GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PATINOAR

Opinie Cristian Coman » Are dreptate Ion Țiriac când spune că trenul spre aeroport va trece periculos de aproape de „patinoar și copii”?

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 septembrie 2019 09:00

Vreau să întreb public:

- Are dreptate Ion Țiriac când spune că trenul spre aeroport va trece periculos de aproape de „patinoar și copii”?

- Cum naiba să te umilești în halul ăsta și să te ocupi, dumneata, cel care a luptat pentru construire, de actele pentru demolare? Ținând cont că nu patinoarul s-a așezat în calea drumului de fier, ci drumul de fier a venit peste patinoar.
 

De ce întreb? Pentru că ne-am obișnuit să reacționăm ca pompierii, vorba candidaților Barna și Iohannis. Adică trage unul o linie pe o hartă și 10 deștepți caută o soluție. Și mai strigă precum disperații: Arde!!!

Ion Țiriac le are pe-ale lui. Are războaiele lui, are intereresele lui, ale clienții lui, are preferații lui, nimic de zis. Dar, spre deosebire de mulți alții care se luptă doar pentru imagine, Ion Țiriac lasă ceva în urmă.

Acum, „urma” lui se numește „Patinoarul Telekom Arena – susținut și operat de Ion Țiriac Fundation -și proiectul din jur, Academia”. Acum, cel mai bogat român - și cel mai bogat dintre foștii sportivi de pe toată Planeta – se războiește în declarații cu statul. (Același stat care a fost de acord cu construirea grădiniţelor sportive olimpice particulare, ideea lui Țiriac) 

Pentru că traseul căii ferate care va uni Gara de Nord cu Aeroportul Henri Coandă trece pe lângă patinoar și pe deasupra a ceea ce ar fi urmat să fie, spune Țiriac, Academia de Tenis Țiriac - Năstase, într-un mare proiect: „O piscină olimpică, apoi sala Nadiei de gimnastică. Apoi un centru de tenis cu 30 de terenuri. Cu cămin de 40-50 de camere”.

Nea Ion poate povesti o oră fără să se repete cum ar fi fost.

Acum, s-a întors. Zice că demolează.„Nu pot lăsa copiii cu trenul pe deasupra. Nu pot să fac un alt Colectiv. Gândiți-vă ce înseamnă o scânteie” – spune actualul președinte al Federației Române de Tenis. 

Ne anunță că a luat deja aprobările pentru demolarea patinoarului – ATENȚIE! – inaugurat în decembrie 2016. Acum nici 3 ani. 

CFR spune că nicio clădire din zonă, acolo unde va fi viaductul care duce trenul către aeroportul Otopeni, nu va fi afectată. Comunica astfel CFR la începutul lui august: „Nu se vor afecta constructiile existente”.

Dar oamenii, domnilor, la oameni v-ați gândit? 

S-au gândit deja să îi despăgubească pe cei care au teren în zonă. 65 de persoane, printre care și persoana Ion Țiriac, cu 125 de lei metrul pătrat. Astea sunt vorbele care vin după fapte și înaintea altor fapte. Utilajele au început să sape pe traseu, se apropie de drumul care trebuie ocolit prin viaduct. Pentru că așteptările – cel puțin ale mele - nu sunt așa mari, vom rămâne la fel de lămuriți ca până acum în privința traseului căii ferate. Ca să fie o rezolvare românească, un proces deschis de una dintre părți va amâna nedefinit ambele proiecte, privat și de stat.

Nimeni în afară de Guvern nu mai speră că pentru pentru meciurile CE 2020 infrastructura feroviară va fi gata.

Poate doar președintele Federației. De fotbal, nu de tenis.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
122015512356820
Vasile Muresan  •  28 Septembrie 2019, 19:05

Bună ziua tuturor, Este un subiect " DIFICIL" pentru că NU AVEM TOATE INFORMAȚIILE....si pe care le avem nu stim cat de corect ne sun prezentate. Vă doresc multă sanatate tuturor.

552299685264775
Cristian Ionescu  •  28 Septembrie 2019, 17:31

Vad din comentarii ca toata lumea il compatimeste pe dl. investitor si binefacator al romanilor, Ion Tiriac, miliardarul... Asa ca, ai raspunsul, d-le Coman...

1189594351073689
Vladescu Mircea  •  28 Septembrie 2019, 17:06

Sa fim seriosi cu Academia aia , e doar un patinuar pt copiii bogatilor ce locuiesc in zona !!!! Vine vreun copil din Berceni sau Pantelinon ???? Acest escroc patentat vrea ca un proiect de interes national sa nu se faca pt *** lui de patinuar ?????? E teren mostenit de la parinti sau doar unul cumparat cu ani in urma in scop de imbogatire ??????? Veziti de Balcul tau dat pe noi sa ne lasi .....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează