GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  POVESTE

Povestea spectaculoasă a fotbalistului român ajuns polițist în Germania: „Am intrat pe teren și le-am băgat iarba-n fund” » Plătit în natură în România + povești cu Porumboiu și Șumudică

Articol de GSP - Publicat joi, 31 octombrie 2019 09:33

Libertatea a publicat astăzi un reportaj realizat în Germania, care îl are protagonist pe Walter Crișan, fost fotbalist în ligile inferioare din România, ajuns polițist într-un orășel din landul Renania de Nord-Westfalia. 

Originar din Jimbolia (județul Timiș), Walter Crișan a părăsit România în anul 1992, lăsându-și în spate familia cu gândul la un trai mai decent. A ajuns în Germania, unde a schimbat diverse posturi până a ajuns un polițist respectat într-un orășel cochet de provincie.  

Povestea de viață a lui Walter Crișan, amplu portretizată în materialul din Libertatea de azi, se intersectează însă și cu lumea fotbalului. Acesta a fost coleg la juniori cu Aurel Șunda, evoluând chiar în liga secundă a României, la CFR Timișoara. 

Plătit în natură

Cea mai interesantă poveste provine însă din perioada în care juca în localitatea natală, la Ceramica Jimbolița. Talentul desăvârșit al fotbalistului i-a adus chiar un transfer la Unirea Tomnatic, primul sat din România cu formație în liga secundă. Acolo, povestește el, era plătit în natură. „Satul era cunoscut pentru exportul de piersici. Ne plăteau în produse, nici n-aveam ce să fac cu atâtea piersici pe care le aduceam acasă”. 

I-a umilit pe nemți pe teren

Legăturile acestuia cu fotbalul nu s-au oprit nici după ce s-a stabilit în Germania. Walter Crișan a rememorat un meci de senzație făcut la un meci din ligile inferioare:  

„Stăteam atârnat de gard și, la un joc între prima echipă și echipa a doua a celor de la Rot-Weiss, antrenorul avea nevoie de un om de umplutură la formația de rezerve. Mă țineam bine fizic, mergeam la o sală de fitness, unde și lucram… Am intrat pe teren și le-am băgat iarba-n fund ălora de la prima echipă! Țineam 1.000-1.500 de duble pe picior, lor le sărea mingea-n nas după 50! 

Era diferență mare. După ce am dat gol la acel meci-test, m-au pus direct antrenor-jucător la echipa Rot-Weiss Essen-Steele!”, a spus Crișan, potrivit sursei citate 

Păcălit de Porumboiu + o poveste amuzantă cu Șumudică  

Până să ajungă polițist peste hotare, Walter Crișan a cochetat și cu lumea juriștilor. Iar nebănuitele întorsături ale vieții l-au adus în poziția de a se ocupa de transferul lui Sabrin Sburlea la FC Vaslui, în 2012.  

Acesta spune că Adrian Porumboiu i-a lăsat o gaură considerabilă în buget pentru că nu a vrut să-i plătească lui Sburlea costurile recuperării după o accidentare.  

„Echipa din Vaslui juca în cupele europene, dar jucătorii nu aveau asigurări medicale”, poveste Crișan, care-și aduce aminte apoi de o întâmplare petrecută cu Marius Șumudică, în acea perioadă antrenor la clubul moldovean: „Era Șumudică antrenor la Vaslui și țin minte că, în cantonamentul din Austria, mi-a cerut să facă o tură cu Mercedes S-Klasse”.  

Citește articolul integral pe site-ul Libertatea!

Vezi și: 

EXCLUSIV Bătaie pe Il Luce » FCSB, Dinamo și Rapid trag de Lucescu! Ce îi propun granzii bucureșteni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1100999166583261
Alex Marin  •  31 Octombrie 2019, 15:56

La Madrid a fost meciul tur nu retur......iar returul la Bucuresti Steaua l-a pierdut 1-5........nu 1-4.....

1908064736100839
Dragos MT  •  31 Octombrie 2019, 11:34

Altul care vorbeste vorbe. Cam asa intervine aplicat si punctual politia germana: https://www.youtube.com/watch?v=NHpe9aLTLg4

Vezi toate comentariile (2)
Comentează