GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  OPINIE GSP

Opinie Cristian Coman: Gică Popescu s-a retras din viitor » „Chiar dacă suntem la aceleași mese în saloanele UE, NATO sau UEFA, ne despart generații întregi de realizări”

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 aprilie 2019 16:55

Un savant spunea cândva că omul s-a desprins de animale când și-a dat seama că există „mâine”. Anticipând viitorul și proiectându-l în imaginație, homo sapiens a început să se pregătească pentru el.

200.000 de ani mai târziu, urmașul lui - care trăiește și vânează glorie pe teritoriul unei țări numită România - proiectează campionate europene și mondiale de fotbal chiar la el acasă.

Ce nu au învățat omenii răspândiți pe teritoriul României este să facă diferența dintre dorință și putință, dintre promisiune și realizare.

Departe de tundrele Nordului și de autostrăzile Vestului (Vest care începe la Vama Borș), constructorii de visuri autohtoni fac tot ce e românește posibil. Fac vizite la șantiere, deplasări în străinătate, participă la comitete și comiții, fac poze. Apoi adaptează sau resping propriile „termene sigure”. Certitudinile devin neclare.

Așa cum construcția metroului din Drumul Taberei a devenit „un vis îndepărtat al omenirii” („Metroul nu este al meu, ci al urmașilor urmașilor noștri” – pare să spună edilul moldovean al Bucureștiului) așa și Metroul care ar fi legat Bucureștiul de Otopeni pentru 2020 s-a transformat - în comunicare - într-un tren de suprafață. Care ar putea fi de fapt, un șir luuung de autobuze Otokar, recent scoase de doamna primar pe străzile înguste ale Capitalei prezentului.

Și tot din viitor s-a retras și Gică Popescu. Din Comitetul de organizare al Campionatelor European și Mondial din 2028 și 2030. Mai întâi presa a spus că s-a supărat pe fotografia de la aeroport în care s-a băgat Răzvan Burleanu. Apoi, Gică Popescu a spus pentru GSP.RO că nu poza a fost de vină, că oricum el are multă treabă cu un viitor mult mai apropiat, ăla cu metroul care nu va fi gata, 2020. Dar trei stadioane vor fi „gata” în proporție covârșitoare, peste 90%. (Și pentru ca povestea să rămână în tradiție românească, Burleanu a spus că nici nu există un comitet pentru 2028 sau 2030.)

Undeva, cândva, românii își vor dea seama că viitorul nu este la fel pentru toate națiile lumii. Chiar dacă suntem la aceleași mese cu ele în saloanele UE, NATO sau UEFA, ne despart generații întregi de realizări.

Când va apărea în România primul director sau președinte de orice sau ministru care să facă ceva, chiar dacă NU el va tăia panglica, atunci comitetele din care te poți retrage vor face doar calendarele pentru vânzarea biletelor.

Să nu se suprapună, domnule, competițiile!

  • Cristian Coman, jurnalist cu 25 de ani experiență în presă, la Pro TV, Realitatea TV, Antena 1 şi TVR 1, acum senior editor la Libertatea, scrie și pentru Gazetă.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  14 Aprilie 2019, 01:37

Popescu , cel mai bun exemplu despre faptul ca talentul intr-un domeniu , nu inseamna si inteligenta. A facut puscarie pt. ca niste smecheri au profitat de infantibilitatea sa , nu a invatat nimic din acest episod si de data asta niste politicieni nemernici l-au folosit in acelasi mod.

2262555387405112
Liviu Ionesi  •  13 Aprilie 2019, 20:16
Postat de rocky2 pe 13 Aprilie 2019, 18:56

In ce tara s-a mai pomenit ca un puscarias sa aibe functie de conducere in destinele sportului???

Intr-o lume normala, nu ar exista comentariul tau. Myke Tyson a fost la puscarie, iar acum omul este in continuare iubit. Popescu a facut greseala de a se apuca de "impresariat" cu fratii Becali. Omul a dat tot pana la ultimul cent din ce a luat. Dan Voiculescu a furat 60 de milioane de euro, cat a dat inapoi?

131624217670160
Geani Muraru  •  13 Aprilie 2019, 19:12

Asta dupa ce e capra raioasa si miroase inca a celula face si mofturi da si lectii, refuza cum refuza mancarea bagata prin vizeta de la puscarie

Vezi toate comentariile (6)
Comentează