GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Gică Hagi a câștigat pentru a cincea oară, „Antrenorul lunii”: „Uman am fost o familie, un vestiar foarte bun” + Cum s-a votat

Articol de , , - Publicat luni, 29 mai 2023 16:00 / Actualizat luni, 29 mai 2023 16:20

Gheorghe Hagi și-a adjudecat premiul de „Antrenorul lunii mai” în ancheta Gazetei Sporturilor. Tehnicianul Farului își completează vitrina de trofee cu al cincilea trofeu oferit de GSP după ce și-a adjudecat premiul în august și octombrie 2022, plus în februarie și aprilie 2023.

Era evident că pe cel din luna mai nu îl mai poate lua nimeni din moment ce Farul a ieșit campioană. A fost un an fantastic pentru Hagi, un nou succes marcă înregistrată, cu o echipă construită de el de la zero! Și făcută să joace aproape perfect pentru a spulbera favorite cu bugete și pretenții mult mai mari.

"Vă mulțumesc pentru un nou premiu de antrenor al lunii. Glumeam în februarie și vă spuneam că mai am nevoie de încă două ca să ies și campion. Așa a fost! Am muncit mult pentru titlu. Toți constănțenii și dobrogenii așteptau această zi. O zi importantă pentru noi, o zi care am scris istorie. Planificarea noastră făcută acum doi ani ne-a adus trofeul cel mare. Până să ajungem în play-off au fost foarte multe întrebări. Odată ajunși acolo am fost formația cea mai pregătită din punct de vedere mental și aici am câștigat campionatul", a spus Hagi.

Gică știe unde a făcut Farul diferența în acest sezon: "Vestiarul a stat foarte bine. Fiecare se ajuta și era disponibil să ajute pe celălalt. Uman am fost o familie, un vestiar foarte bun. Am băieți talentați, am spus-o din luna august. Am avut un lot foarte talentat".

Îi respect și îi apreciez pe toți cei nominalizați, însă într-o lună în care câștigă titlul de campion al României, doar Gică, prietenul meu, fostul meu coleg, cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor, trebuie să primească încununarea și cu acest premiu de antrenor al lunii! Bravo, Gică! Ai făcut istorie.

- Florin Răducioiu, fost internațional

La cea de-a doua categorie, "Antrenorul lunii", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Gheorghe Hagi (Farul), Liviu Ciobotariu (FC Voluntari), Cristiano Bergodi (Sepsi). 

Pe lista preliminară a mai fost Leo Grozavu (Poli Iași).

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL - antrenorul lunii mai 2023

1.Gheorghe Hagi20p
2.Cristiano Bergodi12p
3.Liviu Ciobotariu3p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1.Gheorghe Hagi5p
2.Cristiano Bergodi4p
3.Liviu Ciobotariu3p

Votul jurnaliștilor GSP

1.Gheorghe Hagi10p
2.Cristiano Bergodi8p

Votul specialiștilor

1.Gheorghe Hagi5p

Citește și:

Răzvan Burleanu nu și-a luat gândul de la varianta Gică Hagi selecționer: „FRF va fi întotdeauna deschisă la o colaborare”
SELECȚIONER
Răzvan Burleanu nu și-a luat gândul de la varianta Gică Hagi selecționer: „FRF va fi întotdeauna deschisă la o colaborare”
Bănel Nicoliță, categoric cu Gigi Becali: „Bagă 10-12 milioane și iei titlul la pas! Strategia cu cei mai buni din România nu merge”
INTERVIU
Bănel Nicoliță, categoric cu Gigi Becali: „Bagă 10-12 milioane și iei titlul la pas! Strategia cu cei mai buni din România nu merge”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Razvan
Razvan  •  29 Mai 2023, 17:12

Si sepsi ar trebui premiata pentru fair play, si a aparat corect sansele cu craiova, joc fara miza pentru ei

Vezi toate comentariile (1)
Comentează