DIVERSE  ·  ELIBERARE

UPDATE Cristi Borcea, la un pas de eliberare! Fostul acționar al lui Dinamo află miercuri dacă va fi eliberat

Articol de — Luni, 09 Septembrie

Cristi Borcea, 49 de ani, va afla miercuri dacă va fi eliberat, după ce a fost încarcerat începând cu luna februarie în „Dosarul retrocedărilor”.

UPDATE 15:10: Cristi Borcea a fost audiat azi de judecători, iar o decizie finală urmează să fie anunțată miercuri.

UPDATE: Fostul acționar al celor de la Dinamo a încercat să-i înduplece pe judecători:  „Am participat în cinci luni de la amânarea cauzei în fiecare zi la cursuri, programe, unele nu au fost creditate, dovadă că nu am mers după câștig, nu puteam la mai multe, am maxim una pe lună, și la muncă și activitate nu aveam cum. Am fost vizitat de cei 9 copii în penitenciar. Am ținut legătura cu familia. Mi s-a spus că îndeplinesc condiții, am achitat toate prejudiciile, plus peste două milioane de euro penalități”, a declarat Cristi Borcea, potrivit Mediafax.  

Speța în care este implicat fostul dinamovist este pe rol la Judecătoria Sectorului 4, iar surse apropiate omului de afaceri spun că Borcea ar putea primi un răspuns favorabil la cererea eliberării condiționate.

Comportament exemplar 

Borcea s-a implicat în programele educaționale de la locul de detenție, a dat dovadă de comportament exemplar, așa cum i-a sugerat instanța, și a participat la diverse activități lucrative.

Pe lângă aceste activități pe care mizează afaceristul, el a invocat la înfățișările inițiale și faptul că s-a prezentat imediat spre a fi încarcerat după anunțul că va fi reținut, că are 9 copii, dintre care 8 sunt minori și că a achitat prejudiciul, 10.000.000 de lei reprezentând atât despăgubiri civile, cât și măsura confiscării speciale stabilite de instanță.

  • Borcea este închis la Penitenciarul Jilava, după ce pe 8 februarie a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, împreună cu Radu Mazăre și Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo.
  • De asemenea, instanța a dispus ca fostului acționat al echipei de fotbal Dinamo București să-i fie confiscată suma de aproape un milion de euro.

Citește și:

Ionuț Negoiță, trimis în judecată în dosarul în care și Alexandru David e implicat » Prejudiciu imens!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!O altă fetiță din Gura Șuții, la un pas să fie răpită! Mama fetei rupe tăcerea! 'Coborâse din mașină, unul dintre ei. Dacă a văzut că m-am dus repede după fetiță, celălalt i-a zis...'

Libertatea

Comentarii (4)

marius.bxl  •  10 Septembrie 2019, 19:40

Ascundeti femeile,va scapa taurul comunal

pierrecardin  •  10 Septembrie 2019, 09:42

La multi ani inauntru :)

cornelconasu  •  10 Septembrie 2019, 08:49

Eu nu înțeleg și pace cum draku, ăștia au câte 5-6 de executat și fac 3 luni !!! Cu toate ce înșirați voi acolo ...comportament, activități, copii sau alte considerente...mi se pare o aberație a justiției ! Să nu faci nici jumătate din pedeapsă, când prejudiciul este de milioane de euro ??!!!

Vezi toate comentariile (4)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Wuhan

Digi 2
17:00 Fotbal, Liga 2

Farul Constanța - Ripensia Timisoara

Digi 1, Telekom 1, Look
20:00 Fotbal, Turcia

Beșiktaș Istanbul – Istanbul BB

Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1

Viitorul - Politehnica Iași

Digi 1, Telekom 1, Look
21:30 Fotbal, Bundesliga

Wolfsburg - Hoffenheim

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 2
23:00 Fotbal, Portugalia

Sporting Lisabona – Famalicao

Look Plus
Program TV complet

Liga 1