GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Semnal de alarmă tras de Dan Puric: "E crimă națională! Am înțeles și la nivel de președinte... Știe băiatul ăsta ce face?"

Articol de GSP - Publicat luni, 06 aprilie 2020 11:55

Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori, eseiști și regizori din România, a fost invitat la "Prietenii lui Ovidiu". O discuție relaxantă despre sportul și fotbalul românesc, o analiză amplă și exactă a situației din acest moment din România și un mesaj dur pentru președintele Klaus Iohannis

- Domnule Puric, sunteți unul dintre cei care susțin că toți românii trebuie să facă sport.
- Uitați-vă cum se termină poporul român... Prin educație! Au scos orele de sport! Și mai au o reformă să mai scoată orele de sport.

- Domnule Puric...
- Domnule Ioanițoaia, eu fac studii de antropologie, de educație fizică. Mă duc cu cățelul în parc. Am un cățeluș, un labrador. Eu sunt singurul puric cu câine din lume!

Dan Puric: "În România e o ignoranță atât de mare!"

- Bună asta! Regulă inversă.
- Mă uit la oamenii care intră în parc dimineața. Am văzut goi grași, doi burtoși la vreo 50 de ani. Beau două doze de RedBull, fumau și după se apucau să alerge! Vă dați seama cordul? Apoi, majoritatea aleargă, dar își rup meniscul și coloana. Aleargă ca rațele. Fetele ies de la fitness și-și bagă d-alea în ureche. E atât de tare că pleacă și ciorile din copac. Nu-și ascultă cordul, respirația. Și aleargă numai pe ciment... Mai vin și cardiacii ăia de câte 120 de kile care aleargă pe ciment și mor pe lângă tufiș. În România e o ignoranță atât de mare!

- Nimeni nu mai face sport, din păcate.
- Am fost în China și toată lumea se mișca în parc. La noi se aleargă aiurea și se face mișcare brută. Necoordonată! Uitați-vă la ăștia care stau pe computer câte zece ore. După ce se duc acasă fac tot asta. Îi doare coloana. Eu le zic șoferilor de taxi: "Bă, voi știți care sunt bolile voastre profesionale?". "Care, bă?". "Aveți cervicală, hemoroizi și menisc. Când n-ai client, rotește-te, bă, în jurul mașinii". "Da, șefu', am înțeles, să moara mama!". Dar el tot acolo stă, în mașină!

"În școala rusească de teatru sau în alte școli se pune accent fantastic pe educație fizică și sport. Pe dans, pe motricitate, pe biomecanică. Ăștia acum sunt statici. Eu am reușit să fac teatru în care am combinat pantomima, stepul, coregrafia, artele marțiale. Lucruri care să exprime dramatic ceva. Pentru asta corpul trebuie să fie foarte bine pregătit"
Dan Puric, actor

- De ani de zile scoatem orele de sport, așa este.
- Suntem un popor unde se cultivă ignoranța. E crimă națională! Am înțeles și la nivel de președinte... Știe băiatul ăsta ce face? Știe consecințele? Când băiatul mic, gras, stă și mănâncă doar la McDonald's și bea numai Coca-Cola? E deja endocrin deplasat. Eu m-am uitat în America, unde-i un lanț trofic necontrolat.

- Ne explicați?
- Păi, ăla mănâncă de la McDonald's și se îngrașă. După pleacă la fitness, unde-i rupe inima. Se duce la nutriționist și-l slăbește în două luni. După, face șoc metabolic și se face cât masa. Ajunge la lipoabsorbție, iar finalul lui e cu inel în gât și cu stomacul tăiat! Trebuie să avem măsură în toate.

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Dan Puric l-a vizitat pe Gigi Becali în pușcărie: „Gigi este admirabil!"

EXCLUSIV // VIDEO Moment colosal la "Prietenii lui Ovidiu". Dan Puric îl imită senzațional pe regretatul Radu Beligan: "Ești genial! Ești nemaipomenit!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
1000833093403035
Bolon Yokte  •  11 Aprilie 2020, 13:03
Postat de Daniel Buriu pe 07 Aprilie 2020, 00:55

Sincer, nu am inteles nimic din interviul asta!!!

Nu-ți fă griji! E numai pt. ăia de înțeleg..Vezi ce mai zice ștucan-blaturi,meciuri aranjate,sau tolontan anchete *** ***..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andy_2008
andy_2008  •  07 Aprilie 2020, 12:37

Ce poate conduce un papagal,poate un card de vrabiute.Sa mergi la cumparaturi cu treningul de la Iasi e de toata jena.

gica.paunescu
gica.paunescu  •  07 Aprilie 2020, 01:05
Postat de carol_k pe 06 Aprilie 2020, 13:04

Baiatul asta? :)))) Tu cine esti mah? Neica nimeni? Sa vina presedintele sa va puna sa alergati? Atat te duce capul?

Adresarea poate fi generata de faptul ca- intamplator- si presedintele si dl. Puric sunt de-aceeasi varsta ( nascuti in 1959 amandoi). Chiar si-asa, nu cred , insa, c-a fost cea mai fericita exprimare a celui intervievat. Ca lucrurile nu stau bine in scoala romaneasca, nu-i o noutate. Doar ca problemele nu se rezolva in acest mod, ci cu masuri aplicate riguros si consecvent, si nu mai tarziu. Cat mai curand cu putinta.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează