DIVERSE  ·  SPECIAL GSP

#stămacasă Recomandări de cărți sportive: de la Maria Sharapova la povestea electrizantă a lui Liverpool

Articol de — , , Sambata, 28 Martie, 09:00

Vă recomandăm câteva cărți de sport disponibile online, care ajung la dumneavoastră acasă în maximum 48 de ore. 

Sunt biografii care explică de ce a ajuns Johan Cruyff să schimbe fotbalul, cum a apărut succesul neașteptat al lui José Mourinho și care au fost secretele ”dictaturii” lui Alex Ferguson.

E-bookuri gratuite și reduceri serioase 

Majoritatea marilor edituri și librării din România au pregătit pachete atractive pentru cumpărătorii online. Conform Libertatea, Humanitas a pus deja la dispoziția publicului, pe site, 51 de e-book-uri pe care le puteți descărca gratuit. Printre titluri: Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde sau Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald.

O reducere de 40 la sută obții și la Polirom, pentru 30 de titluri, grupate în categoria Lumea în care trăiești. Editura Trei are o reducere de 35 la sută și transport gratuit la o sumă minimă cheltuită de 100 de lei. Și Editura Corint oferă o reducere de 40 la sută, până pe 31 martie.

TOP 3 cărți de tenis

# Maria Șarapova. De neoprit 
O carieră construită dintotdeauna pe ambiție grozavă. O poveste începută într-un mic oraș din Rusia, unde a început să joace tenis când avea numai cinci ani. Antrenorii au remarcat la micuța Mașa puterea de concentrare neobișnuită, o calitate pe care și-a sporit-o după aceea până la nivelul maxim. Tatăl ei nu vorbea engleza și avea doar șapte sute de dolari în buzunar. A riscat totul ca s-o ducă pe Maria în Florida, convins că acolo avea să fie transformată într-o supercampioană.

# Coach-ul Patrick Mouratoglou 
Antrenorul Serenei Williams vorbește despre cum au influențat experiențele personale metoda pe care a dezvoltat-o pentru pregătirea profesioniștilor din tenis. Mouratoglou și-a dedicat cariera unui scop clar: fiecare jucător de tenis să-și exploateze pe deplin potențialul! Acum e și comentator Eurosport și conduce în Franța, de peste două decenii, o academie de tenis recunoscută pe plan mondial.

# Pete Sampras: În mintea unui campion
A fost numărul unu mondial timp de 286 de săptămâni la rând. Un talent precoce apreciat de foarte mulți fani, el a stabilit un record: paisprezece titluri de Mare Șlem. Destui îl consideră cel mai mare tenisman din toate timpurile.

Alte titluri din tenis:

 • Andre Agassi. Open, o autobiografie
 • Steffi. Putere publică, durere personală
 • Serena Williams. Pe linie
 • Rafael Nadal: Povestea mea
 • Novak Djokovici. Dieta câștigătoare
 • Andy Murray. Campion la Wimbledon
 • Roger Federer: În căutarea perfecțiunii
 • Monica Seles. Cum am câştigat lupta

TOP 3 cărți de fotbal

# Allez Allez Allez 
Liverpool, campioana Europei! Roșii mai câștigaseră trofeul în finala formidabilă cu Milan, în 2005, în care italienii, mai buni, conduseseră la pauză cu 3-0. În locul miracolului de la Istanbul a fost minunea cu Barcelona, 4-0 în Anglia împotriva lui Messi. Cartea descrie amănunte din tot sezonul, inclusiv lupta strânsă pentru titlul din Premier League, pe care l-a câștigat Manchester City.

# Johan Cruyff (Driblingul meu. Autobiografia)
Trei Cupe ale Campionilor Europeni și trei Baloane de Aur. Cifrele nu mai înseamnă la fel de mult fiindcă e vorba despre un inovator, Cruyff a modificat fotbalul și a anticipat generația "Guardiola, Messi, Iniesta, Xavi". Cartea povestește despre viața geniului fotbalistic, de la deprinderea tehnicii pe străzile din Amsterdam la semnarea primului contract cu Ajax, când avea zece ani. Olandezul a influențat fotbalul și a dictat stilul de joc pe care îl vedem astăzi în Spania, tiki-taka provine din biografia lui Cruyff.

# José Mourinho. Sub lupă
Un jucător de fotbal submediocru se transformă în translator și apoi devine cel mai mare manager din acest sport! Cartea îl prezintă pe Jose ca pe un om care plasează familia și prietenii mai sus decât fotbalul. Te provoacă să privești lumea prin ochii lui Mourinho. Ambiția și capacitatea de a analiza situațiile l-au ajutat să progreseze încontinuu, deși nu era sprijinit de un nume de fotbalist.

Alte titluri din fotbal:

 • Cei mai buni (Cum să atingi perfecțiunea în sport)
 • Alex Ferguson. Autobiografia mea
 • Klopp. Fotbal în ritm de heavy metal
 • Eu sunt Zlatan

TOP 3 cărți alte sporturi

# De la Nadia până azi
Dvora Meyers ne oferă o perspectivă incitantă și pătrunzătoare asupra lumii gimnasticii. Autoarea vorbește despre recentele schimbări din cadrul sistemului de punctaj și despre posibilitatea ca tocmai aceste modificări să le propulseze pe gimnastele americane pe culmile acestui sport, în secolul XXI. Bazându-se pe zeci de interviuri exclusive cu profesioniști, cartea este o poveste captivantă despre pătrunderea gimnasticii de elită în lumea necartografiată a imperfecțiunii.

# Michael Jordan. Viața
Grație relațiilor pe care le-a construit în timp cu antrenorii lui Jordan, a nenumăratelor cronici în care a consemnat activitatea sportivului atât din timpul perioadei în care a activat la juniori, cât și după ce a trecut la baschetul profesionist, a sutelor de interviuri cu prietenii, coechipierii și rudele lui Michael Jordan, Roland Lazenby a reușit să scrie un adevărat studiu despre jucătorul, simbolul și omul Jordan.

# Ronnie. Autobiografia lui Ronnie O'Sullivan
Ronnie O'Sullivan a devenit un miracol al snookerului de la vârsta de zece ani, când a realizat primul său break de peste 100 de puncte. A continuat apoi, doborând record după record! Ronnie dezvăluie cu sinceritate toate detaliile unei vieți care l-a făcut campionul imbatabil, dar care nu o dată l-a dus în stadiul de a pierde totul. O poveste impresionantă, inspirațională și brutal de sinceră în descrierea a ceea ce înseamnă geniul, dar și a ușurinței cu care acesta poate fi irosit.

Alte titluri din alte sporturi:

 • Stephen Hendry. Eu și masa
 • Shoe Dog (Memoriile creatorului Nike)
 • Mike Tyson. Adevărul de necombătut 
 • Michael Schumacher. Biografia

Cornel Dinu, trei volume de amintiri

"Trei cărți mari, și la propriu, și la figurat. Trei cărți din care se revarsă mai bine de jumătate de secol de fotbal, de viață, de spirit. Ghid vă este Cornel Dinu", sună descrierea editurii. "Zâmbind din iarbă", "Jucând cu destinul" și "Misterele lui Mister" sunt cele trei volume pline de povești scrise de marele fotbalist. 

"Cu vorba și cu spiritul ascuțite, dar cu sufletul mereu cald, autorul vă invită să intrați în povestirile sale și să vă ocupați locurile în tribunele marelui meci al amintirilor. Amintiri care multora dintre dumneavoastră nu vă sunt străine. Iar firele poveștilor se leagă mai departe, către artă, dragoste, politică, mondenități și aventură. Către viață, așa cum e ea, cu rele și cu bune. O reală plăcere pentru fiecare cititor"
caracterizarea volumelor pe siteurile de specialitate

Dragomir vine cu "Meciurile vieții mele"

După ce şi-a terminat mandatul la şefia LPF, Dumitru Dragomir s-a apucat să scrie cărţi. Prima a văzut deja lumina tiparului, dar "Corleone" mai lucrează la două volume, dar momentan nu a decis când le va publica. 

Despre "Meciurile vieții mele", editura folosește prezentarea: "Dragomir este un profesor universitar de școala vieții, care a găsit fisurile unor sisteme, slăbiciunile unor epoci. Pentru că este vorba despre două epoci. Până la Revoluție, Dragomir năvălește sau se furișează printre prim-secretari de județe și fotbaliști internaționali, printre ofițeri de informații și milionari pe vremea comuniștilor. Sunt întâmplări grozave cu proprietari de tiribombe și țigani cu servitori, cărora Miliția le-a confiscat tone de aur"

Poveștile incredibile ale unei campioane

Maria Olaru și-a lansat în urmă cu patru ani cartea autobiografică "Prețul aurului. Sinceritate incomodă", volum ce încă se găsește de cumpărat online. 

"Sper să răsfoiți cu rațiune această carte, sunt un om de bună-credință și de aceea spun «Așa să-mi ajute Dumnezeu!» dacă cele scrise de mine, cele trăite de mine, sunt nereale. Sunt sentimente, sunt emoții, scrise la cald, pentru că acele jurnale ale mele sunt scrise atunci, la cald. Nu cred că pot fi un scenarist foarte bun și nu cred că puteam să inventez asemenea lucruri", transmite campioana mondială absolută la gimnastică. 

"Coronavirus, inamicul nevăzut. Poveşti din Wuhan 2020"

Editura Corint pregăteşte unul dintre primele volume despre lupta împotriva epidemiei coronavirusului, care îşi propune să ofere cititorilor din ţară şi din străinătate o imagine realistă a eforturilor chinezilor de a învinge acest flagel. Cartea "Coronavirus, inamicul nevăzut. 

Poveşti din Wuhan 2020" va apărea în colecţia Descoperă China, în luna aprilie. Declaraţii, articole, fotografii, relatări personale sunt mărturii de netăgăduit ale curajului şi determinării locuitorilor din Wuhan care au rămas aici după închiderea orașului. Cartea dezvăluie, totodată, mesajele de încurajare şi ajutoarele umanitare venite din toate colţurile lumii, fiind astfel un tribut adus tuturor celor care s-au alăturat luptei.

Klaus Iohannis anunță noi măsuri: plata ratelor la bănci, amânată până la sfârșitul anului! 

VEZI ȘI:Cosmin Prelipceanu a suferit un accident. Nu va mai fi văzut curând la televizor

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1