GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  C.M. ABU DHABI

Ultima provocare pe 2021! Robert Glință s-a calificat în semifinale la 100 metri spate, la Mondialele din Abu Dhabi

Robert Glință / Sursă foto: Imago Images
Robert Glință / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 16 decembrie 2021 15:46 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 15:48

Robert Glință și David Popovici, campionii europeni ai înotului românesc în 2021, concurează începând de azi la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Abu Dhabi.

UPDATE Robert Glință s-a calificat în semifinalele probei de 100 m spate!

  • La 100 m spate, Robert Glință s-a calificat în semifinale. În seria a cincea, sportivul român în vârstă de 24 de ani a oprit cronometrul la 50.83 secunde, al optulea al calificărilor, notează Federația Română de Natație și Pentatlon Modern!
  • În seriile de la 400 m liber, David Popovici a oprit cronometrul al 3:46.08 și se gândește acum următoarea probă la care va concura în Emiratele Arabe Unite: 200 m liber.
  • Tot azi, Alexandra Dobrin, la 400 m individual mixt, a terminat cursa din serii cu timpul de 4:47.99 și și-a încheiat evoluția în această probă.

Știrea inițială

România participă cu cinci înotători la întrecerea din Emiratele Arabe Unite, care debutează azi. Printre ei sunt Robert Glință și David Popovici, sportivi care au avut un an încărcat cu participări la multe competiții importante. 

Retragerea care doare » Larisa Iordache își încheie, la 25 de ani, cariera de gimnastă
RETRAGERE
Retragerea care doare » Larisa Iordache își încheie, la 25 de ani, cariera de gimnastă

Robert, 24 de ani, a devenit primul campion european al înotului masculin românesc în bazin de 50 de m în proba de 100 m spate în luna mai, apoi a concurat în finala olimpică de la Tokyo în aceeași probă, și a încheiat pe opt, iar în noiembrie a cucerit două medalii la CE în bazin scurt de la Kazan, un argint la 100 m spate și un bronz la 50 m spate. "Vreau să văd cât a mai rămas în rezervor", a spus Glință la plecarea spre Abu Dhabi.

El intră chiar de azi în concurs la 100 m spate, având seriile în sesiunea de dimineață și dacă se califică, semifinalele în cea de seară, finala urmând a se desfășura joi. Glință va mai lua startul și la 50 m spate, proba care are calificările pe 18 decembrie.

Două zile pline

Dacă Robert mai apăruse pe scena înotului internațional până în 2021 pentru David Popovici, 17 ani, a fost anul în care a decolat. De la un puști care doar visa la o calificare la JO, el a ajuns în atenția tuturor după ce a înotat senzațional la Campionatele Europene de juniori de la Roma din luna iunie, stabilind mai multe recorduri la acest nivel.

La Tokyo a fost la o unghie de podium, clasându-se pe patru la 200 m liber. Apoi, tot la Kazan, în această probă, a devenit primul campion european al înotului românesc în bazin scurt. David va participa la Abu Dhabi în probele de 200 și 400 m liber. El va intra tot azi în bazin, dimineață în serii la 400, iar dacă va scoate un timp bun, seara va avea finala. La Kazan, a ratat o prezență în finală, după ce a numărat greșit de câte ori s-a întors, oprindu-se când mai avea două bazine de parcurs. 

"Am învățat din acel moment și nu se va mai întâmpla asta", spunea el la revenirea din Rusia. La 200 metri, proba care are loc mâine și care pare a fi una dintre cele mai echilibrate de la acest CM, adolescentul român nu este văzut de specialiști printre pretendenții la o medalie, dar ar putea profita de absența sud-africanului Matt Sates, care în octombrie a stabilit cel mai bun timp al anului în această probă. 

Favoriți la distincții sunt britanicul Duncan Scott, care are season best 1:41.72, și sud-coreeanul Hwang Sun-Woo, cu 1:41.17. David Popovici are drept cel mai bun timp al anului 1:42.1

Ceilalți români care vor lua startul la Abu Dhabi sunt George Alexandru Constantin-Stoica, Bianca Costea și Alexandra Dobrin, ultima dintre ei intrând tot azi în concurs la 400 m mixt.

Citește și alte știri de actualitate: 

Retragerea care ne doare » Larisa Iordache își încheie, la 25 de ani, cariera de gimnastă

S-a încheiat! Mercedes anunță ce s-a întâmplat cu apelul împotriva lui Verstappen

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează