GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Cum au votat specialiștii pentru Jucătorul și Antrenorul lunii martie: „Contribuții decisive și vitale” + „Parcurs remarcabil, fără greșeală!”

Articol de , - Publicat luni, 04 aprilie 2022 12:00 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 13:22

Octavian Popescu și Răzvan Lucescu au câștigat premiile „Jucătorul lunii”, respectiv „Antrenorul lunii martie” în ancheta Gazetei. Cum au votat cei 5 specialiști din juriu?

Gazeta Sporturilor, cea mai respectată voce din presa sportivă românească, a inaugurat în vară două trofee. Ziarul care are o tradiție de aproape un secol și ale cărui anchete de final de an sunt recunoscute de întreaga suflare sportivă decernează la fiecare început de lună câte un premiu pentru jucătorul, respectiv antrenorul lunii trecute.

Pentru trofeul "Jucătorul lunii februarie" GSP a nominalizat 5 fotbaliști: Rareș Ilie (Rapid), Alexandru Maxim (Gaziantep), Octavian Popescu (FCSB), Gabriel Debeljuh (CFR Cluj) și Ciprian Deac (CFR Cluj). La cea de-a doua categorie, "Antrenorul lunii martie", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Răzvan Lucescu (PAOK), Cosmin Contra (Al-Ittihad) și Adrian Văsâi (România Under 19).

Voturile specialiștilor pentru Jucătorul și Antrenorul lunii martie

FLORIN RĂDUCIOIU

  • Octavian Popescu (FCSB) » „Tavi Popescu este un jucător tânăr, de mare viitor, care are calități incredibile. Un fotbalist care este extrem de util, care a marcat goluri decisive. Mă bucur pentru el că a debutat și la echipa națională, dar așa cum am mai spus eu l-aș sfătui să plece cât mai repede în străinătate! Are nevoie de un campionat mult mai important să-și demonstreze clasa”.
  • Adrian Văsâi (România Under 19) » „În primul rând pentru că știu cât de grea e munca de selecționer mai ales la echipele naționale de juniori. Apoi pentru că a reușit să surprindă pe toată lumea cu această calificare istorică la Campionatul European, unde-mi doresc din suflet să avem rezultate așa cum am avut și la Under 21”.

ȘTEFAN NANU

  • Rareș Ilie (Rapid) » „Un puști cu prestații foarte bune, stabile și lăudate de toată lumea. Titular în garnitura Rapidului, a fost folosit atât de Mihai Iosif, cât și de Adrian Mutu. Rareș merită acest vot și acest premiu, în primul rând pentru prestațiile în vișiniu, dar și pentru că a strălucit la Under 19, "dublă" și-o pasă de gol, aducând calificarea la Europeanul din vară”.
  • Adrian Văsâi (România Under 19) » „Vot clar pentru o calificare istorică a echipei naționale la Campionatul European Under 19, prima calificare obținută în urma preliminariilor. Îl știu foarte bine pe Adrian și merită acest premiu. Am fost coleg cu el la Inter Sibiu doi ani înainte de Revoluție, era pasionat de fotbal și dornic să învețe în fiecare zi. Bravo lui!”

LASZLO BALINT

  • Octavian Popescu (FCSB) » „A avut contribuții decisive și vitale pentru FCSB. Rezultate obligatorii pentru a rămâne în cursa pentru titlu cu CFR. Plus debutul la națională, unul cât se poate de reușit, un debut la doar 18 ani. Asta evidențiază multe aspecte pozitive, care dau speranțe pentru viitor. Probabil că dacă o va ține pe acest trend, acest jucător va fi un foarte important pentru echipa națională”.
  • Răzvan Lucescu (PAOK) » „Are un parcurs fără greșeală în luna martie și un parcurs fantastic în Europa, unde s-a calificat cu dublă victorie împotriva lui Gent. Sigur, în campionat diferența față de Olympiakos e mare, dar asta și pentru că rivala nu cedează aproape niciun punct. Cu 5 victorii și o remiză, Răzvan merită acest vot. Mai ales că e unul dintre antrenorii români aflți într-un campionat bun”.

FLORIN LOVIN

  • Alexandru Maxim (Gaziantep) » „Foarte puțini jucători români mai performează în prezent în fotbalul extern, iar Alex este unul dintre ei. Titular incontestabil la Gaziantep, om de echipă, MVP aproape meci de meci, plus marcator, ceea ce e foarte important. Pe lângă reușitele lui cu Hatayspor, Giresunspor și Galatasaray, a făcut un meci fabulos în Super Lig cu Cim Bom”.
  • Răzvan Lucescu (PAOK) » „Răzvan reușește, indiferent de echipa la care merge, să aibă un parcurs remarcabil și să se bată cu marile puteri ale Europei. În ciuda locului 2 din campionatul Greciei, PAOK câștigă meci de meci, dar e imposibil să se aproprie de colosul Olympiakos. E singurul antrenor român fără înfrângere în martie. În plus, are o calificare în "sferturile" cupelor europene”.

DAN ALEXA

  • Alexandru Maxim (Gaziantep) » „În primul rând pentru că joacă într-un campionat superior celui românesc, apoi face diferența aproape la fiecare joc. Luna martie e cea mai bună de până acum, cu goluri importante pentru echipă, pase decisive chiar în duelul cu Galatasaray. Face diferența, e apreciat de antrenor, e un marcator și un MVP al echipei”.
  • Răzvan Lucescu (PAOK) » „Omul de la care am învățat ce înseamnă organizarea perfectă. Rezultatele din ultima lună îl fac să fie cel mai bun. Cinci meciuri fără înfrângere, calificare în "sferturile" Conference League, joc foarte bun. Chiar dacă PAOK merge perfect în campionat, liderul Olympiakos nu se încurcă absolut deloc, iar distanța la final de martie e destul de greu de recuperat”.

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

Octavian Popescu, jucătorul lunii martie 2022: „Un trofeu important pentru mine și pentru cariera mea. Sper să am cât mai multe!”

Citește și alte articole:

Luna juniorilor » Octavian Popescu a fost ales „Jucătorul lunii martie”, iar Răzvan Lucescu - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat
CEI MAI BUNI
Luna juniorilor » Octavian Popescu a fost ales „Jucătorul lunii martie”, iar Răzvan Lucescu - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat
Octavian Popescu, „Jucătorul lunii martie”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului de 19 ani: „Un trofeu important pentru mine și cariera mea”
CEI MAI BUNI
Octavian Popescu, „Jucătorul lunii martie”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului de 19 ani: „Un trofeu important pentru mine și cariera mea”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (4)
ionescuion042
ionescuion042  •  04 Aprilie 2022, 16:45
Postat de elefterie pe 04 Aprilie 2022, 15:23

Cică "Votul redacției GSP contează dublu."... Păi și ce nevoie mai aveți de ceilalți??

Normal, numai dacă te uiţi ce "specialişti" are gsp-ul te ia capul : crăiţoiu, râureanu, ştucan, etc. !!!

elefterie
elefterie  •  04 Aprilie 2022, 15:23

Cică "Votul redacției GSP contează dublu."... Păi și ce nevoie mai aveți de ceilalți??

1doru
1doru  •  04 Aprilie 2022, 14:12

Ce-mi place cum jucatorii CFR-ului sunt ignorati in aceste topuri dar ii umileste an de an pe castigatorii de servici al acestor topuri :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează