GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CORONAVIRUS

Statul pierde o avere fără pariuri! Gaură URIAȘĂ la buget de când agențiile și cazinourile s-au închis

Bugetul de stat pierde 70 de milioane de euro lunar în urma închiderii caselor de pariuri terestre și a cazinourilor.
Bugetul de stat pierde 70 de milioane de euro lunar în urma închiderii caselor de pariuri terestre și a cazinourilor.

Articol de , , - Publicat joi, 21 mai 2020 21:32

Bugetul de stat pierde 70 de milioane de euro lunar în urma închiderii caselor de pariuri terestre și a cazinourilor.

De pe 17 martie casele de pariuri terestre, agențiile Loteriei Române, cazinourile și sălile de jocuri de noroc s-au închis. În ultima perioadă au existat mai multe discuții între reprezentanții acestei industrii și cei ai Guvernului privind redeschiderea acestora, însă totul a fost amânat cel puțin până pe 15 iunie.

Casele de pariuri rămân închise: „45.000 de angajați sunt în pericol! Vor să deschidem pe 15 iunie”

Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc, a explicat: "Efectele economice sunt teribile. Sunt foarte mulți organizatori care își pun problema dacă mai au fonduri să redeschidă. Dacă se dă drumul la restaurante, cum estimează Guvernul, în jurul datei de 15 iunie, și având în vedere că și jocurile au fost închise în aceeași perioadă cu restaurantele, se presupune că s-ar da drumul și la industria de jocuri tot atunci".

Cele trei luni în care agențiile de pariuri stradale și restul sălilor cu jocuri de noroc au fost închise au produs o gaură imensă la bugetul statului. "E o industrie care are 45.000 de angajați, aflați acum în șomaj tehnic plătit de Guvern. E o povară și pentru Guvern. În plus, nu se duc bani la buget în această perioadă. Fiecare lună de ținut jocurile închise înseamnă pierderi de 60-70 de milioane de euro", a declarat Constantinescu pentru cazino365.ro.

"E faliment curat!"

Dacă pentru casele de pariuri și agențiile loto regulile ce trebuie respectate sunt relativ simplu de bifat, situația se schimbă atunci când vorbim de cazinouri. "Nu ai cum să pui la masa de ruletă un client la un metru și jumătate pentru că mai vin doi clienți la masă. Având în vedere că o masă costă 5.000 de euro pe lună taxă fixă, e imposibil să îți poți recupera banii pe care îi plătești. E faliment curat! La păcănele poți să pui plexiglas între aparate. La mese, ca să pui plexiglas, sunt costuri uriașe. Te costă 200-300 de euro pe masă", a mai spus reprezentantul Executivului.

"În această perioadă, companiile organizatoare de jocuri de noroc au continuat să înregistreze cheltuieli, atât pentru protejarea angajaților, în care s-a investit intens anterior, cât și pentru menținerea locațiilor de joc, din perspectiva chiriilor și a celorlalte cheltuieli de întreținere ori pentru unele taxe care nu au fost suspendate"
Liviu Popovici, președintele Romanian Bookmakers

"Sunt săli mici în care nu ai loc să pui aparatele la un metru și jumătate unul de celălalt. Dacă închizi un aparat din două, asta înseamnă că taxa pe aparat se dublează, va fi de 8.000 de euro pe an, ceea ce e imposibil de plătit. Industria intră în faliment. Nimeni nu poate să plătească un număr de aparate dublu față de cel cu care funcționează"
Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului României

Competiție fantomă pentru pariuri pe timp de COVID-19: „E o nebunie ce se întâmplă! Suntem în carantină”

Citește mai multe știri despre pariuri:

Pariuri speciale în Bundesliga: gazdele, favorite să marcheze mai multe goluri, oaspeții, cotați să aibă mai multe cornere

Sâmbătă se joacă Wolfsburg - Dortmund » Gazdele nu au mai marcat în poarta Borussiei de aproape 4 ani

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe + pe cine putem înfrunta în „optimi”

„Cel mai bun fotbalist cu care ai jucat?” » Toni Kroos n-a stat mult pe gânduri!


Comentarii (13)
dumiwow
dumiwow  •  22 Mai 2020, 12:34

Lasa-ti vrajeala ca statul pierde,dar la oamenii de rand nu va uitati maaaaa ???? Ca si amaratii aia isi baga toti banii care ii au...ca astea sunt cele mai periculoase "droguri". Ii seaca de bani chiar daca sunt constienti dupa care isi plang de mila ca ei nu reusesc sa mai castige. Numai asa se mai inchid din ele ca si asa sunt prea multeeeee.

780708698710213
Razvan Claudiu  •  22 Mai 2020, 09:54

Pariurile si salile de pacanele/cazinourile sunt o plaga. Ele ar trebui sa ramana inchise definitiv si cele online inchise. 70 milioane de euro este un pret ridicol de mic fata de cate vieti au distrus si pe cati oameni i-au falimentat. In plus, este exact ca la dependenta de tutun, exista multe alte costuri ascuse, in special medicale. Trebuie reglementat odata si aspectele astea. Pentru cine nu poate trai fara ele sa plece la Monte Carlo, Macao sau Las Vegas.

andy_2008
andy_2008  •  22 Mai 2020, 08:34

Sorin Constantinescu si a cladit viitorul pe spatele idiotilor care joaca. Turcia,Israel sunt tari care au interzis jocurile de noroc .

Vezi toate comentariile (13)
Comentează