GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  „PRIETENII LUI OVIDIU”

VIDEO // EXCLUSIV Rudel Obreja, moment de sinceritate: „Uită-te în ochii mei! Am eu față de prost? Păi, crezi că eu fur când se uită o țară întreagă la mine?!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2020 20:21

Rudel Obreja (54 de ani), fostul președinte al Federației Române de Box, a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, care se difuzează în fiecare miercuri de la ora 20:00 pe GSP.RO.

Obreja a afirmat că nu a denunțat-o pe Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, în dosarul „Gala Bute”

  • CONTEXT: Obreja, fostul șef al boxului românesc, a fost condamnat în 2018 la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul „Gala Bute", o anchetă pornită de jurnaliștii de investigație ai Gazetei Sporturilor. A fost eliberat după 7 luni petrecute în spatele gratiilor, după ce a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători. Dosarul „Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, acuzațiile aduse celor din dosar fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani

Rudel Obreja: „N-am denunțat-o pe Elena Udrea, pentru că n-aveam cu ce”

„N-am dat-o (n.r. denunțat-o) la DNA pe Elena Udrea pentru că n-aveam cu ce. Și-am spus asta și în fața procurorilor. Eu și dacă aveam lucruri cu care s-o dau nu aș fi făcut-o! De ce? Pentru că eu nu admit să fiu umilit, să fiu făcut preș, să fiu batjocură în fața copiilor mei și a oamenilor care mă apreciază.

Eu nu sunt un astfel de om. Cineva mi-a spus că o să primesc cinci ani de pușcărie. Se întâmpla în 2015. Mi-a zis că iau cinci ani, cinci ani mi-au dat. Și era o doamnă procuror din DNA”, a afirmat Obreja în dialogul cu Ovidiu Ioanițoaia.

„Ce puteam să spun eu despre Udrea? Ea a primit de la această gală fluierăturile pe care le știți cu toții. Din partea lui Bute a primit un buchet de flori cumpărat de mine. I-am dus florile la birou într-o zi de luni. N-am avut niciun fel de avantaj, n-am făcut niciun fel de «cioace». Sau cum vreți dumneavoastră.

Statul a plătit 1,5 milioiane de euro. Hidroelectrica m-a dat în judecată și am câștigat. 60 la sută din banii ăștia i-a luat Bute! Ce să mai cheltuiești, ce să mai furi și tu și ce să-i mai dai lui Udrea? Eu m-am angajat să fac această gală și am făcut-o” - Rudel Obreja

Obreja a continuat ulterior cu dezvăluirea mai multor dedesubturi din dosarul „Gala Bute”.

„Când am fost cercetat pentru gală, mi-au luat toate documentele de la birou. La un moment dat, au venit de la Garda Financiară. Știți cum umblă? Unul bun, unul rău. Cel rău din fața mea, în birou, îmi spune: «Domnul Obreja, dă-i, domne, în aia a mea pe ăia de la DNA. Vor să te găsim cu ceva, dar n-ai făcut nimic!».

Vă dau cuvântul meu de om. «Uită-te în ochii mei. Am eu față de prost? Păi crezi că eu fur când se uită o țară întreagă la mine?». Eu am înțeles ce vremuri vin de niște ani de zile, dar nu mai făceam nimic. Haideți să nu ne ascundem după deget.

Au fost situații în țara asta când nu existau nici organe, nici fiscalitate și făceam cu toții chestii de genul, că așa a fost. A făcut raportul acel om: «Niciun prejudiciu». Acel dosar s-a închis și au venit cu această făcătură”, a declarat acesta.

Rudel Obreja: „Lucrurile astea pe care le-au făcut unii judecători sunt inimaginabile”

„Dacă eram înainte de Crăciun, probabil că spuneam că am speranța porcului. Dar eu sper să ajungem să ne rejudecăm. Așa cred că se va întâmpla și așa e și firesc. Oricum, lucrurile astea pe care le-au făcut unii judecători de la Înalta Curte sunt inimaginabile, incalificabile.

Vom ajunge să fim judecați tot de aceeași oameni. Tot oamenii ăștia de care presa scrie și arată toate nenorocirile. Și modul în care acești oamenii nu respectă legea. Nu toți, pentru că sunt și oameni onești acolo. Am speranța că presa va semnaliza lucrurile așa cum stau ele și să avem șansa să ne putem apăra”, a precizat fostul șef al Federației Române de Box.

„Eu sunt condamnat pentru evaziune fiscală și am cerut și la fond și la apel să se facă o expertiză de cineva independent. Și mi-a fost respins! Cum să te aperi? S-a ținut cont doar de raportul tehnico-științific al DNA-ului. Adică acuzarea. De ce mă mai judecați? De ce faceți circ cu mine? Băgați-mă la pușcărie! Mă duc, stau 5 ani, vin acasă și-am terminat cu poveștile. Așa se face justiție la cel mai înalt nivel” - Rudel Obreja

URMĂREȘTE AICI EDIȚIA INTEGRALĂ CU RUDEL OBREJA

vezi și:

FCSB // Gigi Becali, încă un derapaj sexist: „Femeile să nu facă fotbal! Dacă le lovește mingea în țâță?” » Ce plan are după decizia FRF

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
vasy86le
vasy86le  •  22 Ianuarie 2020, 21:25

Nimeni nu fura cand se uita lumea la ei, fura cand nu se uita :))

kingdon
kingdon  •  22 Ianuarie 2020, 21:23

sunteti in confuzie!! cel din poza este Guta!! ha ha ha

Vezi toate comentariile (2)
Comentează