DIVERSE  ·  DEZASTRU

Sprijin pentru reconstruirea catedralei Notre Dame » Creatorii jocului „Assassin's Creed” vor să ajute prin tehnologia 3D

Miercuri, 17 Aprilie

Incendiul de la catedrala Notre Dame a îndurerat Franța, iar președintele Emmanuel Macron a promis eforturi pentru reconstruirea clădirii istorice, devastată de un incendiu care a avut loc luni.

Mulți miliardari din jurul lumii au promis, de asemenea, sprijin financiar. Patronul lui Rennes a anunțat că donează 100 de milioane de euro pentru refacerea monumentului.

Creatorii jocului „Assassin's Creed” vor să ajute la rândul lor. Ei au mapat 3D clădirea pentru jocul „Assassin's Creed Unity" și ar putea cu sprijinul acestei tehnologii să ajute la reconstrucția catedralei.

Monumentele din jocurile „Assassin's Creed” sunt cunoscute pentru redarea lor fidelă și foarte apropiată de realitate. Andrew Tallon, cel care a mapat catedrala, susține că a redat în joc imaginea fidelă a monumentului, până la ultima piatră sau obiect din interiorul și exteriorul clădirii.

Catedrala Notre Dame era cea mai mare atracție turistică din Europa, cu peste 13 milioane de turiști anuali. Se estimează că reconstrucția ar putea dura cel puțin cinci ani, dacă nu chiar și mai mult.

Citește și:

Fotbalul reconstruiește Notre-Dame! Patronul lui Rennes donează 100 de milioane de euro după incendiuRăsturnare de situație în cazul numirii lui Kovesi ca procuror-șef UE

Libertatea

Comentarii (2)

Alexandru Woinaroschy  •  21 Aprilie 2019, 08:27

Pentru o tara in care 80% din cetateni sunt nebotezati, iar francezii nu mai au nici-o treaba cu religia, Catedrala Notre Dame e doar un obiectiv de facut bani cu turistii (cu precadere japonezi si americani). La fel este si Domul Invalizilor unde dai o caciula de bani sa vezi mormantul lui Napoleon, creatorul Frantei moderne, pentru care nu exista in tooata Franta nici macar o staduta care sa-i poarte numele. Catedrala Notre Dame ar trebui refacuta cu cheltuieli minime, eventual transformata intr-o holograma, sau scoasa la o imprimanta 3D, iar obiectele valoroase din ea mutate intr-un muzeu, de exemplu la Louvre. Franta actuala nu mai merita o astfel de catedrala.

fcsbist.de.mic  •  20 Aprilie 2019, 19:45

Trag la imprimanta 3D o alta catedrala si gata.

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Osaka

Digi 2
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Seul

Digi 4
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Guangzhou

Digi 2, Digi 3
20:00 Fotbal, Europa League

CFR Cluj - Lazio

Digi 1, Look Plus, Telekom 1
20:00 Fotbal, Europa League

Eintracht Frankfurt - Arsenal

Digi 2, Look Sport, Telekom 2
20:00 Fotbal, Europa League

Qarabag - Sevilla

Digi 3
20:00 Fotbal, Europa League

Rennes - Celtic

Digi 4, Look Sport 2, Telekom 2
20:00 Fotbal, Europa League

PSV Eindhoven – Sporting Lisabona

Look Sport 3
22:00 Fotbal, Europa League

Manchester United - Astana

Digi 2, Look Sport 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, Europa League

Roma - Istanbul BB

Digi 3, Look Sport, Telekom 3
22:00 Fotbal, Europa League

Ludogoreț - ȚSKA Moscova

Digi 4, Look Sport 3, Telekom 4
Program TV complet

Liga 1