GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  

Şoc pe Giuleşti

Articol de GSP - Publicat joi, 20 martie 2008 00:00

Şoc pe Giuleşti. În minutul 73 al meciului Rapid - Steaua, centralul Alexandru Deaconu a oprit partida. Este momentul în care atît tribunele, cît şi canalele media au sărit în aer.

La postul de televiziune Realitatea TV, incidentele au fost comentate de Emanuel Terzian, împreună cu editorialistul Gazetei, Cristian Geambaşu şi fostul internaţional Ilie Dumitrescu. Prima reacţie de pe stadionul Giuleşti a venit de la fostul selecţioner Anghel Iordănescu:

"E păcat că fotbalul românesc a ajuns într-o asemenea situaţie. N-am văzut incientul, eram departe de acea zonă, de aceea nu pot să comentez ceea ce a fost acolo. E păcat! Nu s-a mai întîmplat aşa ceva niciodată. Vinovaţi sînt conducătorii şi ceea ce se întâmplă în arbitraj"

A intrat apoi, in direct, prin telefon, directorul executiv al FRF, Ionut Lupescu:

GSP vă propune o nouă rubrică. “Citeşte ce nu ai văzut aseară la tv”. Urmărim toate emisiunile de sport şi-ţi facem un rezumat. Aşa că nu trebuie să te impacientezi dacă ai ratat vreo emisiune. Găseşti a doua zi de dimineaţă în GSP cele mai importante ....

Şoc pe Giuleşti. În minutul 73 al meciului Rapid - Steaua, centralul Alexandru Deaconu a oprit partida. Este momentul în care atît tribunele, cît şi canalele media au sărit în aer.

La postul de televiziune Realitatea TV, incidentele au fost comentate de Emanuel Terzian, împreună cu editorialistul Gazetei, Cristian Geambaşu şi fostul internaţional Ilie Dumitrescu. Prima reacţie de pe stadionul Giuleşti a venit de la fostul selecţioner Anghel Iordănescu:

"E păcat că fotbalul românesc a ajuns într-o asemenea situaţie. N-am văzut incientul, eram departe de acea zonă, de aceea nu pot să comentez ceea ce a fost acolo. E păcat! Nu s-a mai întîmplat aşa ceva niciodată. Vinovaţi sînt conducătorii şi ceea ce se întâmplă în arbitraj"

A intrat apoi, in direct, prin telefon, directorul executiv al FRF, Ionut Lupescu:

"Nu am văzut meciul, dar am rămas surprins de ceea ce s-a întămplat, am un gust amar. Cred că decizia lui Alexandru Deaconu de a întrerupe jocul a fost corectă. El e cel care decide. E păcat că din cauza unui huligan s-a stricat un derby. Singura soluţie ar fi ca oamenii din jurul acelui individ să-l identifice şi să-l predea Poliţiei. Legat de meci, Comisia de Disciplină va decide ce sancţiune se va lua, meci pierdut de Rapid cu 3-0 sau rejucare", a spus fostul international.

Pe Telesport, la Fanatik Show, in cadrul emisiunii moderate de Horia Ivanovici vorbea patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu:

"De ce să piardă Rapidul meciul cu 3-0? De unde se ştie că acel suporter a fost un rapidist? Poate era stelist. Noi, Poli Timişoara, nu am vrea ca Steaua să plece ca din puşcă, ci am prefera jucarea ultimelor 15 minute din meci, în alte condiţii".

A urmat Adrian Porumboiu: "Regulamentul spune clar că echipa organizatoare, sau mai exact cea ai căror suporteri au aruncat cu obiecte în teren, trebuie să fie penalizată cu pierderea meciului cu 3-0 la masa verde. Acum, mai rămîne de văzut dacă suporterul era stelist sau rapidist. Cred că Deaconu a făcut bine că a oprit jocul, eu l-aş fi oprit chiar de prima dată, nu mai stăteam să mă lovească din nou", a spus fostul mare arbitru international.

Pe Realitatea intrase secretarul general al Rapidului, Constantin Zotta. Cuvantul de ordine: "Premeditare"

"In Ghencea Sapunaru a fost lovit de un surub si nu s-a intamplat nimic. Acum nici nu s-au acordat cele trei minute pentru luarea deciziilor si s-a oprit meciul. De ce? "Nu era niciun motiv sa se arunce din partea suporterilor rapidisti. Sunt sigur ca a fost vorba de suporterii Stelei. Arbitrul trebuia sa ceara masuri din partea organizatorilor iar daca nu putea sa continue jocul putea fi inlocuit. Nu au fost incidente la vestiare, doar ca s-au incins putin spiritele."
, a declarat oficialul
rapidist, care a incheiat spunand: "Sper sa fie ultimul meci pe care acest arbitru il mai conduce in Liga 1. "

Presedintele Stelei, Valeriu Argaseala a intervenit si el: "Arbitrul a fost lovit in cap, a cazut, s-a ridicat, a vorbit cu observatorul, dupa care a hotarat sa reia jocul. Apoi au aruncat din nou cu obiecte si in acel moment a oprit jocul. Am inteles ca domnul Zotta a spus ca ar fi trebuit aratate trei minute. Probabil pentru dansul ar fi trebuit ca arbitrul sa arate trei minute si inca trei minute si inca trei minute. Decizia care a fost luata este una inteleapta. Nu stiu ce s-a intamplat pe tunel fiindca eu am fugit prin spate deoarece era foarte periculos. Era o stare de tensiune extraordinara."

In tot acest timp, la Fanatik rulau imagini cu un Grigore Sichitiu, extrem de nervos, la iesirea de pe stadion: "Steliştii au părăsit terenul în 10 secunde de la decizia lui Deaconu de a întrerupe meciul. Asta aşteptau. Mi se pare că a fost ceva premeditat. Se puteau lua şi alte măsuri decît să se bată joc de un derby. Vom urmări imaginile de la TV şi vom încerca să aflăm cine a aruncat din tribună".

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a intervenit apoi la Realitatea TV: "Sînt mulţumit de cele 3 puncte pe care le vom lua la masa verde. Ne acuză jucătorii noştri că au ieşit repede de pe teren? E normal ce au făcut, deoarece nimeni nu spune «ia-mi Doamne!», ci «dă-mi Doamne!».

Pe Sportro, la Special rulau imagini de la conferinta unde primul a luat cuvantul Constantin Zotta: "Rusine! Se pare ca a fost premeditat. Rusine lor daca au facut asa ceva! Le-a fost frica sa lupte cu noi. Am fost dezavantajati in tot acest campionat. La Galti s-a aruncat cu brichete tot meciul. La Craiova a fost la fel si nu s-a intamplat nimic. Si Pancu a fost lovit. Ce se intampla? Oare ce se va intapla cu acesti baieti care plang in vestiar? Nu mai putem sa ne uitam noi oficialii, in ochii lor. O sa facem toate demersurile necesare la FRF pentru ca jocul sa fie reluat"

Apoi, la acelasi post de televiziune a intervenit telefonic George Copos : "Vom contesta decizia la Ligă. Am obţinut imagini de la Jandarmerie şi vom merge mîine cu ele la toate forurile pentru a contesta această decizie aberantă", a spus finantatorul.

Cristi Sapunaru l-a completat la Fanatik: "Nu e normal să întrerupi un derby pentru o brichetă. Nici măcar nu am văzut să-l fi lovit ceva pe Deaconu, care plîngea ca o femeie. Cînd s-a luat decizia, Vali Badea sărea ca un copil de bucurie. Steliştii nu sînt bărbaţi. Trebuia să facem şi noi la fel în Ghencea, la Craiova, la Timişoara, la Galaţi. Deaconu e singurul vinovat. Nu cred că un suporter rapidist a aruncat acele obiecte pe teren. Cred că a fost ceva premeditat. Sper că se va lua măcar decizia rejucării partidei şi că domnul Deaconu va primi o cască de jandarm, ca să nu mai fie lovit. Am fost mai buni decît Steaua", a incheiat rapidistul.

Seara exploziva au incheiat-o, prin telefon, Adrian Ilie si Ionut Lupescu, la stirile Antenei 3: "E o lovitura pentru campionatul nostru. Important este ca pana la urma huliganii sa fie pedepsiti. Daca va spun acum ce decizie ar trebui luata sau care ar fi fost decizia corecta, o sa se interpreteze. Din punctul meu de vedere, arbitrul Deaconu a judecat corect. Asa prevede regulamentul. Maine ne vedem cu presedintele comisiei de disciplina si o sa-i cerem sa se judece cat mai repede cu putinta. Totul a fost consecinta declaratiilor oamenilor de fotbal, care incita mereu la violenta prin comentariile lor", a comentat directorul executiv al FRF.

"Daca era un singur obiect aruncat, puteam aveam dubii ca ar fi fost vreun stelist care sa fi aruncat. Dar va spun ca s-a aruncat cu obiecte mai multe, gen telefoane mobile, brichete. Solicitam aplicarea regulamentului, atat Credeti ca daca era alt campionat se aplica alt regulament?"
- Adrian Ilie

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
 •  21 Martie 2008, 16:10

sa vedeti de acum inainte echipe castigatoare cu 3-0 la masa verde. acum la primul confetti aruncat din tribune echipa adversa v a fugi la vestiar( vezi echipa de spartani a stelei , si pe buna dreptate.

 •  21 Martie 2008, 16:06

cel mai tare site este PROSPORT cel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTcel mai tare site este PROSPORTce

 •  21 Martie 2008, 16:05

pula pizda coaie muie prosport

Vezi toate comentariile (19)
Comentează