GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Ce le-a spus Borcea magistraților, ca să-i dea drumul din pușcărie: "Șapte copii" » Cât trebuie să mai aștepte până la următoarea cerere de eliberare

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2017 13:39

Cristi Borcea nu a fost eliberat ieri condiționat din penitenciar, deși le-a spus magistraților că are o situație personală deosebită, având 7 copii. 

Condamnat la 6 ani şi 4 luni cu executare, ex-acționarul lui Dinamo a fost prezent ieri dimineață în fața magistraților de la Tribunalul Ilfov, pe care a încercat să-i convingă să-l elibereze. Prima instanță a Tribunalului Sectorului 4 stabilise că omul de afaceri poate părăsi penitenciarul după ce-a executat trei ani de închisoare, însă magistraţii ilfoveni n-au fost de acord și au admis contestația Direcției Naționale Anticorupție.

"Regret faptele. Sunt adevărate, le regret foarte mult şi îmi pare rău că mi-am expus familia la ce am făcut. Acum vă rog să-mi daţi ocazia să merg lângă copiii mei", a spus Borcea în faţa magistraţilor. Totodată, avocatul a arătat că prejudiciul a fost achitat în prima lună după condamnare, ceea ce reprezintă practic o dovadă a asumării faptelor.

"Domnul Borcea a îndeplinit toate cerințele legale pentru a fi eliberat condiționat, a executat aproape 4 ani de detenție, are un număr foarte mare de zile câștigate. În plus, a achitat integral prejudiciul, măsura confiscării speciale și cheltuielile de judecată. Are o situație personală deosebită, având șapte copii", a spus avocata lui Borcea, Alice Drăghici, la Antena 3.

După apărare, Borcea s-a întors în spitalul penitenciar de la Jilava, acolo unde a așteptat decizia finală a magistraților. Aceasta a venit la ora 16:00, iar vestea nu a fost deloc bună: fostul finanțator al "câinilor" mai are un nou termen în care va putea să solicite eliberarea condiționată abia pe 23 aprilie 2018! 

"Ce i se întâmplă lui Victor Becali nu li se întâmplă nici criminalilor! El și Borcea au fost cei mai nevinovați din acel dosar. Victor a mai plătit și prejudiciul. Borcea e nevinovat, a și pierdut 7-8 milioane de euro investind în fotbal" Gigi Becali, patron FCSB

Sentințele din Dosarul Transferurilor

screenshot 1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
balauru48
balauru48  •  24 Octombrie 2017, 18:47

Mare lucru daca n-o lasa borțoasă si pe avocata...

811062562312962
Stelian Strambeanu  •  24 Octombrie 2017, 17:48

Să mai facă încă 7 !!! Arogantul ,,butelie,, ajuns mare ,,om de afaceri,, în negura timpurilor pe care cu o obediență demnă de milă o acceptăm cu toții, vrea să fie liber !!! Oare nu merita mai multi ani cu sănătate acolo unde este acum ???

sasha8777
sasha8777  •  24 Octombrie 2017, 17:20

Ce Borcica ai dat de greu? Stai ma acolo unde esti ca stai bine, viata de belfer, luxul lux, vin femeile dupa tine sa le lasi bortoase. Daca iesi iti strici rostul. Mafiotii adevarati la mititica's ca acasa. Sa dea bunul Dumnezeu sa iti mai dea inca 3-4ani sa stai ascuns pacaliciule.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează