GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MUZEU

FOTO Tricourile legendare ale lui Hagi și Maradona vor fi expuse la noul Muzeu al Fotbalului București, care se pregătește de inaugurare

Pe 27 iunie 1990, Real Madrid își prezenta cea mai importantă achiziție a verii: Gică Hagi +6   FOTO
Pe 27 iunie 1990, Real Madrid își prezenta cea mai importantă achiziție a verii: Gică Hagi

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2022 16:33 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 22:39

„Football Museum Bucharest”, un proiect fără precedent până acum în România, urmează să fie inaugurat în curând, într-o clădire restaurată din Centrul Vechi al Capitalei.

Primele piese de colecție care vin în Capitala noastră: tricourile purtate de Hagi și Maradona la Real Madrid și Barcelona vor fi expuse la Muzeul Fotbalului București, au anunțat inițiatorii acestui proiect.

„Tricoul «blanco» purtat de «Rege» în primul sezon la Real Madrid (1990-1991) și cel cu care Maradona a jucat în ultimul său sezon la Barcelona (1983-1984) vor reprezenta un «El Clasico» al colecției internaționale din Football Museum Bucharest”, se arată într-un comunicat.

+2 FOTO

«Filmul» integral al unei experiențe în premieră în Europa de Est va fi completat de tricourile altor mari jucători, printre care și dublul câștigător al Balonului de Aur - brazilianul Ronaldo, Lothar Matthaus sau Patrick Kluivert. Cât despre tricourile gloriilor fotbalului românesc – acestea sunt nelipsite: precum Dobrin, Lucescu sau Iordănescu. 

Pe lângă aceste colecții din FMB, vizitatorii vor putea găsi și obiecte rare: fanioane care datează din 1948 până în prezent, povești captivante cum ar fi linia de produse pregătită de FC Barcelona pentru suporteri fiind siguri de triumful în fața Stelei la finala din 1986 a Cupei Campionilor, dar și multe alte lucruri.

- Comunicat „Football Museum Bucharest”

El e suporterul român care și-a transformat camera în muzeu » Mii de piese de colecție cu echipa favorită: „E costisitor, dar satisfacțiile sunt pe măsură”
COLECȚIE
El e suporterul român care și-a transformat camera în muzeu » Mii de piese de colecție cu echipa favorită: „E costisitor, dar satisfacțiile sunt pe măsură”

„E ceva în premieră pentru România”

E ceva în premieră pentru România. Peste tot în Europa sunt asfel de muzee, e legat de tradiția fotbalistică a fiecărei țări. Clădirea e refăcută complet, restaurată, consolidată, n-a fost folosită deloc până acum”, spunea, în iunie, Romeo Bănică, directorul executiv al „Football Museum Bucharest, pentru Gazeta Sporturilor. 

Costurile totale depășesc 1,2 milioane de euro, urmând ca suprafața muzeului să se întindă pe 1.500 mp și opt niveluri. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, „Football Museum Bucharest” va găzdui colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fan-shop, bistro și cafenea.

Fondatorii, care-și doresc să transforme muzeul într-un punct de atracție al Bucureștiului, estimează că în anul inaugurării vor reuși să primească peste 100.000 de vizitatori.

Tricourile legendare ale lui Hagi și Maradona vor fi expuse la noul Muzeu al Fotbalului București, care se pregătește de inaugurare
Macheta viitorului muzeu dedicat fotbalului românesc

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV GSP a aflat cât mai valorează Dinamo în acest moment » Suma dezvăluită de Raportul de Evaluare a activelor clubului

Ce scriu belgienii despre Gigi Becali: „El e proprietarul nebun al lui FCSB, fosta Steaua. Mai arogant și decât Donald Trump!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
mr90
mr90  •  15 Septembrie 2022, 20:40

Ce aiureala de tricou este cel al lui Dobrin ! Unde este stema RSR ?

Cornelwilde
Cornelwilde  •  15 Septembrie 2022, 20:21

Un film ar trebui făcut să știe lumea cine a fost marele Gicu Dobrin.

BoiCuCaru
BoiCuCaru  •  15 Septembrie 2022, 18:07

Mai bine ar pune declarația: "a fost omenie". Sau "eu l-am ajutat pe Jiji sa fure Steaua"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează