GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Luna juniorilor » Octavian Popescu a fost ales „Jucătorul lunii martie”, iar Răzvan Lucescu - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat

Articol de , - Publicat luni, 04 aprilie 2022 09:00 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 09:14

Octavian Popescu și Răzvan Lucescu au câștigat premiile „Jucătorul lunii”, respectiv „Antrenorul lunii martie”. Este primul premiu care ajunge la FCSB și cel de-al doilea care părăsește granițele țării, după cel adjudecat de Cicâldău în noiembrie 2021

Gazeta Sporturilor decernează, la fiecare început de lună, câte un premiu pentru jucătorul, respectiv antrenorul lunii precedente. Iar luna martie a fost una productivă pentru jucătorii și antrenorii din România, dar și din străinătate.

Pentru trofeul „Jucătorul lunii februarie” GSP a nominalizat 5 fotbaliști: Rareș Ilie (Rapid), Alexandru Maxim (Gaziantep), Octavian Popescu (FCSB), Gabriel Debeljuh (CFR Cluj) și Ciprian Deac (CFR Cluj).

Pe lista preliminară au mai fost Dennis Man (Parma), Mattias Kait (Rapid), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Dinamo), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Alexandru Cicâldău (Galatasaray) și Robert Popa (FCU Craiova).

În urma centralizării voturilor de la cele trei categorii, „Jucătorul lunii martie” a fost declarat Octavian Popescu, unul dintre cei mai buni tineri jucători produşi de fotbalul românesc în ultimii ani și cel mai tânăr câștigător al premiului până acum. În ciuda vârstei, deciziile pe care le ia în timpul unui meci îi scot în evidenţă calităţile indiscutabile.

La cea de-a doua categorie, „Antrenorul lunii martie”, Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Răzvan Lucescu (PAOK), Cosmin Contra (Al-Ittihad) și Adrian Văsâi (România Under 19). Pe lista preliminară a mai fost Dan Petrescu (CFR Cluj).

Câștigătorul lunii a fost desemnat Răzvan Lucescu! Cu 5 victorii și un egal din șase meciuri disputate în această lună, plus o calificare în sferturile de finală Conference League, după două meciuri câștigate cu Gent (1-0 și 2-1), Răzvan a fost singurul antrenor neînvins în martie.

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL » Jucătorul lunii martie 2022

1. Octavian Popescu18,5p
2. Alexandru Maxim14,5p
3. Rareș Ilie14p
4. Ciprian Deac3p
5. Gabriel Debeljuh1p

Clasament detaliat

Votul cititorilor

1. Rareș Ilie 5p
2. Octavian Popescu 4p
3. Ciprian Deac 3p
4. Alexandru Maxim 2p
5. Gabriel Debeljuh 1p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Octavian Popescu10p
2. Alexandru Maxim8p
3. Rareș Ilie6p

Votul specialiștilor

1-2. Octavian Popescu4,5p
Alexandru Maxim4,5p
3. Rareș Ilie3p

Clasament final » Antrenorul lunii martie 2022

1. Răzvan Lucescu20p
2. Adrian Văsâi16p
3. Cosmin Contra9p

Clasament detaliat

Votul cititorilor

1. Răzvan Lucescu5p
2. Adrian Văsâi4p
3. Cosmin Contra3p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Răzvan Lucescu10p
2. Adrian Văsâi8p
3. Cosmin Contra6p

Votul specialiștilor

1. Răzvan Lucescu5p
2. Adrian Văsâi4p

Citește și alte articole:

Un bulgar stabilit în România ne caracterizează: „Prietenoși, dar și unii un pic blocați în vechile mentalități”
U CLUJ
Un bulgar stabilit în România ne caracterizează: „Prietenoși, dar și unii un pic blocați în vechile mentalități”
Ce a pățit „marele trădător al Ucrainei”, la scurt timp după ce a devenit persona non grata în țara sa
UCRAINA
Ce a pățit „marele trădător al Ucrainei”, la scurt timp după ce a devenit persona non grata în țara sa

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
sharpe
sharpe  •  05 Aprilie 2022, 11:20

Hey, cat de penibili puteți fi ?! De unde si pana unde o popescu fotbalistul lunii, ce-l recomandă? (stim vocea si talentul) cam astia sunt specialistii si jurnalistii gsp ( Dem Radulescu, Jean Constantin si Puiu Calinescu in BD la munte si la mare) sa va treceti pe la casierie...

adrianna..
adrianna..  •  05 Aprilie 2022, 08:02
Postat de celestyus pe 05 Aprilie 2022, 02:17

Cata fiere... :))) Chelsea aia de care radea "Maurinho" era detinatoarea UCL, iar in retur a 3-1, cu 1-1 la pauza !

De atata ura , cuviosului i s-a blocat creierul. Si a ramas pe pozitia “iesit din uz”…

rocky5
rocky5  •  05 Aprilie 2022, 02:30
Postat de elgabri pe 04 Aprilie 2022, 09:36

Asta e o mascarada !

Acest clasament votat de jurnaliștii gsp are valoare cât o gluma de 1 Aprilie! Auzi, a câștigat Popescu pentru deciziile pe care le ia pe teren!:)))) De parcă ar fi arhitect de parcuri, sau administrator la Grădina botanică! :)))

Vezi toate comentariile (23)
Comentează