GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Gabriel Tamaș a fost ales „Jucătorul lunii decembrie”, iar Dan Petrescu - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat

Articol de , - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 09:00 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 09:00

Gabi Tamaș și Dan Petrescu au câștigat premiile „Jucătorul lunii”, respectiv „Antrenorul lunii decembrie”. Gabi s-a bucurat de premiu înainte să plece în vacanța din Dubai, iar „Bursucul” a primit trofeul în prima zi de muncă din 2022, la Cluj.

Gazeta Sporturilor, redacția cu o tradiție de aproape un secol și ale cărei anchete de final de an sunt recunoscute de întreaga suflare sportivă, decernează din acest sezon, la fiecare început de lună, câte un premiu pentru jucătorul, respectiv antrenorul lunii trecute.

Pentru trofeul „Jucătorul lunii decembrie” GSP a nominalizat 5 fotbaliști: Gabriel Tamaș (FC Voluntari), Otto Hindrich (CFR), Gabriel Debeljuh (CFR), Florin Tănase (FCSB) și Malcom Edjouma (FC Botoșani).

Pe lista preliminară au mai fost Valentin Costache (CFR), Bogdan Mitrea (Sepsi), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Jefte Betancor (Farul), Andrei Burcă (CFR) și Roger (UTA).

În urma centralizării voturilor, câștigătorul a fost declarat Gabriel Tamaș!

La cea de-a doua categorie, „Antrenorul lunii decembrie”, Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Cristiano Bergodi (Sepsi), Dan Petrescu (CFR) și Liviu Ciobotariu (FC Voluntari).

Pe lista preliminară au mai fost Gheorghe Hagi (Farul), Răzvan Lucescu (PAOK), Marius Croitoru (FC Botoșani) și Anton Petrea (FCSB). Câștigătorul lunii a fost desemnat Dan Petrescu.

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte, etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL » Jucătorul lunii decembrie 2021

1. Gabriel Tamaș18 puncte
2. Otto Hindrich14 puncte
3. Florin Tănase12 puncte
4. Gabriel Debeljuh9 puncte
5. Malcom Edjouma4 puncte

Votul cititorilor

1. Gabriel Tamaș5 puncte
2. Otto Hindrich4 puncte
3. Florin Tănase3 puncte
4. Malcom Edjouma2 puncte
5. Gabriel Debeljuh1 punct

Votul jurnaliștilor GSP

1. Otto Hindrich10 puncte
2. Gabriel Tamaș8 puncte
3. Florin Tănase6 puncte
4. Gabriel Debeljuh4 puncte
5. Malcom Edjouma2 puncte

Votul specialiștilor

1. Gabriel Tamaș5 puncte
2. Gabriel Debeljuh4 puncte
3. Florin Tănase3 puncte

CLASAMENT FINAL » Antrenorul lunii decembrie 2021

1. Dan Petrescu18 puncte
2. Liviu Ciobotariu16 puncte
3. Cristiano Bergodi11 puncte

Votul cititorilor

1. Liviu Ciobotariu5 puncte
2. Dan Petrescu4 puncte
3. Cristiano Bergodi3 puncte

Votul jurnaliștilor GSP

1. Dan Petrescu10 puncte
2. Cristiano Bergodi8 puncte
3. Liviu Ciobotariu6 puncte

Votul specialiștilor

1. Liviu Ciobotariu5 puncte
2. Dan Petrescu4 puncte

Citește și alte articole:

Cine l-a impresionat în acest sezon pe MM Stoica: „E jucătorul-revelație din Liga 1!”

Dan Petrescu a vorbit deschis despre oferta FRF: „Trebuia să dau 100.000€ de la mine. Voi vă duceți gratis la serviciu?” » Câți bani îi oferise Burleanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
103200988459431
Petrescu Eugen  •  08 Ianuarie 2022, 17:04

Au gresit incadrarea. Inafara de betivanul anului luna de luna nu cred ca are alte calitati. Pe cand Tamas ca antrenor la nationala d-le Burleanu?

doubleti
doubleti  •  08 Ianuarie 2022, 14:54

:)))). Ce fain ar fi sa se pastreze traditia. In luna octombrie au fost desemnati Reghenkampf si Ivan. Picaj total. In noiembrie au fost desemnati Prepelita si Nita parca. Arges in picaj, Nita a trecut rezerva. Acum a venit randul lui Petrescu si al lui Tamas. Cum ar fi sa se pastreze traditia???? GSP zici ca este oracolul Pelle, numai de ala fugeau toti. Imi aduc aminte ca in 1994, Pelle a zis ca Columbia va iesi Campiona Mondiala (batuse tot in America si era pe val). Stim toti cum a terminat Columbia acel mondial. Si mai sunt destule pronosticuri ratate de catre Pelle. Poate asa si cu GSP, sa ajunga in situatia in care antrenorii si jucatorii se vor ruga sa nu fie desemnati castigatori. :)))

knxdan
knxdan  •  08 Ianuarie 2022, 08:54

pare putin incomplet articolul. Ar fi fost interesant de stiut algoritmul de calcul respectiv procentajele cititorilor, ale jurnalistilor GSP si ale specialistilor. Nu cred sa fie ceva secret. Mai mult de atat, era de asemenea interesanta o analiza (a se citi o lauda/un elogiu) a prestatiilor celor 2 castigatori. Felicitari tuturor performerilor lunii.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează