GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECLARAŢII

Primul interviu cu Gigi Becali din închisoare » Mărturie impresionantă: "Nu mai am nimic, asta e vocea durerii din sufletul meu!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 martie 2014 23:24

Gigi Becali a vorbit în premieră la România TV, după aproape 10 luni de cînd a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare.

"Îi spun domnului preşedinte, jumătate din pedeapsă am executat-o! Nu cred eu că dumneavoastră aveţi impresia că eu sînt sechestrator cum aţi văzut la televizor. Graţierea a cerut-o familia mea, acum o cer şi eu verbal! Nu vreau să zic mai multe pentru că nu vreau să fiu cerşetor. Îl rog din inimă şi pe domnul prim-ministru să citească legea de executare a pedepsei şi să vadă ce înseamnă regimul deschis.

Îl rog pe Traian Băsescu să facă un demers, dacă legea îi permite, să mă cheme să îi explic. Spun tot ce se întîmplă în puşcăriile din România. Pînă acum nu ştiam ce se întîmplă, nu cunoşteam legea. Dar ce e în puşcăriile din România este inadmisibil. Sînteţi complicii la Judecata de Apoi. Mor oamenii în puşcării! Să citească rugămintea unui om pe care l-au cunoscut. Cu Victor Ponta am fost camarad. Eu sînt ca un soldat, el ca un general. În mod normal nu ar trebui să fiu în puşcărie, poate doar să dorm aici. Aşa e legea", a spus Becali.

"Îi dau în judecată!"

Patronul Stelei a continuat: "Apropo de graţiere. Domnul preşedinte spune foarte clar să avem încredere în Justiţie. Nu comentez hotărîrile, pentru că aşa e normal. Am devenit şi eu un om mai smerit de cînd sînt aici. Eu cred că vor lua măsuri. Dar prin absurd, dacă nu se va întîmpla asta, îi dau în judecată, trebuie să îmi dea drumul duminica la biserică. Lor le e frică să nu creeaze un precedent!

Cel mai important este faptul că eu am executat jumătate de pedeapsă. Acum vin şi spun, sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fiu sănătos. Nu am paralizat încă. De ce nu mi se dă dreptul să îmi văd 10 zile familia? Sînt batjocorit. Nu mi se dă dreptul să-mi iau mama în braţe. Asta e vocea durerii din inima mea!".

"Sînt chinuit ca un sălbatic!"

Becali a vorbit şi despre problemele sale de sănătate: "Doctorul spune că trebuie să fiu operat, altfel nu pot face puşcărie. Ce rău fac dacă după operaţie îmi ispăşesc pedeapsa? Legea spune că eu pot să plec din puşcărie fără pază. Eu pot să merg şi la teatru fără pază. Aşa spune legea. Respectaţi legea! Nu mai am duşmănie pe nimeni. Nu sînt cu nevasta mea şi cu copiii mei dar sînt cu Hristos aici. Eu sînt chinuit exact ca un sălbatic. Domnul preşedinte ştie ce înseamnă hernie de disc. Nu înţeleg de ce nu m-a graţiat. Cel mai mare neurochirurg, doctorul Davidescu, mi-a zis să nu mă operez în România".

"Nu am casă, nu am nimic!"

"Aveam dreptul la 30 de zile să stau cu familia. Nu mi s-a dat decît o zi. Poate Dumnezeu m-a dus aici ca să văd suferinţa oamenilor. Am stat lîngă oameni cărora le-au murit părinţii de dorul lui. Lipsa de libertate înseamnă complicitate. Sînt exact cum m-au făcut judecătorii, un sălbatic, pentru că nu am mamă şi nu am familie. Nu am casă, nu am nimic. Nu mai am nimic. Asta se întîmplă acum în România, într-un stat de drept.

Asta e vocea durerii din sufletul meu, vocea bărbatului care îşi strigă durerea. Care nu şi-a mai văzut nevasta în dormitorul lui, mama în sufragerie şi copiii în bucătărie! Nu mi se dă dreptul să-mi iau mama în braţe. Nu mai am nimic, ca să am ceva trebuie să închid ochii şi să-mi aduc aminte de chipurile lor!", a declarat Becali la România TV.

Citeşte şi: Gigi Becali a vorbit din închisoare despre Steaua: "De fotbal mă voi ocupa numai pentru bani!"

Gigi Becali e convins: "Pînă de Paşte voi fi graţiat!" » Cum justifică ipoteza

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (110)
noelstoica
noelstoica  •  14 Martie 2014, 18:44
Postat de spivak pe 13 Martie 2014, 12:07

Eşti terminat, băşinosule!

Au aparut stoluri de pasari negre!

noelstoica
noelstoica  •  14 Martie 2014, 18:27
Postat de supereduardo10 pe 13 Martie 2014, 12:15

FC Parnaia...liniste tatica ca ai furat si mai vin 2 condamnari. Nu ma bucur de raul unui om dar sa fi infractor si sa ai tot tu gura mare asta e culmea..nea jiji numai aberatii vorbesti...adevarat ca sunt si multi prosstavani care cred :))

Mai multi prostovani nu cred...!

supereduardo10
supereduardo10  •  13 Martie 2014, 12:15

FC Parnaia...liniste tatica ca ai furat si mai vin 2 condamnari. Nu ma bucur de raul unui om dar sa fi infractor si sa ai tot tu gura mare asta e culmea..nea jiji numai aberatii vorbesti...adevarat ca sunt si multi prosstavani care cred :))

Vezi toate comentariile (110)
Comentează