GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ASTRA

Tribunalul Constanța îl mai ține după gratii pe patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, care a cerut eliberarea condiționată

Inquam Photos/Octav Ganea
Inquam Photos/Octav Ganea

Articol de - Publicat luni, 12 iulie 2021 15:48 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 15:54

Tribunalul Constanța a judecat în această dimineață contestația făcută de procurorii DNA, după ce Judecătoria Medgidia a admis pe 12 mai cererea lui Ioan Niculae (66 de ani) privind eliberarea condiționată din Penitenciarul Poarta Albă.

Instanța a anunțat pe portalul just.ro că „amână pronunțarea la data de 23.07.2021”.

Patronul Astrei Giurgiu a executat deja fracţia de o treime (600 de zile), impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, susține avocatul acestuia, Adrian Georgescu.

Judecătoria Medgidia a admis cererea omului de afaceri Ioan Niculae privind eliberarea condiţionată din închisoare, după ce o comisie specială din penitenciar a fost de acord cu eliberarea condiţionată.

La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare, ca urmare a condamnării primite în 2015 în dosarul „Mită la PSD”.

Ioan Niculae, condamnat definitiv pentru cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Omul de afaceri este încarcerat la Penitenciarul Constanța Poarta Albă.

De ce a ajuns Ioan Niculae după gratii?

Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Marin Barbu, despre cum investesc maghiarii în sport: „Între noi și ei e o diferență ca de la cer la pământ!”

Citește și alte articole:

Fanii Rapidului, revoltați din cauza unui detaliu de pe noile echipamente ale echipei: „Neam prost. Inacceptabil”

Nici Popescu, nici Coman » Jucătorul pe care Becali poate obține o avere: „Mină de aur pentru Gigi. Îl ascultă «năbădăioasa»”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
tomaescu
tomaescu  •  12 Iulie 2021, 16:44

Ronania e tara cu cei mai multi patroni de club puscariasi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează