INVESTIGATIE  ·  UNIREA DEJ

Clubul din România intrat sub influența unui aranjor italian de meciuri a dat afară antrenorul italian în ziua dezvăluirilor GSP

Articol de — Joi, 29 Martie 2018, 15:37

În ziua în care Gazeta a dezvăluit că Unirea Dej a intrat sub influența unui cunoscut aranjor de meciuri, suspendat 5 ani în Italia pentru implicarea în cazul Dirty Soccer, conducerea clubului din Liga 3 a făcut publică decizia de a rezilia contractul antrenorului italian Pino Murgia, după doar două meciuri în funcție.

“Ieri am observat o lipsă de atitudine a jucătorilor și prin această schimbare am dorit să creez un șoc la echipă”, a declarat președintele Mircea Itu, pentru Dej24.ro.

Murgia venise în club, împreună cu 4 jucători străini, odată cu apariția în Dej a lui Felice Bellini, un calabrez de 47 de ani arestat în 2015 de procurorii din Catanzaro. Detaliile șocante ale implicării lui Bellini în mafia pariurilor pot fi citite aici.

Surse GSP susțin că Bellini a ajuns la un acord cu Mircea Itu pentru a finanța cheltuielile jucătorilor și antrenorilor străini.

Cu toate acestea, Itu - fratele deputatului PSD, Cornel Itu - neagă că Murgia era numit de Bellini ca urmare a unei investiții secrete făcute în club din Italia. “Murgia a venit pe firul unei firme de impresariat din Canada, la fel ca alți doi jucători francezi”.

Potrivit lui Itu, impresarul din Canada este un nigerian, Anderson Izegbu, un agent îndoielnic care susține pe site-urile fantomatice ale firmei sale că este partener de afaceri cu celebrii jucători “John Barn (n.red. - John Barnes) și Bruce Grobbelar (n.red. - Bruce Grobbelaar)”.

Curios, legendarul portar zimbabwean Bruce Grobbelaar a fost acuzat în 1994 de trucare de meciuri. Cazul a ajuns în tribunal unde judecătorii au remarcat un "comportament necinstit" al fostului jucător de la Liverpool. 

Itu admite că Murgia, antrenorul care ar fi fost adus de Izegbu, și Bellini sunt prieteni și susține că acesta este motivul vizitelor repetate ale lui Bellini la Dej.

Acum câteva zile, când a fost contactat de reporterii Gazetei pentru a comenta asocierea sa cu un personaj suspendat pentru trucare de meciuri, Mircea Itu susținuse că s-a întâlnit cu Felice Bellini doar de două ori. Odată în urmă cu 10 ani, iar a doua la începutul lunii februarie 2018, când italianul a asistat la amicalul dintre U Cluj și Unirea Dej, apoi a luat cina cu Itu și a plecat în Italia.

Contrazis de fotografiile publicate, joi, de Gazetă și de informația că Bellini s-a aflat în tribune inclusiv miercuri, la meciul Unirea Dej - Unirea Tășnad 0-2, Itu a oferit presei locale o declarație revizuită:

“Dânsul e pasionat de fotbal și am stat și am văzut niște meciuri împreună. Ați văzut că a făcut poze cu Ioan Ovidiu Sabău și cu Dan Petrescu, oameni cu integritate și de neconstestat. Cred că e genul de om căruia îi place să posteze pe Facebook. Dânsul a venit la Dej să vadă câteva meciuri datorită amiciției care o are cu fostul antrenor Pino Murgia”.

După apariția lui Bellini în Dej, Unirea a început să poarte un echipament produs de o firmă italiană, inscripționat cu steagul Italiei și cu numele Italy. Itu neagă că achiziționarea echipamentului ar fi fost facilitată de investitorul secret.

“Noi am cumpărat echipamentul din Italia la un preț foarte mic, 60 de euro/set jucător. Firma respectivă îl avea pe stoc și noi l-am achiziționat. Operațiunea comercială a fost făcută direct de club”, a declarat Itu.

Astăzi, Gazeta a publicat legăturile dintre Unirea Dej și Felice Bellini, precum și bucăți șocante din stenogramele discuțiilor aranjorului italian de meciuri, interceptate de procurori.

CITEȘTE AICI DEZVĂLUIRILE DE AZI ALE GAZETEI

EXCLUSIV Suspendat 5 ani în Italia pentru meciuri trucate, finanțator secret de club în România. Caz incredibil: asociere cu mafia și amenințări cu moarteaCum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - Bayern Munchen

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Erzgebirge Aue - Darmstadt

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Wehen Wiesbaden - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Leverkusen - Wolfsburg

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga

Werder Bremen - Monchengladbach

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
21:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Freiburg

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1