INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Ce a pățit „marele trădător al Ucrainei”, la scurt timp după ce a devenit persona non grata în țara sa

Anatoliy Tymoshchuk / Sursă foto: Imago Images +5   FOTO
Anatoliy Tymoshchuk / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 10:01 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 15:35

Anatoliy Tymoshchuk, cândva recordmanul de selecții al naționalei Ucrainei (144), a devenit persona non grata în țara sa, pentru că nu a reacționat la invazia armatei ruse. 

Actualul antrenor secund al lui Zenit, căruia i-au fost retrase toate trofeele și performanțele reușite în Ucraina, are și ghinion. 

Miercuri, în ziua când a împlinit 43 de ani, fostul mijlocaș a avut un accident rutier în drum spre baza clubului din Sankt Petersburg. A scăpat însă nevătămat.

De mai bine de o lună, de când a început războiul în Ucraina, Anatoly Timoshchuk a devenit dușmanul țării sale. Cel care era cândva jucătorul cu cele mai multe selecții la naționala galben-albastră este acum ținta tuturor compatrioților.

Darijo Srna, între iadul din Iugoslavia și bombardamentele din Ucraina » Mărturii tulburătoare: „Au vrut să-mi ia casa în '90. Mi-au luat-o în 2014 şi acum vor să o facă din nou!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Darijo Srna, între iadul din Iugoslavia și bombardamentele din Ucraina » Mărturii tulburătoare: „Au vrut să-mi ia casa în '90. Mi-au luat-o în 2014 şi acum vor să o facă din nou!”

Anatoliy Tymoshchuk e bănuit că ar fi agent FSB: „Jur să fiu fidel Federației Ruse”

Anatoliy Tymoshchuk ar avea legături cu serviciul secret rus, susține fostul său purtător de cuvânt.

Vitaliy Yurchenko, fost purtător de cuvânt al lui Tymoshchuk, sugerează că acesta ar fi din 2012 agent al serviciului secret rus, FSB.

A prezentat pe rețelele de socializare (confirmat și de jurnalistul ucrainean Konstyantyn Andriyuk) documente în care Tymoshchuk ar fi scris că „jur să fiu fidel Federației Ruse. Jur să execut ordinele superiorilor mei și să îndeplinesc misiunile care-mi sunt încredințate. Jur să fiu un agent onest, curajos și vigilent și să păstrez secretele Statului". Yurchenko susține că le-a primit în urmă cu patru ani de la o adresă necunoscută.

+1 FOTO

Presa ucraineană tratează însă aceste documente cu scepticism, descoperind mai multe erori. Dar Tymoshchuk nu a negat. Nu a avut nicio reacție nici după atacurile sau deciziile luate împotriva sa în Ucraina în această perioadă.

Anatoliy Tymoshchuk, interzis pe viață în fotbalul ucrainean

După invazie, fostul mijlocaș a avut o singură reacție: „Avem nevoie de pace. Pentru binele copiilor și părinților noștri, pentru binele vieții pe Pământ". Atât. Și nu a plecat de la Zenit. Antrenor secund la echipa rusă din martie 2017, cu Mircea Lucescu (trei luni; i-a fost și jucător, între 2004 și 2007), Roberto Mancini (2017-2018) și Serghei Semak (din 2018) principali, acesta a refuzat să rupă contractul și a rămas la Sankt Petersburg.

Atacat vehement, acuzat pentru indiferența sa în fața distrugerii Ucrainei, actualul tehnician în vârstă de 43 de ani a rămas fără toate titlurile, trofeele și selecțiile carierei sale. I-au fost șterse de federația de la Kiev, care i-a anulat și licența de antrenor. I s-a interzis pe viață implicarea în fotbalul ucrainean. Și exclus din galeria legendelor.

Citește și alte știri de actualitate: 

Darijo Srna, între iadul din Iugoslavia și bombardamentele din Ucraina » Mărturii tulburătoare: „Au vrut să-mi ia casa în '90. Mi-au luat-o în 2014 şi acum vor să o facă din nou!”

Știrea care poate zgudui fotbalul din Ucraina » Fotbaliștii lui Dinamo Kiev urmează să fie lăsați să plece din țară, în timp ce restul jucătorilor din campionat sunt blocați

Svetlana Khorkina, sfidare incredibilă după sancțiunile britanicilor: „Am auzit asta la Vladimir Putin, președintele nostru iubit”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
boierasul
boierasul  •  02 Aprilie 2022, 07:21
Postat de hristo55 pe 01 Aprilie 2022, 19:42

nu au fugit toti, asa scrie pe sputnik?

asa scrie pe UM Digi25)))

yonkers
yonkers  •  01 Aprilie 2022, 20:00

Deci, cine nu-i cu noi, e împotriva noastră?

hristo55
hristo55  •  01 Aprilie 2022, 19:42
Postat de boierasul pe 01 Aprilie 2022, 19:12

Cred ca e singurul om inteligent din Ucraina))) La fel ca și cei care au plecat cu valizele pline de bani. De ce sa lupți pentru un președinte plin de bani care face poze în spatele frontului în timp ce toți parlamentarii și jmecherii cu bani au fugit primii??

nu au fugit toti, asa scrie pe sputnik?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează