GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DNA

Primarul municipiului Constanța, pus sub urmărire penală de DNA » Acuzat că a finanțat ilegal o activitate sportivă

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța. 
Foto: Facebook
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța. Foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 17:22 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 19:32

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac (60 de ani), a fost pus sub urmărire penală de Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi ajutat la finanțarea unui concurs de yachting în urbea pe care o conduce, o plată ilegală, potrivit procurorilor DNA. 

Edilul celei mai mari localități de la malul Mării are probleme cu legea. Vergil Chițac, primarul Constanței, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu, pentru finanțarea unui concurs de yachting desfășurat în Constanța, lucru care este contrar legislației în vigoare, scrie Biziday. 

Negocieri incredibile CSA - FCSB: clauză-garanție de un milion de euro solicitată de Steaua pentru a semna contractul de cedare a stadionului Ghencea
INEDIT
Negocieri incredibile CSA - FCSB: clauză-garanție de un milion de euro solicitată de Steaua pentru a semna contractul de cedare a stadionului Ghencea

Vergil Chițac, primarul Constanței, pus sub urmărire penală de DNA 

Alături de acesta, și Alin Vintilă, directorul executiv din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, a fost sub pus de acuzare de DNA. Nici Andrei Talpeș, președintele CSM Constanța, nu a scăpat. Acesta este acuzat de de complicitate la abuz în serviciu și șantaj, mai arată sursa citată. 

Vergil Chița, Alin Vintilă și Andrei Talpeș s-ar fi folosit de un concurs de yachting, organizat anul acesta în municipiul Constanța, la organizarea căruia au conlucrat Primăria Constanța, CSM Constanța, Federația Română de Yachting și o societate comercială cu sediul în Principatul Monaco, pentru a efectua plăți ilegale. 

Procurorii DNA au emis un comunicat în care informează că nu a existat un contract de finanțare care să fi fost atribuit în urma unei licitații publice, așa cum prevede legea, dar nici o viză de control financiar preventiv. 

În cursul anului 2023, cu ocazia derulării unui eveniment sportiv, organizat în Municipiul Constanţa de o asociere formată din cinci entităţi (din care făceau parte şi Primăria Municipiului Constanţa, Clubul Sportiv Municipal (C.S.M.) Constanţa, Federaţia Română de Yachting (FRY) şi o societate comercială cu sediul în Monaco), suspectul Chiţac Vergil, în calitatea menţionată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalte două persoane şi cu încălcarea prevederilor legislaţiei primare, ar fi aprobat finanţarea în totalitate a întregului eveniment.

-comunicat DNA, conform Libertatea

Au trimis banii în contul societății comerciale cu sediul în Monaco 

Organizatorii evenimentului au livrat însă banii în conturile societății comerciale cu sediul pe Coasta de Azur „în condițiile în care aceasta nu ar fi prestat vreo activitate bine definită în cadrul evenimentului respectiv”, mai informează DNA. 

Suma totală se ridică la 1.728.000 de lei (aproximativ 350.000 de euro), mai arată cei de la DNA. Pe lângă această sumă de bani, mai mulți membri ai Federației Române de Yachting ar fi fost constrânși de către Andrei Talpeș, președintele Clubului Sportiv Municipal Constanța. să livreze alți 290.000 de euro în conturile societății comerciale respective.  

Se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, a mai precizat Direcția Națională Anticorupție. 

Citește și: 

Wimbledon și-a stabilit careul de ași și la masculin » Când se joacă semifinalele

Vali Argăseală a cedat! Președintele FCSB a trecut azi peste ordinul lui Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
blackseacoast
blackseacoast  •  13 Iulie 2023, 22:16

Cu siguranță Constanța nu merita pleiada asta de borfași măscărici in elita administrativă . Toți constănțenii știm că apogeul orașului a fost până în '90 și un pic după...până a apărut pelagra,Mazărea măscărici. Ce a urmat după și până azi...decăderea orașului și chiar ruinarea. Ce oraș frumos era Constanța,aerisit,îngrijit,o parcurgeai la pas din plăcere,zi sau noapte...acum ,ți-e scârbă. Nu mai vorbesc de Mamaia...era a tuturor,inclusiv a străinilor. Acum,doar a unora...slugi odinioară a măscăricilor,azi mari edili. Din păcate. Nici marea nu mai e ce-a fost cândva,au rămas doar valurile,harnice,ce-și păstrează aceeași cadență,îndemnând astfel parca,să nu renunțăm să sperăm. Poate,cine știe...Dumnezeu cu mila !

boerbist
boerbist  •  13 Iulie 2023, 19:42

Amirale, ia-l bre si pe Pandele! Ca si ala e de cursa lunga! Daca nici voi, marineii, nu va ajutati intre voi, cine sa o faca? Ca seful piratilor nu mai tine la glume. Parca Basescu il chema? Plin de “navigatori” pe la primarii… Popeye mai lipseste.

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  13 Iulie 2023, 19:15

urmeaza altul pt trafic de influenta ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează