GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  EVENIMENT

VIDEO Imnul Coppa del Mondo 1990, "Un'estate Italiana", a fost cântat live de Gianna Nannini aseară, la Sala Palatului!

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 aprilie 2017 12:05

La aproape 27 de ani distanță de la prima interpretare, piesa compusă de Gianna Nannini, "Un'estate Italiana", dedicată Campionatului Mondial din 1990, continuă să fie considerată unul dintre cele mai cunoscute imnuri ale turneelor finale.

Nannini a concertat ieri seară la București în fața a peste 4.000 de persoane care au venit la Sala Palatului. În urmă cu nouă ani, Gianna Nannini concerta pentru prima dată la Bucureşti. Show-ul de atunci a avut loc la Arenele Romane, scenă pe care a urcat alături de o trupă formată din cinci instrumentişti. 

În setlist au fost incluse ”Avventuriera”, Voglio il tuo profumo” şi ”Ragazzo dell’Europa”, odată cu care cântăreaţa a cerut publicului să se ridice şi să o acompanieze. Au urmat, între altele, ”Hey bionda”, ”Fotoromanza” şi ”I maschi”, care a fost fredonată la unison. Nu a lipsit " Un'estate Italiana", cântecul dedicat Campionatului Mondial din 1990, la care publicul s-a ridicat în picioare și-a început să cânte.

"Prin acest cântec am devenit foarte cunoscută în întreaga lume. Fotbalul este un vehicul de imagine extraordinar. Imnul meu a fost cel mai de succes din istorie!", spune artista, în exclusivitate pentru GSP. Întrebată dacă în întreaga carieră a avut ocazia să se întâlnească cu vreun fotbalist legendar, Gianna a declarat: "M-am întâlnit cu Maradona și a fost o experiență extrem de emoționantă. Așa cum nu voi uita nici întâlnirea pe care am avut-o cu Gianluca Vialli".

"Am practicat mai multe sporturi, pentru că am vrut să fiu o femeie activă. Iubesc tenisul, snowboard-ul, patinajul, înotul, schiul sau biatlonul, dar și ciclismul. Mănânc sănătos, beau vin și fac sport, cât de mult se poate"
Gianna Nannini

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  28 Aprilie 2017, 14:05

In Italia se canta acest cantec iar in Romania minerii se pregateau sa vina a treia oara in Bucuresti. Autobuzele treceau prin Giurgiu si mobiliza oameni de a merge la Bucuresti pentru a restabili ordinea si disciplina de partid. La televizor era meciul Belgia- Coreea de Sud.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează