GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INFRASTRUCTURĂ

VIDEO+FOTO Stadioanele prind viață! Ultimele detalii în Ghencea, se pregătește montarea scaunelor în Giulești + stadionul din Sibiu le face concurență

Arena din Bulevardul Ghencea e aproape finalizată și se pregătește recepția +11   FOTO
Arena din Bulevardul Ghencea e aproape finalizată și se pregătește recepția

Articol de , - Publicat luni, 19 octombrie 2020 18:11 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 18:40

La București și la Sibiu se lucrează la foc continuu pentru modernizarea arenelor de cinci stele cu care se va mândri România.

Arena din Bulevardul Ghencea e aproape finalizată și se pregătește recepția! În interior se mai lucrează doar în zonele administrative, loje și birouri, unde se montează mobilierul, iar de câteva zile a început modernizarea și în exterior. Se toarnă asfalt, se montează gazon și gărdulețe delimitatoare.

„Un proiect devenit realitate ce reprezintă parte a viitorului. Lovitura de începere este foarte aproape", au notat cei de la compania Erbașu, constructorul arenei de 100 de milioane de euro. Iar din primele informații, arena urmează să fie inaugurată în primăvara anului viitor.

Stadionul Ghencea
Stadionul Ghencea
Stadionul Ghencea
Stadionul Ghencea
Stadionul Ghencea
+7 FOTO

Ghencea, motiv de discordie între CSA și FCSB

Dar războiul CSA - FCSB nu e deloc încheiat. Helmut Duckadam îi atacă pe oficialii Clubului Sportiv: „CSA nu are cum să întrețină un asemenea stadion! Cu ce plătești întreținerea asta? N-are oameni, n-are infrastructură. Dacă aș fi în locul lui Gigi Becali nici n-aș mai vrea să joc acolo. I-aș aștepta pe cei de la CSA să se roage de mine ca să joc acolo", a spus Duckadam pentru GSP.

Au venit scaunele în Giulești

Chiar dacă lucrările sunt în întârziere, oficialii Companiei Naționale de Investiții dau asigurări că în luna martie a anului viitor totul o să fie funcțional în Grant. În perioada viitoare, muncitorii vor începe montarea scaunelor alb-vișinii care au venit deja de câteva zile și sunt depozitate în magaziile de la stadion.

Chiar dacă lucrările sunt în întârziere, oficialii Companiei Naționale de Investiții dau asigurări că luna martie a anului viitor totul o să fie funcțional în Grant. În perioada viitoare, muncitorii vor începe montarea scaunelor alb-vișinii care au venit deja de câteva zile și sunt depozitate în magaziile de la stadion.

Stadionul Giulești
Stadionul Ghencea
Stadionul Ghencea
Stadionul Ghencea
Stadionul Ghencea
+7 FOTO

Singura nelămurire este luna în care urmează să fie montat gazonul în Giulești, în decembrie sau în luna martie a anului viitor.

Cea mai mare lucrare a Sibiului

Din București ajungem la Sibiu, unde lucrările pe stadionul celor de la Hermannstadt sunt în plină desfășurare. „Va fi un proiect de referință, asemenea stadioanelor construite la Cluj sau la Craiova”, spune Andreea Karakaplan, manager de proiect.

Noua arenă va ajunge la o capacitate 12.363 de locuri, din care 302 locuri VIP. Stadionul va avea și o sală de atletism, care va fi amplasată sub actuala tribuna II, iar o sală de box va fi la parter, unde vor fi amplasate și spațiile de alimentație publică.

VIDEO. Lucrările sunt în toi la arena din Sibiu

Conform celor de la turnulsfatului.ro, la modernizarea noului stadion se vor folosi inclusiv scanări 3D care sunt utilizate și în reabilitarea unor monumente istorice: prin scanarea tridimensională se proiectează lucrările de refacere a elementelor care lipsesc.

De câteva zile escavatoarele și buldozerele au intrat în acțiune, iar echipele de muncitori sunt în ture pe teren. Singura problemă la Sibiu este că muncitorii trebuie să protejeze iarba, îngrijită cu mare atenție de administratorii echipei.

Citește și alte știri despre lucrările de infrastructură din România: 

VIDEO EXCLUSIV. FCSB, plan nou pentru Stadionul Ghencea: „I-aș aștepta pe cei de la CSA să se roage de mine ca să joc acolo! Banii ăia o să conteze!”

FOTO + VIDEO Entuziasm în Giulești » Rapid Arena prinde contur! Ultimele imagini de la stadion

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
doardinamo1948
doardinamo1948  •  20 Octombrie 2020, 08:57

Ce tare ar fi ca să avem și echipe sa joace pe stadioanele astea... că la stadioane nu stam rău deloc.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  20 Octombrie 2020, 01:14

unde este hotelul din Ghencea?logic in primavvara asta trebuia totu terminat,daca nu era pandemia,de ce au intarziat in halul asta,manevre si manevre,tara nimanui

alenb
alenb  •  19 Octombrie 2020, 20:42

Ce concursuri atletice gazduieste Sibiul de era nevoie de pista de atletism pe stadionul nr 1 al orasului?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează