DIVERSE  ·  PREVIZIUNI

EXCLUSIV. VIDEO Previziunile economistului din fotbalul românesc: „Va fi o criză cum n-a cunoscut omenirea. De ce spun asta”

Anghelache a făcut previziuni despre cum crede că va fi afectată economia mondială în anii următori. foto: Getty Images
Anghelache a făcut previziuni despre cum crede că va fi afectată economia mondială în anii următori. foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 18 iunie 2020 11:14 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 18:24

Constantin Anghelache (74 de ani), fostul președinte al lui Dinamo, a fost invitat joi dimineață la GSP Live, emisiune în care a vorbit și despre efectele financiare provocate de criza COVID-19.

Anghelache, în prezent profesor de economie la Academia de Studii Economice din București, a făcut previziuni despre cum crede că va fi afectată economia mondială în anii următori. 

„Va fi o criză economico-financiară cum n-a cunoscut omenirea! De ce spun asta? Această pandemie a subjugat întregul glob. Toate țările lumii, fie că vorbim de China, SUA sau Luxemburg, toate sunt sub imperiul acestei crize. 

Producția a scăzut. Ocuparea forței de muncă a fost degenerată. Problema resurselor rămâne aceeași, nevoia de hrană e la fel. Criza aceasta va fi totală!”, a spus Anghelache, la GSP Live.

Replică pentru Florin Cîțu

Fostul oficial al „câinilor” a vorbit și despre situația internă, taxându-l indirect pe Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, cel care a spus că „România are o creștere econimică în termeni reali de 0,3% față de ultimul trimestru din 2019”.

„M-a pufnit râsul când am văzut că cineva, nu-i dau numele, a spus că în primul trimestru a fost o creștere economică de 0,3%. Acel om a luat o cifră comunicată de Institutul Național de Statistică, care spune că e un spor de 0,3%. Dar vorbim de ianuarie, februarie și martie, luni care n-au avut un efect deosebit.

Din cauza lipsei de măsuri, din cauza destructurării economiei naționale, din cauza lipsei capitalului autohton, din cauza milionului de oameni repatriați în țară, găsim că situația va deveni groaznică. Eu pot să anticipez că scăderea produsul intern brut va fi cu 8-10% mai mică decât în 2019. Asta înseamnă reflectare la nivelul salariului, la nivelul parității de cumpărare”, a mai spus Anghelache. 

Constantin Anghelache este în continuare profesor universitar la Academia de Studii Economice din București (ASE). De-a lungul anilor, Anghelache a publicat mai multe cărți despre fotbal și despre economie. Conform Hotnews, acesta a terminat Facultatea de Cibernetică Economică, la ASE București, dar și Facultatea de Drept.

4 ania fost Anghelache președintele lui Dinamo înainte de Revoluție, între 1986 și 1990

2013-2015a fost perioada ultima perioadă în care Anghelache a activat la Dinamo

Citește și alte știri de actualitate:Detalii cutremărătoare despre românca eliberată după 11 ani de sclavie în Spania. Greșeala făcută de proxeneți, așa au fost prinși
Libertatea
Comentarii (1)
sicillianu35  •  18 Iunie 2020, 21:50

Anghelache a spus ceva ce stia toata lumea. Ma rog doar cei cu capul pe umeri, cei care gandesc ca oile sa ramana cu frica de Guvid19 ca o sa moara de foame cu masca pe mufa si cu manusi pe picioare.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1