GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  GALA BUTE

Ce scrie presa din Costa Rica după condamnarea Elenei Udrea: "Românca a dispărut"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iunie 2018 10:27

Cazul Elenei Udrea, condamnată definivit la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", după investigația Gazetei Sporturilor, e dezbătut intens de presa din Costa Rica.

Refugiată la San Jose, Elena Udrea este subiectul unei pagini din ziarul național "La Teja", sub titlul "Românca a dispărut". Articolul este și pe site-ul publicației, AICI.

udrea

Ce scrie "La Teja"

"Elena Udrea, fostul ministru al turismului în România care a provocat justiția din țara sa și s-a refugiat în Costa Rica din luna februarie a acestui an și a dat mai multe interviuri video, a fost condamnată marți, în lipsă, la 6 ani de închisoare pentru corupție.

În acest moment nu există destalii despre locul în care se află.

Udrea, 44 de ani, a fost acuzată și urmărită penal fără să stea pe scaunul fierbinte al acuzatului pentru că a primit mită de la mai mulți oameni de afaceri, în cazul finanțării unei gale de box în 2011.

Pentru acest caz de corupție a fost condamnată în martie 2017, dar fostul ministru a făcut apel la decizia judecătorilor; totuși, condamnarea ei a fost confirmată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție din România.

A aterizat în Tiquicia

Udrea, care are poreclită de presa din România «Blonda lui Traian Băsescu», este refugiată în Tiquicia, unde autoritățile române nu pot ajunge la ea.

Potrivit informațiilor Direcției Generale de Migrări și Străinătate, europeanca a ajuns în țară miercuri 7 februarie, în acest an, cu un zbor care a aterizat pe aeroportul Juan Santamaria la 16:31.

Din acea zi, Udrea nu a înregistrat nicio altă mișcare migratoare, adică încă se menține în Tiquicia.

În luna în care a ajuns în Tiquicia, Udrea a zis că a depus o cerere de azil pentru că «se considera victima unui proces politic». Nu se știe dacă această cerere a fost acceptată. Cei de la Migrație au zis că nu pot da această informație. Au spus însă că așteaptă să vadă posibilele acțiuni pe care le vor face cei din România după ce se va confirma condamnarea împotriva lui Udrea, putând să ceară de la un ordin de capturare internațional până la o alertă la Interpol.

Ultimul mesaj

După ce s-a pronunțat hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la cazul său, Udrea și-a folosit profilul oficial Facebook pentru a răspunde la această nouă turnură a cazului său. 

«Mulțumesc tuturor celor care ați crezut și credeți în dreptatea mea, tuturor celor care m-ați susținut, mă susțineți, v-ați rugat și vă rugați pentru mine! Mulțumesc presei care a dus și duce o luptă mai aprigă și mai determinată pentru adevăr și oprirea abuzurilor din România, decât o duc aleșii poporului, cei care ar avea obligația să o facă.

Sistemul încă există și funcționează, Protocoalele și culoarele din justiție sunt în continuare eficiente, sunt încă judecători și procurori care execută ordinele și comenzile generalilor SRI. Până decid ce voi face în continuare, vă rog să acceptați că nu voi da nicio declarație. Doamne ajută tuturor!», a publicat marți pe facebook.

Agențiile internaționale spun că pe lângă condamnarea la închisoare, Udrea trebuie să achite 900.000 de euro către două firme locale și 1,7 milioane de euro pentru daune și prejudicii aduse Autorității Naționale de Turism.

În același caz, un fost președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Zeci de reprezentanți locali și naționali au fost acuzați în ultimii ani de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), care și-a făcut dușmani în clasa politică și care, în plus, e acuzată de abuz de putere".

Citește și: Vezi cum arată locul din Costa Rica unde se decide viitorul Elenei Udrea

Citește și: Gazeta e în Costa Rica, înainte cu o săptămână de verdictul din Gala Bute » INTERVIU EXCLUSIV cu Elena Udrea: “Netflix îmi dă un milion de dolari ca să facă un serial cu mine!”

Citește și: Partea a II-a a reportajului-interviu cu Elena Udrea în Costa Rica: "Românii au ceea ce merită! Ei nu pricep nimic" + "Iubitul meu este «haștag Rezist» și ne certăm tot timpul"

Citește și: Sentința din „Gala Bute” crește la 10 milioane de euro suma recuperată de bugetul de stat ca urmare a investigațiilor GSP despre corupție!

Citește și: Băsescu și Udrea – Casa Corupției. ”Voi nu ați condus Romania. Voi doar ați prădat-o și batjocorit-o!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
518396918348499
Viorica Alexandru  •  08 Iunie 2018, 09:03

Nu fiti naivi ...Udrea este un fel de trofeu al DNA si SRI... Sper sa scape neatinsa...

1461177693935533
Sorin Gane  •  08 Iunie 2018, 00:06

Acum poate planuieste sa fuga iar , in alta tara - lumea e plina de tari caldute si ascunse ( diplomatic ) .

223109164950043
Mikki Mikki  •  07 Iunie 2018, 21:00

Până nu se stabilește dacă mai prezintă interes nu se mișcă nimic. Asemenea știri vor fi prezentate zilnic și... nimic concret. Dacă legea era aplicată corect nu mai " pleca" niciun Ghiță, Mazăre, o Bica , Udrea etc. Restul este...cancan !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează