GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ŞEDINŢĂ

UPDATE » Elena Udrea poate fi arestată! S-au aprobat toate solicitările de reţinere!

Articol de GSP - Publicat marti, 10 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 februarie 2015 16:24

În şedinţa de ieri a Parlamentului s-a decis că Elena Udrea poate fi arestată preventiv în dosarul Galei Bute, în dosarul Microsoft şi pentru încălcarea controlului judiciar. Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial, deci poate fi pusă oricînd în aplicare.

UPDATE 00:30 S-a aprobat şi cea de-a treia cerere de reţinere pentru Elena Udrea, pentru încălcarea controlului judiciar. Voturi: 152-82.

UPDATE 23:38 S-a aprobat şi a doua cerere de arestare pentru Elena Udrea, cea din dosarul Microsoft! Voturi: 202-65. 

UPDATE 23:25 Citeşte pe TOLO.ro » Final de epocă: Udrea a comparat situaţia ei cu suferinţa victimelor Holocaustului

UPDATE 23:10 Camera Deputaţilor a aprobat şi cererea de urmărire penală a Elenei Udrea în dosarul Microsoft, 243-50.

UPDATE 23:00 Monitorul Oficial a publicat hotărîrea de încuviinţare a arestării Elenei Udrea, ceea ce înseamnă că aceasta poate fi arestată în orice moment.

UPDATE 22:15 Redactorul-şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, a intervenit în direct la B1TV.

"De peste 10 ani am scris alături de colegii mei că noi credem în ideea de justiţie, dar avînd o atitudine distantă. Azi, 200 de parlamentari au votat pentru arestarea ei şi 100 împotrivă. Adică 200 de parlamentari încuviinţează un proces care seamănă cu Holocaustul, potrivit discursului Elenei Udrea. Ea compară suferinţele ei cu cele provocate de Holocaust. Iar la final face acest gest, care e o şaradă, cu un tupeu maxim.

E o încheiere logică a acestei epoci de tupeu maxim, să-ţi compari suferinţa şi problemele, aşa cum a făcut ea, cu suferinţa oamenilor dispăruţi în Holocaust. Asta e semnificaţia metaforică a acestor ani. M-a şocat comparaţia făcută de ea, am avut senzaţia că e inimaginabilă. E o persoană tulburată, va trece prin nişte procese dificile, dar să te compari pe tine şi situaţia ta cu Holocaustul e prea mult pînă şi pentru Elena Udrea!", a spus Tolontan.

651472-adevarata-semnificatie-a-gestului-facut-de-elena-udrea-in-parlament-294445.jpg
Gestul Elenei Udrea a creat rumoare şi a fost explicat ulterior pe facebook de aceasta: "Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mîna la nas a creat mare vîlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că «totul e în regulă»".

UPDATE 22:05
Prima cerere de arestare a Elenei Udrea, pentru Gala Bute, a fost admisă. Voturi: 219-102. Cînd decizia Parlamentului va fi publicată în Monitorul Oficial, mandatul de arestare va putea fi eliberat.

UPDATE 21:30 A fost admisă şi extinderea urmăririi penale în dosarul Gala Bute. Raportul voturilor a fost 278-50.

UPDATE 20:40 Plenul a aprobat prima cerere de urmărire penală a Elenei Udrea pentru Gala Bute! Au fost 232 de voturi pentru şi 48 împotrivă.

Ştirea iniţială:

Udrea a ajuns în jurul orei 18 în plenul Camerei Deputaţilor pentru a afla care va fi decizia. Va fi un vot pentru fiecare dintre cele 6 solicitări în parte. Elena Udrea va lua şi ea cuvîntul pentru a-şi exprima opinia şi a încerca să-i convingă pe parlamentari să-i acorde un vot favorabil.

Cererea a fost înaintată de DNA, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu, influenţă, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false şi luare de mită. Deputatul PMP este acuzat în două dosare: Gala Bute şi Microsoft.

Un alt nume implicat în acest dosar, Rudel Obreja, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după decizia Tribunalului Bucureşti. Capetele de acuzare, evaziune fiscală, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (118)
utraian
utraian  •  10 Februarie 2015, 09:24
Postat de nolymyt pe 10 Februarie 2015, 08:02

Si ce treaba are asta cu sportul ?? ma urinez pe Udrea si pe toti hotii din tara asta .. sa plateasca pt ce au facut .. ce p.l.m

Cum adica ce treaba are cu sportul? La voi la Rapid stirile ajung mai greu? Sau nu prea va functioneaza trotineta? Asa pentru cultura ta generala: tipa a condus Ministerul Tineretului si Sportului, din care pozitie a facut destule prostioare. Ce zici? Are legatura cu sportul?

nolymyt
nolymyt  •  10 Februarie 2015, 08:02

Si ce treaba are asta cu sportul ?? ma urinez pe Udrea si pe toti hotii din tara asta .. sa plateasca pt ce au facut .. ce p.l.m

bvd_magheru
bvd_magheru  •  10 Februarie 2015, 07:20

Mascatii nu stiu de gluma . Deschide draga usa ca vin astia cu "berbecul' si intra prin ea !!

Vezi toate comentariile (118)
Comentează