GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Daniel Pancu explică de ce l-a votat pe Tamaș „Jucătorul lunii” și pe Dan Petrescu „Antrenorul lunii decembrie”: „Dacă nici acum, atunci când?”

Articol de - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 13:00 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 13:08

Gabriel Tamaș a fost ales „Jucătorul lunii decembrie” în ancheta Gazetei. Antrenorul lunii a fost desemnat Dan Petrescu, iar Daniel Pancu a fost singul expert care a făcut parte din juriul GSP, care i-a ales pe cei doi. Motivele lui, mai jos.

„În general, merg pe mâna jucătorilor tineri, dar acum îl aleg pe Tamaș. Poate trebuie să-l aleg pe Otto Hindrich pentru că n-a primit gol, iar echipa lui a câștigat toate meciurile. Dar pentru forța și energia pe care le transmite colegilor, exemplul pe care îl dă pe teren și respectul pe care-l impune adversarilor. Un jucător cu experiență care are o condiție fizică excelentă la peste 38 de ani. 

Voluntari este într-o poziție în care n-a mai fost niciodată. Sper ca Gabi să continue tot așa că și eu marcam la 38 de ani și 9 luni pentru Voluntari”, spune Pancu.

Gabi are intrări ca-n tinerețe le limita regulamentului, e un exemplu! În mod normal la echipa națională ai șanse indiferent de vârstă. Mi-e greu să cred că prin vară când avem meciuri în Liga Națiunilor să fie chemat, dar totul e posibil.

- Daniel Pancu, fost internațional

Pentru antrenorul lunii, Pancone l-a ales pe Petrescu: „Dacă nici atunci când câștigi patru jocuri și toate fără să primești gol, nu ieși antrenorul lunii, atunci când s-o faci? Îl respect pe Ciobi, la fel și pe Bergodi cu care am lucrat. Dar e greu să ai altă opțiune în momentul asta când CFR are 4 victorii și e pe locul 1! 

CFR are momente în care n-are un joc strălucit, dar câștigă. Vine din metalitate, din experiență europeană și asta se vede în Liga 1”.

Eu nu-l vedeam pe Petrescu să antreneze echipa națională trei zile. E genul care suferă și-l văd zi de zi la teren. Nu poți să formezi o echipă antrenându-i trei, patru zile. În plus el nu cunoaște jucătorii, pe care cei mai bine îi cunoaștea Rădoi și apoi Gică Hagi. Viitorul selecționer o să fie cel mai norocos petru că are parte de o generație care se aproprie de vârsta pentru performanță.

- Daniel Pancu, fost internațional

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”?

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte, etc. Votul redacției GSP contează dublu.

Gabriel Tamaș, jucătorul lunii decembrie 2021: „Iubesc fotbalul! Vreau să mai joc încă un an pe lângă acesta”

Citește și:

Simona Halep dezvăluie ce probleme a avut în startul meciului cu Gabriela Ruse + Ce spune despre următoarea adversară

Dinamo vrea să împrumute un fotbalist de la CFR Cluj, dar jucătorul refuză! GSP a aflat motivul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close