GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  POLITICĂ

Proteste masive în Liberia împotriva lui George Weah, fostă legendă de la AC Milan

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 ianuarie 2020 19:05

Un grup activist condus de un popular realizator de radio din Liberia, intitulat „Liberia's Council of Patriots”, a organizat un miting masiv împotriva lui George Weah, actualul președinte al țării, fost fotbalist la AC Milan.

La miting au participat mii de protestatari, nemulțumiți de situația economică a țării. Liberia se află în mijlocul unei crize economice din care pare să nu își mai revină. Au fost trimise forțele de ordine la protest, pentru a gestiona manifestanții, dar și pentru a-i direcționa spre centrul orașului.

Națiunea vest-africană e încă zguduită de războiele civile care au avut loc anii trecuți, dar și de epidemia de Ebola din perioada 2014-2016. Inflația e foarte mare, iar funcționarii publici sunt neplătiți, conform Băncii Mondiale. Nu există fonduri nici pentru salarii, nici pentru pensii!

George Weah și-a început mandatul de președinte în ianuarie 2018 și a fost încă de la început sub presiunea gestionării crizei economice.

Ca fotbalist Weah a evoluat în Europa pentru echipe ca AS Monaco, PSG, AC Milan, Chelsea, Manchester City și Marseille, iar în 1995 a fost câștigător al Balonului de Aur.

Citește și:

La 51 de ani, președintele Weah a jucat 79 de minute într-un amical cu Nigeria!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează