GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  POVESTE

Fost portar la națională, acum e șofer de TIR » Povestea de viață a lui Sebastian Huțan: „Doctorul mi-a spus că riscam să-mi pună proteză la genunchi”

Sebastian Huțan. Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Sebastian Huțan. Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 septembrie 2020 11:10 / Actualizat duminica, 13 septembrie 2020 12:02

Sebastian Huțan (36 de ani), fost portar la UTA, Sheriff Tiraspol, FC Vaslui sau U Cluj, s-a retras din fotbal în urmă cu șapte ani. Acum, a ajuns șofer de TIR și își spune povestea unei cariere cu lumini și umbre.

„Treaba merge ca în România, nici să te lauzi, nici să te plângi. E un job și bănos, dar și greu. Stai departe de familie. Ajuți la încărcat, la descărcat. Când îl vedeam pe tatăl meu că el muncește și eu stau antrenor de portari, nu era OK, așa că am zis să vin să-l ajut

La un an distanță, după ce am rupt-o cu fotbalul, am rămas singur cu tirurile, pentru că tatăl meu a murit. Am băieți care fac curse internaționale, eu fac numai în țară”, a mărturisit fostul goalkeeper, potrivit ziare.com.

Sebastian Huțan: „Doctorul mi-a spus că aș fi riscat să-mi pună proteză la genunchi”

Forțat de multiple accidentări, Huțan s-a retras devreme din fotbal, la doar 29 de ani. Portarul a rememorat momentele în care s-a aflat în anturajul primei reprezentative, într-o perioadă în care Anghel Iordănescu era selecționer. 

Fost portar la națională, acum e șofer de TIR » Povestea de viață a lui Sebastian Huțan: „Doctorul mi-a spus că riscam să-mi pună proteză la genunchi”
Sebastian Huțan

„M-am lăsat devreme, asta e. Am avut patru operații la genunchi de-a lungul carierei. La ultima intervenție chirurgicală, doctorul mi-a zis că aș fi riscat să-mi pună proteză la genunchi. Asta este viața. Am fost omul care a văzut lucrurile așa cum sunt. Am fost afectat, dar sunt lucruri pe care nu ai cum să le eviți. 

(...) Am fost la toate naționalele de juniori, cu echipa națională de tineret am fost în trei campanii de calificare. Am fost cu Zicu, Tamaș, Bănel Nicoliță, Daniel Niculae, mai târziu a venit și Marica. La începutul anilor 2000, meciurile de tineret se jucau înainte cu o zi de cele ale echipelor mari. Cu Danemarca, am apărat la Under 21 și a doua zi am fost al treilea portar la Copenhaga, la o partidă de seniori. Am mai prins o convocare cu Japonia, pe stadionul lui Dinamo, dar nu am jucat deloc la seniori”, a mai spus fostul goalkeeper, conform sursei citate.

VIDEO Bogdan Stelea, despre munca depusă pentru a-l depăși pe Florin Prunea: „Munceam 6 ore pe zi”

Citește și alte știri de actualitate: 

Marius Șumudică, dezlănțuit după eșecul cu Galatasaray: „E ușor să joci așa, parcă a fost meci de baschet. Să ne lase să jucăm!”

Ilie Dumitrescu, deranjat de tratamentul la care este supus Ianis Hagi: „Tot timpul există această întrebare. Are 21 de ani copilul ăsta!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
819169671757757
Nicolae Medianu  •  13 Septembrie 2020, 20:47

Eu inteleg ca tatal lui avea firma de transport iar el i s-a alaturat. Dupa ce tatal a murit, el se ocupa de firma si pune osul la treaba, conduce firma, conduce tirul mai pune si mana la ajutat la descarcat. De ce va comportati mizerabil si scrieti in asa fel incat sa se inteleaga altceva?

394966434424757
Mihai Dinu  •  13 Septembrie 2020, 20:06

Respect, S. Hutan!

alin_andrei
alin_andrei  •  13 Septembrie 2020, 19:51

Asta nu e de plans...ca.multi alti fotbaliști, care fac bani multi usor...sunt prosti

Vezi toate comentariile (3)
Comentează