GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STADION

FOTO 20.800 de locuri, 120 milioane €, centru SPA » Ar urma să devină al doilea cel mai scump stadion din istoria României, însă proiectul naște suspiciuni

Așa ar urma să arate noul stadion din Bacău // foto: Facebook @ Municipiul Bacău +25   FOTO
Așa ar urma să arate noul stadion din Bacău // foto: Facebook @ Municipiul Bacău

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 16:05 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 20:35

Primăria Municipiului Bacău propune pentru dezbatere Proiectul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru demolarea actualului stadion „Municipal” din oraș și construirea unuia nou, de 20.800 de locuri, cu un cost estimat colosal, de 120 de milioane de euro! În oraș există suspiciuni că proiectul e de fapt un paravan și că în culise s-ar afla alte intenții.

Marți, pe 2 mai 2023, la Bacău va avea loc o dezbatere publică pe tema proiectului de demolare a actualului stadion „Municipal” și construire a unui nou complex sportiv în oraș. Anunțul a fost făcut atât de Primărie, cât și în presa locală, unde au fost prezentate detalii despre proiect.

GALERIE FOTO. Cum ar trebui să arate viitoarea arenă a Bacăului + Cum arăta stadionul orașului în 2020, la vizita reporterilor GSP

+21 FOTO

Complexul sportiv ar urma să conțină stadionul destinat pentru fotbal și rugby, o pistă de atletism, centru SPA cu bazin de înot și terenuri de sport în aer liber.

În privința stadionului, acesta ar urma să aibă o capacitate de 20.800 de locuri și are un cost estimat de 120 de milioane de euro, conform agendaconstrucțiilor.ro, ceea ce l-ar transforma în al doilea cel mai scump stadion din istoria țării după Arena Națională, obiectiv cu o capacitate de 55.000 de locuri.

Studiul de fezabilitate, realizat de o firmă de proiectare din Cluj, a fost deja realizat și predat. Acesta a costat autoritățile locale din Bacău 155.000 de lei.

Suspiciuni în spatele proiectului pentru noul stadion din Bacău: „dedicație” pentru „rechinii” imobiliari?

În Bacău, încrederea că proiectul va fi dus la bun sfârșit nu este la cote înalte. Planul Urbanistic Zonal reglementează nu doar stadionul, cât și anumite terenuri din zonă, atractive pentru dezvoltatorii imobiliari.

Temerea este că în cele din urmă vor fi ridicate doar ansambluri rezidențiale, nu și un stadion nou.

+21 FOTO

Tocmai din acest motiv, câteva asociații de locatari s-au opus vehement proiectului.

Pe deasupra, băcăuanii consideră că cele 20.000 de locuri propuse sunt prea multe și că povara bugetară ar fi prea mare.

Bacăul nu are echipă în primele două ligi, dar 3 formații băcăuane concurează la nivel de Liga 3. Este vorba despre CSM Bacău, în seria 1, plus Dinamo și Aerostar Bacău, în seria 2.

VIDEO. Reportaj GSP la Bacău, în 2020: „Arena Groazei”

„Municipalul” din Bacău, orașul lui Bacovia, e o ruină plină cu balast, gunoaie, mușchi și copaci uscați. Gazeta Sporturilor a vizitat arena în degradare la finalul lui 2020.

Impresia a fost aceeași ca la ultima prezență acolo, acum peste 4 ani: o amintire murdară a unui loc care, cândva, se putea numi stadion, în prezent o ruină, cadru perfect pentru o peliculă horror.

1966e anul în care s-a inaugurat stadionul Municipal din Bacău. A mai fost renovat în 2003 și, parțial, în 2010

Citește și: 

Planul lui Tamaș după retragere » De ce nu se vede antrenor: „La ce e acum, îmi vine să-i iau pe tineri și să-i «mănânc»!”

Răzvan Burleanu, despre scandalul de arbitraj din Rapid - FCSB: „Becali e supărat? Să îi amintesc atunci despre aceste două meciuri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
pain89
pain89  •  28 Aprilie 2023, 16:10
Postat de so0os1ck pe 26 Aprilie 2023, 19:21

La cum gandesti, cred ***, ori nu te duce capu prea tare. Iti sugerez sa te mai dai jos de pe bicicleta cand treci prin Bacau!

De ani de zile se vorbește in toate orașele ca se face ca se drege, dar un sat că Bacău fără performanțe sportive nu merită o investiție așa mare, mai degrabă să aibă grijă de infrastructura orașului

Dark_Angel
Dark_Angel  •  26 Aprilie 2023, 20:45
Postat de andrei.v.c pe 26 Aprilie 2023, 17:15

pe langa ca nu are nicio treaba pista de atletism ca nu sunt competintii in romania. se fac piste de parca la 2-3 luni e un campionat national in fiecare oras mare al romaniei si romania organizeaza la 2-3 ani un mondial sau european de atletism. dar mai e si prostia ca sunt echipa cu traditie si care de fapt au echipe in primele 2 ligi in orase mari care au stadioane vechi si nimeni nu le face stadion. iasi, botoasni, galati, echipe cu fani sau orase mari cu echipe in primele 2 ligi si joace pe niste stadioane vai de ele, dar nu... trebuie la bacau, buzau si targu jiu stadioane.

Hehehe boss. Suna bine stadion nou la Buzau, dar din pacate se construieste la marginea orasului sau undeva in tiganie asa ca mai bine nici sa nu se construiasca. Nu-s in stare sa gaseasca o locatie mai prin oras, intr-o zona mai la indemana pentru toti buzoienii.

so0os1ck
so0os1ck  •  26 Aprilie 2023, 19:21
Postat de pain89 pe 26 Aprilie 2023, 18:32

un stadion de 10.000 de locuri ar fi suficient pentru uun oras fara fotbal in primele 2 ligi, iar costul unei astfel de arene nu are cum sa fie mai mult de 25 de milioane. or fi crescut preturile la materiale in ultima vreme dar 120 de milioane pentru un stadion la "tara" sa fim seriosi este automat ceva necurat cu estimarea costului.

La cum gandesti, cred ***, ori nu te duce capu prea tare. Iti sugerez sa te mai dai jos de pe bicicleta cand treci prin Bacau!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează