura programului și alte nume. Pe parte fizică, vine tatăl meu, care are o experiență foarte mare în acest domeniu”, a spus cel supranumit „Săgeată”.

Niculae a explicat ce l-a condus la acest demers: „Nepotul meu este la o academie de fotbal și am văzut că nu se ocupa nimeni de el, jucătorii se antrenau la grămadă, ceea ce nu e OK. Dacă copilul nu pornește îndrumat corect, va fi foarte greu să recupereze mai târziu. Cei mai mulți, între 15 și 19 ani, se lasă de fotbal. Tocmai din această cauză, că nu sunt îndrumați corect încă de la început, deși au pasiune”.

„Un alt tip de antrenament pentru copii”

„Încercăm prin acest proiect să facem un alt tip de antrenament pentru copii. Cum a zis și Marius, la echipele unde activează ei, antrenorii nu pot perfecționa anumite situații, vorbesc de tehnică individuală, aici ne vom axa foarte mult. Copiii au nevoie de susținere, cred că prin experiența noastră putem să îi aducem la un nivel mai bun decât sunt ei în momentul de față”, a declarat și Vasile Maftei.

Ședințele vor avea loc o dată pe săptămână. „Vor fi grupe de 4-6 copii, o dată pe săptămână. Un pachet conține 4 ședințe, abia apoi îi vom putea face un raport fiecărui copil în parte. Ședințele se vor face pe terenul de iarbă Piți Varga din complexul sportiv Dinamo și pe terenul sintetic acoperit din baza complexului Ilie Năstase - Ciprian Marica. Cu aceste baze avem semnate contracte”.

Ideea de a face individualizare mi-a venit în pandemie. Apoi soarta a făcut să mă văd cu Marius aici, la Dinamo. Din vorbă în vorbă, mi-a spus despre ideea lui cu acest proiect, APF, i-am zis că și eu eram la același gând. Am făcut un program unic, foarte bine organizat, în care să fim toți profesioniști. 

Marius are un merit mare, s-a ocupat de organizare și tot ce s-a făcut până acum. Eu sunt onorat să fac parte din proiect și voi da totul ca să meargă lucrurile foarte bine. 

- Cătălin Munteanu

David Popovici, de trei ori aur la Campionatele Europene de juniori!

Vestea care poate schimba TOTUL pentru România! Revoluția pregătită de UEFA la Euro

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
paolo12
paolo12  •  12 Iulie 2021, 17:17

Cine il plateste pe Maftei?

magic4ever
magic4ever  •  12 Iulie 2021, 15:03
Postat de cirus11 pe 12 Iulie 2021, 13:50

Maftei e insarcinat cu tehnica?

Maftei se ocupa de tehnica individuala a fundasilor prin lucruri care tin de fundasi: pozitionare, anticipare, deposedare, marcaj, etc....

cirus11
cirus11  •  12 Iulie 2021, 13:50

Maftei e insarcinat cu tehnica?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează