GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

VIDEO Narcis Răducan, la masa presei! Explicațiile noului drum, cel de blogger, și ce planuri are pentru viitorul apropiat

Narcis Răducan s-a reprofilat pe timp de pandemie
Narcis Răducan s-a reprofilat pe timp de pandemie

Articol de - Publicat luni, 22 iunie 2020 10:14 / Actualizat sambata, 27 iunie 2020 12:24

Ex-managerul FCSB, Narcis Răducan (45 de ani), s-a reprofilat pe timp de pandemie. Și-a făcut un site despre fotbal, un blog în care pe lângă analize propune și interviuri cu antrenori și jurnaliști celebri.

- Fotbalist, conducător, acum jurnalist. De unde pasiunea? 
- Am încercat tot timpul să dezvolt și alte segmente după ce m-am lăsat de fotbal. Inițial am vrut să mă fac antrenor. Așa am și plecat la drum când Dan Petrescu și MM mi-au propus să vin director sportiv la Urziceni. Strategia mea cu MM era să fiu antrenor secund după o perioadă ca antrenor secund. Mie mi-a plăcut mult, am și dublat și m-am pregătit. Am făcut master în management sportiv, facultate, acum urmez și doctoratul, apoi a venit colaborarea cu televiziunea, care la fel, mi-a plăcut foarte mult. M-am simțit implicat în fenomen, era ca și cum aș fi acolo, numai că nu tremuram dacă vom câștiga sau nu. Acum am zis să fac și treaba asta, cu blogul, pentru că o perioadă, la Oțelul Galați, era un editorial în revista clubului. 

- Deci acolo a fost debutul, ca să spun așa, nu? 
- Bineînțeles! La început editorialul îl făcea Marius Stan înaintea mea. Am zis să păstrez tradiția, cei din club mi-au zis că trebuie să scriu un editorial săptămânal. A funcționat, n-am primit multe înjurături. Am zis să pun pe hârtie ce simt, mi s-a părut interesant. 

- Ai trecut de partea cealaltă, acum faci și interviuri, chiar cu jurnaliști... 
- E și acest serial, cu jurnaliști inclusiv de la publicația voastră. Mă refer la „Contraatac", unde eu pun întrebări marilor jurnaliști. E o chestie tare, care m-a prins. A coincis și cu perioada asta, a pandemiei, auzeam zilnic la TV că trebuie să ne reconfigurăm și am zis să încep pe segmentul ăsta.

- Care e feedbackul? 
- Am ajuns la undeva în jurul a 1000 de cititori pe zi, ceea ce mi se pare foarte tare. Am zis să păstrez tonul ăsta echilibrat, chiar dacă like-urile vin când spui lucruri șocante. Mi-am promis să nu voi merge în acea direcție. Îmi dă curaj că în fiecare zi, 1000 de suporteri își fac timp, un minut jumate sau două, să mă citească pe mine. Asta îmi dă curaj. 

- Următorul club va fi anunțat pe blog? 
- Ai prevăzut foarte bine. Asta trebuie să fac. O să fac o ghicitoare așa, să fie mai interesant.

„Am planuri mult mai ample. Vreau să intru puțin și la nivelul juvenil, să fac anumite rapoarte de scouting. Lucruri pe care eu le făceam la cluburile la care am fost, dar am zis să le pun în acest concept

„M-aș întoarce în fotbal. Bineînțeles. Și după Pandurii am stat o perioadă. Dacă va fi o ofertă interesantă, cu siguranță iau în calcul. Aș prefera aproape de București, de familie, dar nu se știe niciodată”

„E foarte puțin probabil să merg la FCSB, nu cred că se va mai întâmpla. Sigur, nu se știe niciodată. Dar nu e numai FCSB, sunt atâtea cluburi în prima ligă. Provocările sunt tot mai mari, pentru că atunci când nu sunt bani e mai greu de gesitonat un club" 

Narcis Răducan

Interviuri, analize și scouting

Pe narcisraducan.ro, primul interviu publicat l-a avut ca invitat pe Edi Iordănescu, fostul subaltern al lui Narcis la Pandurii Târgu Jiu. Când Narcis și Edi au colaborat la clubul din Gorj, echipa a terminat a treia în clasament, cea mai bună clasare din istorie. Au urmat alte analize, dar și interviuri cu jurnaliști. Narcis promite și alte surprize, chiar rubrici noi, de scouting, în țară și din străinătate.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cornel Șfaițer: „Mă doare să văd Dinamo atât de jos! Sper să supraviețuiască”

Ce urmează pentru Dragoș Nedelcu și Lucian Filip » Dezvăluirile unui fost campion cu FCSB: „Primele două zile după operație au fost de coșmar!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
neneafane
neneafane  •  22 Iunie 2020, 12:13

Blogger, jurnalist..!?? De câte ori l am vazut invitat pe la tv, nu a spus niciodată lucrurilor pe nume, un om fără opinii ferme, orice apariție a să fiind ștearsă , un fel de omul fără chip. Păi tu vrei să te faci jurnalist,așa fără să spui nimic..mai băiete, băiețaș.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează