GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PARIURI

Restart la pariuri în agenții, loto, „păcănele” și cazinouri! Porți deschise după 3 luni de pauză

COVID-19 a blocat industria terestră a jocurilor de noroc pe 18 martie
COVID-19 a blocat industria terestră a jocurilor de noroc pe 18 martie

Articol de GSP - Publicat luni, 15 iunie 2020 09:33

Loteria, casele de pariuri și celelalte jocuri de noroc și-au redeschis astăzi porțile, după perioada de pauză pe care au fost nevoite să o ia din cauza crizei COVID-19.

Toate reglementările fac parte din noile măsuri de relaxare pe care Guvernul României le-a adoptat începând cu data de 15 iunie.

„Se permite reluarea activităților pentru jocurile de noroc, respectiv Loteria, casele de pariuri care prezintă un risc epidemiologic relativ scăzut”, a declarat premierul Ludovic Orban în data de 11 iunie.

29,3%dintre cei care au participat la un studiu realizat de GfK, la solicitarea Gazetei Sporturilor, au declarat că pariază pe evenimente sportive

559 de milioane de euroeste contribuţia anuale la bugetul de stat sub formă de taxe, impozite și contribuții sociale venită din pariurile tradiţionale, respectiv sectorul de industrie pe care Romanian Bookmakers îl reprezintă în acest moment

30.000 de sucursale de jocuri de noroc au fost afectate

Pe lângă cele 14.000 de case de pariuri terestre de pe teritoriul României, de lockdown ul din pandemia de coronavirus au mai fost afectate și 15.000 de casinouri, agenții cu „păcănele" și alte 2.000 de sucursale ale Loteriei Române.

Până la declanșarea crizei coronavirusului, aproape în fiecare săptămână apăreau noi agenții pe teritoriul țării. În 1996, în România exista o singură casă de pariuri, iar în 2001, doar 67 de agenții. Apoi a urmat un boom, așa că în 2014 erau înregistrate 3.700 de case de pariuri. Numărul lor a început să crească de la lună la lună, iar în prezent în țara noastră sunt aproximativ 14.000 de sucursale terestre.

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri de actualitate:

800.000 de români se întorc astăzi în sălile de sport » Două vești proaste: ce e interzis + regula imposibil de aplicat

Gigi Becali, mesaj dur după plecarea lui Duckadam de la FCSB: „Nici nu știu când vine la club. Ce să fac cu personalitățile?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  15 Iunie 2020, 11:22

Pariurile sunt iar pe pozitii, o gura de "aer proaspat"pt federatii,cluburi,presa si sportivi,li se cam golisera buzunarele...

1835824966445542
Caraman Radu  •  15 Iunie 2020, 11:06

Pacat ca nu reusiti sa faceti un articol credibil si corect . HG-ul se refera la interzicerea salilor de jocuri distractive in mall ( bowling, biliard). Salile de jocuri de noroc sunt toate functionale. Verificati informatiile, nu mai dati copy paste ca nu lucrati la radio sant!!

radumatei
radumatei  •  15 Iunie 2020, 11:04

O mizerie. Mai bine deschideti bisericile, ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează