GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STADIOANE

Stadionul „Gheorghe Hagi” și arena „Simona Halep” » Proiect grandios în Constanța

Primăria Municipiului Constanța plănuiește să realizeze un complex sportiv de anvergură
Primăria Municipiului Constanța plănuiește să realizeze un complex sportiv de anvergură

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 septembrie 2020 18:46 / Actualizat miercuri, 09 septembrie 2020 19:47

Primăria Municipiului Constanța plănuiește să realizeze un complex sportiv de anvergură. 5 octombrie este termenul de depunere a ofertelor pentru studiul de fezabilitate.

Aceasta va cuprinde construirea stadionului „Gheorghe Hagi”, a arenei de tenis „Simona Halep“, a Centrului sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente, dar și amenajări exterioare. Complexul sportiv Constanța se va întinde pe o suprafață de aproximativ 90.000 mp și va fi construit pe locul actualei baze din strada Primăverii, pentru care Consiliul Local a aprobat anterior studiul de prefezabilitate. Investiția pentru construirea complexului se va ridica la 533 de milioane de lei, fără TVA.

Stadionul „Gheorghe Hagi” și arena de tenis „Simona Halep” » Proiect grandios în Constanța

„De îndată ce studiul de fezabilitate va fi gata, îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Acesta este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței. 

Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului. 

Statul român datorează mult Constanței, România datorează mult Constanței, măcar din punct de vedere sportiv. Toată contribuția Constanței la sportul românesc trebuie să se întoarcă. Este foarte bine că s-au făcut stadioane în țară, dar a venit momentul să se investească și la Constanța“, a declarat pimarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Stadionul „Gheorghe Hagi” și arena „Simona Halep” » Proiect grandios în Constanța
Stadionul „Gheorghe Hagi” și arena „Simona Halep” » Proiect grandios în Constanța
Stadionul „Gheorghe Hagi” și arena „Simona Halep” » Proiect grandios în Constanța

Complexul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA și teren de antrenament, o arenă de tenis cu 4.750 de locuri, o altă arenă mai mică de 1.000 de locuri și 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi. Pe aproape toată suprafața complexului va fi amenajată o parcare subterană, iar clădirile vor fi legate printr-o zonă de promenadă cu spații verzi și mobilier urban.

Conceptul acestui proiect unic în România (studiul de prefezabilitate) a fost realizat de Bruno Andreșoiu de la Igloo Associated Architects, unul dintre cei mai mari arhitecți contemporani de la noi din țară.

Citește mai multe știri de actualitate:

Cosmin Contra, avertisment pentru Mirel Rădoi: „Așa a fost și cu mine la început”

AC Milan plătește pentru Tătărușanu! Cât îi costă pe „diavoli” portarul român + legenda care a negociat transferul

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (18)
fibra
fibra  •  10 Septembrie 2020, 08:44

Proiecte da realizari ba. Glume nesarate specifice.

oricare
oricare  •  10 Septembrie 2020, 07:22
Postat de zwqx pe 09 Septembrie 2020, 19:58

Sper să-i dea în judecată și Simona, și Hagi. Gargară electorală, se folosesc cu nerușinare de numele lor acum, și după alegeri or să-i dea afară din oraș.

N-ai sa vezi, nu se dau in judecata mackedonii intre ei.

danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  09 Septembrie 2020, 23:41

Deseneaza " puliticienii "in draci inainte de alegeri. Dupa ce sunt alesi se pun pe furat. Cred ca Mazare a bagat in buzunar 10 proiecte de acest gen.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close