DIVERSE  ·  POLITICĂ

Proteste masive în Liberia împotriva lui George Weah, fostă legendă de la AC Milan

Sambata, 11 Ianuarie

Un grup activist condus de un popular realizator de radio din Liberia, intitulat „Liberia's Council of Patriots”, a organizat un miting masiv împotriva lui George Weah, actualul președinte al țării, fost fotbalist la AC Milan.

La miting au participat mii de protestatari, nemulțumiți de situația economică a țării. Liberia se află în mijlocul unei crize economice din care pare să nu își mai revină. Au fost trimise forțele de ordine la protest, pentru a gestiona manifestanții, dar și pentru a-i direcționa spre centrul orașului.

Națiunea vest-africană e încă zguduită de războiele civile care au avut loc anii trecuți, dar și de epidemia de Ebola din perioada 2014-2016. Inflația e foarte mare, iar funcționarii publici sunt neplătiți, conform Băncii Mondiale. Nu există fonduri nici pentru salarii, nici pentru pensii!

George Weah și-a început mandatul de președinte în ianuarie 2018 și a fost încă de la început sub presiunea gestionării crizei economice.

Ca fotbalist Weah a evoluat în Europa pentru echipe ca AS Monaco, PSG, AC Milan, Chelsea, Manchester City și Marseille, iar în 1995 a fost câștigător al Balonului de Aur.

Citește și:Prima țară care a scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
19:00 Fotbal, Liga 2

Rapid - Turis-Oltul Turnu Măgurele

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Napoli - Barcelona

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Chelsea - Bayern Munchen

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1