GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DISTINCȚIE

Mister Tîrgoviște » Cornel Dinu, cetățean de onoare al municipului Tîrgoviște

Articol de - Publicat marti, 08 septembrie 2015 20:06

Zi mare pentru administratorul clubului Dinamo, Cornel Dinu. Mister a fost astăzi în orașul său natal, Tîrgoviște, pentru a primi distincția de cetățean de onoare al Municipiului Tîrgoviște.

Festivitatea s-a ținut în Sala Tronului a Palatului Domnesc din Tîrgoviște, festivitate la care au participat mai mulți ambasadori, consilieri, profesori universitari, dar și Arhiepiscopul de Tîrgoviște, Nifon Mihăiță.

În cadrul evenimentului, Primarul a citit și o scrisoare semnată de Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, care a elogiat activitatea lui Cornel Dinu.

Contactat de Gazetă, Mister a acceptat să vorbească despre noua sa titulatură: "Faptul că forurile locale au hotărît să îmi dea titlul de cetățean de onoare mi-a făcut o deosebit de mare plăcere. Am văzut oameni tineri, de cultură, care duc mai departe tradiția de adevărați tîrgovișteni care își iubesc și respectă semenii. Locația aleasă a fost una foarte specială pentru mine. În subsolul Palatului Domnesc îmi petreceam timpul cînd chiuleam de la școală copil fiind iar în curtea Palatului, dar și în sălile, părăginite la acea vreme, ce-i drept, stăteam cu mătușa mea, Elena Bolintineanu, care m-a învățat poezia patriotică națională, limba franceză, sau să pictez, alături de ceilalți nepoți ai familiei. De pe la patru pînă la șapte ani am stat acolo, în fiecare vară aproape zi de zi."

"Sută la sută a fost una dintre cele mai frumoase zile din viața mea pentru că această titulatură este o împlinire a educației atît fotbalistice cît și culturale pe care am primit-o de la Enăchiță Văcărescu. Chiar așa am încheiat speech-ul meu, cu testamentul lui Enăchiță în care spunea: «vă las vouă moștenire creșterea limbii românești și a patriei cinstire», iar eu zic că am servit țara din acest punct de vedere".

"Le mulțumesc celor prezenți, mi-au lăsat o impresie foarte bună, de oameni mai mult decît educați. În special arhiepiscopul Nifon, cu care mi-am permis chiar și o glumă, la final, în sensul că poartă același nume ca patriarhul care în urmă cu o sută și ceva de ani și-a scuturat papucii în balcoanele de la Tîrgoviște spunînd că aici nu se poate face nimic. Sper să nu mai fie cazul de așa ceva a doua oară"

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
pol1iasi
pol1iasi  •  08 Septembrie 2015, 23:02
Postat de spinoza pe 08 Septembrie 2015, 22:25

Mister "Hanul Ancutei" cand i se decereneaza lui Dinu?

Sau Mister "vinul de COTNARI" ....a ***...acum nu mai bea, pt ca nu mai are voie ...cred...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

spinoza
spinoza  •  08 Septembrie 2015, 22:25

Mister "Hanul Ancutei" cand i se decereneaza lui Dinu?

crazy_bu
crazy_bu  •  08 Septembrie 2015, 21:50

Sunteti atat de prosti ca nu stiti sa scrieti Ienachita Vacarescu. ***. Cu cine ati facut Lb. Romana???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează