GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROIECT

FOTO Noi imagini de la calea ferată Otopeni - Gara de Nord » Proiectul e la un pas de finalizare

Proiectul căii ferate care va lega aeroportul Otopeni și Gara de Nord prinde contur de la săptămână la săptămână +11   FOTO
Proiectul căii ferate care va lega aeroportul Otopeni și Gara de Nord prinde contur de la săptămână la săptămână

Articol de GSP - Publicat marti, 09 iunie 2020 19:28

Proiectul căii ferate care va lega aeroportul Otopeni și Gara de Nord prinde contur de la săptămână la săptămână. Pagina de Facebook „CFR Infrastructură” a publicat astăzi noi imagini cu stadiul lucrărilor.

Stația feroviară de la Otopeni este aproape finalizată, iar calea ferată propriu-zisă a fost montată pe o bună bucată a distanței de 19,1 km. Inaugurarea ar trebui să aibă loc spre finalul lunii august. 

Potrivit sursei citate, lucrările la calea ferată, care va asigura legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, sunt incluse în două mari proiecte feroviare, și anume Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoia - Baloteşti (finanțare de la Bugetul de Stat) și Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București (finanțare din fonduri europene).

389.000.000 de leieste valoarea totală a contractului pentru calea ferată Otopeni - Gara de Nord

Sursă foto: CFR Infrastructură
Sursă foto: CFR Infrastructură
Sursă foto: CFR Infrastructură
Sursă foto: CFR Infrastructură
Sursă foto: CFR Infrastructură
+7 FOTO
  • Sursă foto: Facebook CFR Infrastructură

Calea ferată, vitală pentru EURO

Arena Națională va găzdui patru meciuri la Campionatul European de anul viitor, iar calea ferată Otopeni-Gara de Nord are un rol vital. Potrivit informațiilor din caietul de sarcini al UEFA pentru EURO 2020, peste 22.000 de suporteri străini sunt așteptați la fiecare meci. În acest moment, infrastructura nu permite deplasarea în condiții optime a fanilor.

VIDEO. Gică Popescu, anunț mare pentru România: „Nu s-a mai construit așa ceva din '84!

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV. El e cumpărătorul real al lui Dinamo: Pablo Cortacero, omul din spatele lui Melero Marin

Nunta lui Ilie Năstase a ajuns în presa din Anglia » Jurnaliștii de la The Sun au adus aminte de un eveniment controversat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
1068725193165647
Iordache Bogdan  •  10 Iunie 2020, 21:00

Problema nerezolvata va fi accesul de la capatul de linie in aeroport. Cum treci prin parcare? Ploua, ninge...lucrare romaneasca. In loc sa faca un nod intermodal a iesit o strutocamila!

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  10 Iunie 2020, 13:39
Postat de Sofa King pe 10 Iunie 2020, 00:52

pa taximetristii

Tu u știi ca pana și miniștrii transporturilor au avut firma de taximetrie?... ghici ce minister ca gestiona aceasta linie... punem pariu ca va fi falimentara?

1169067889840057
Sofa King  •  10 Iunie 2020, 00:52

pa taximetristii

Vezi toate comentariile (7)
Comentează