GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  REMEMBER

REMEMBER 40 de ani de la ziua în care Mario Kempes s-a înclinat în fața lui Nicolae Dobrin » FC Argeș - Valencia, punct de referință în fotbalul românesc

Articol de GSP - Publicat joi, 18 octombrie 2018 15:27

Azi, 18 octombrie, se împlinesc 40 de ani de la supervictoria reușită de FC Argeș în Cupa UEFA împotriva Valenciei, scor 2-1. Evoluția magistrală a "Prințului din Trivale" l-a uimit până și pe Mario Kempes, fostul mare jucător argentinian al "liliecilor". 

18 octombrie 1978. Peste 20.000 de oameni pe stadionul "1 Mai" din Pitești. La oaspeți, titular în atac era uriașul Mario Kempes, proaspăt campion al lumii cu Argentina la CM 1978. La piteșteni însă, la mijloc, a jucat marele Dobrin.

Andrei Speriatu, care a fost titular în poarta lui FC Argeș în acea partidă, a rememorat în urmă cu mai mulți ani pentru Gazetă: "Eram la început în Europa, Argeș nu prea ieșise mult în Cupele Europene. Am câștigat însă cu 2-1, în special pentru că l-am avut pe Dobrin", spunea fostul portar, amintiri care la acea vreme l-au făcut să izbucnească în plâns.

"Dobrin a fost fabulos atunci. A marca în minutul 10 pentru 1-0, executând inteligent o lovitură liberă din partea dreaptă. A tras pe lânga zid și l-a derutat pe portar, care se aștepta să șuteze pe colțul lung", a rememorat Speriatu golul "Gâscanului" contra Valenciei.

"Totuși, ce m-a marcat la finalul acelui joc a fost gestul marelui Kempes. Fusese golgeterul Campionatului Mondial din vara acelui an, cel mai bun fotbalist și câștigător al turneului, dar Dobrin l-a pus la respect. După ce arbitrul a fluierat finalul, Kempes s-a dus la Dobrin. S-a înclinat în fața lui, i-a strâns mâna, l-a bătut pe umar și i-a zis: «Ești un mare jucător!", declara în urmă cu 11 ani Speriatu despre unul dintre cele mai bune meciuri realizate vreodată de Dobrin.

Piteștenii nu au putut repeta performanța și în returul din Spania, unde Valencia s-a impus cu 5-2.

Vezi și:  EXCLUSIV Dezvăluire şocantă a unui fotbalist: "Cornel Dinu ne-a cerut să facem egal"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ucv1948
ucv1948  •  18 Octombrie 2018, 17:41

Pacat ca in acea perioada jucatori romani nu aveau voie sa joace in strainatate ... Chiar este interesant sa te gandesti cum s-ar fi descurcat in strainatate jucatori ca Dobrin , Balaci , tunarul Oblemenco sau atatea generatii de fotbalisti ( si chiar au fost fotbalisti ) carora li s-a interzis acest drept , de catre o minte limitata

Vezi toate comentariile (1)
Comentează