GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PERIOADA COMUNISTĂ

VIDEO Marea greșeală făcută de Nicolae Ceaușescu în 1989: "A refuzat să creadă în realitatea transmisă de nemți"

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 noiembrie 2018 13:10

Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, a vorbit în emisiunea GSP LIVE despre marea greșeală făcută de Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989.

”Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții. I-au transmis să fie atent că va cădea. I-au spus asta în 14 decembrie 1989. 

Aș avea două dezamăgiri din acea perioadă. Una din 14 decembrie că cine trebuia n-a ascultat. Lui Ceaușescu i se cerea să facă o schimbare categorică și n-a vrut să facă niciuna. El a făcut o mare eroare în existența lui. Prima a fost că am rămas singura țară de pe glob fără datorii externe. Pe el n-a avut cine să-l mai apere din exterior pentru că nu mai avea nimeni de luat bani de la noi”, a declarat Anghelache la GSP LIVE.

Citește și: GSP LIVE VIDEO Anghelache recunoaște: ”Am fost recrutat de Serviciul de Informații Externe. Am fost patriot” » Ce secrete ascunde fostul șef dinamovist

Playtech: ȘOC! Adrian Năstase a dat LOVITURA! Victorie uriașă la tribunal, ULUITOR câți bani va primi


Comentarii (44)
traian_v
traian_v  •  02 Septembrie 2022, 15:10
Postat de strickland pe 03 Decembrie 2020, 22:28

Bai tata, chestia cu datoria externa (ca nu ne apara nimeni ca nu avea de luat bani de la noi) este cat se poate de aiurea. In primul rand ca datoriile de tara se semneaza cu banca nationala a tarii respective nu cu regimul prezent in acel moment. In al doilea rand, de ce tarile comuniste care aveau datorii in acel moment au patit-o ca si noi? Pentru ca nu asta era o chestie importanta. Tarile din vest ar fi preferat o schimbare de regim pentru a putea semna noi imprumuturi cu "sarmanii" din est, ceea ce nu era posibil cu tari sub influenta rusilor. Dar desigur, au fost cu totul alte interese, de ordin geo-politic, pentru care acele revolutii au putut avea loc.

Sa stii ca nu sunt de acord. Uite cum e astazi in realitatea capitalista, in special in SUA: Daca datorezi bani bancilor esti intr-aevar protejat, ai facilitati la alte imprumuturi, la programe de protectie sociala, primesti asigurari la prime mai scazute, etc. etc. Ai acumulat un "credit score" mare, deci reprezinti un risc mic. Te apara sistemul pentru ca are de recuperat bani de pe pielea ta. Asa a fost si cu Ceausescu, cei care aveau de recuperat bani de la noi nu au mai avut interes sa investeasta si sa apere Romania. Ca dupa aceea s-au stricat lucrurile si mai mult, asta e alta poveste.

traian_v
traian_v  •  02 Septembrie 2022, 15:06

Despre morti numai de bine, sa il ierte Dumnezeu pe omul Gorbaciov, dar presedintele Gorbaciov a fost un tradator platit de vest. In toata istoria lumii, din toate timpurile, a fost singurul conducator care si-a desfiintat propria tara prin decret. La ordin, si la pachet cu premiul Nobel.

Ioano13
Ioano13  •  22 August 2022, 10:40

Nostalgici aiuriti ai vechiului regim. Oricum, Ceaușescu nu mai putea rezista. Bătaia de joc la adresa populației, izolarea crincena economico-politica internstionala, plus minciunile proverbiale mereu debitate de propagandă, ar fi făcut sa dispară, oricum. Mai iese, în presă, cite un fost privilegiat(ca nenea ăsta, ca Mizil) si debitează tot felul de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează