GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  NAŞU' INTERVINE LA COMISII

Emilian Cernica recunoaşte neaşteptat intervenţia directă a lui Sandu în ”dosarul Corona - Larissa”: ”Da, am fost la el în birou!”

Mircea Sandu (dreapta) și Adalbert Kassai se arată interesați de soarta litigiului încurcat pe care Corona îl are la comisiile FRF
Mircea Sandu (dreapta) și Adalbert Kassai se arată interesați de soarta litigiului încurcat pe care Corona îl are la comisiile FRF

Articol de - Publicat joi, 28 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 februarie 2013 20:52

Oficialul braşovean şi şeful Coronei, Liviu Lupu, au avut o întrevedere cu Naşu' la sfîrşitul anului trecut, cînd dosarul braşovenilor, cu miză 80.000 euro şi promovarea în L1, se afla pe masa comisiilor FRF. Nae Manea le-a făcut intrarea la Sandu. Kassai intervine şi el pentru Corona!

"Dosarul Corona - Larissa", care se învîrte în jurul transferurilor lui Martac, 21 ani, şi Ştefan, 24 ani, la liderul din L2, a fost amînat ieri de Comisia de Disciplină a FRF, pentru 6 martie. Şocul vine însă dinspre o declaraţie neaşteptată a lui Emilian Cernica, vicepreşedintele braşovenilor şi omul a cărui semnătură pe contracte a iscat furtuna.

"A venit şi Stîngaciu de la juridic"
Oficialul de sub Tîmpa a admis ieri că, "la sfîrşitul anului trecut, am fost împreună cu preşedintele Liviu Lupu şi cu Nae Manea la Mircea Sandu. Personal, atunci l-am cunoscut şi mi s-a părut un tip OK. Nae Manea se ştie de mai multă vreme cu Lupu. A venit în birou şi Adrian Stîngaciu, de la juridic, e băiatul acela tinerel, subţirel. E posibil să fi fost şi Rămureanu şi Bucurescu, de la competiţii, dar am lipsit cîteva minute de la întrevedere, poate că atunci să fi venit. Dar am fost mai mult ca să ne prezentăm ca şi conducere în faţa lui Mircea Sandu, să-i spunem «Ăştia sîntem, vrem să facem bine la Braşov"!

Sursele GSP spun că întîlnirea s-a petrecut pe 3 decembrie, într-un moment în care "dosarul Corona - Larissa" era deja de aproape două luni pe masa comisiilor federale! Iar turul ligii secunde tocmai se terminase.

Bossul de la Corona speriat de "cîrtiţe"
Iar mărturisirea lui Cernica vine după ce preşedintele Coronei, Liviu Lupu, oficialul bănuit că trage sfori politico-sportive pentru a rezolva cazul, evocase şi el într-o înregistrare audio întîlnirea cu Mircea Sandu.

Singurul care rămîne pe poziţie e chiar şeful FRF, care a subliniat pe site-ul federaţiei că nu a convocat vreun angajat pentru a discuta despre "dosarul Corona-Larissa". Şi că nici nu-l cunoaşte pe Liviu Lupu, tip cu poziţie politică influentă: vicepreşedinte PSD Braşov şi şeful Consiliului Local Braşov! Plus intenţia de a candida pe un post de europarlamentar!

Surse de la Corona au punctat ieri că "Lupu a făcut un tămbălău de neînchipuit în club pentru că s-au aflat detalii despre întîlnirea cu Mircea Sandu. A trecut la ameninţări în încercarea de a afla «cîrtiţa» care oferă informaţii din interior".

Kassai spre şeful de la Disciplină: "Ce-aţi rezolvat cu Braşovul?"
În plus, o altă intervenţie bizară a venit şi din partea secretarului general FRF, Adalbert Kassai. Povestesc două persoane aflate ieri la federaţie, la Comisia de Disciplină: "La un moment dat, preşedintele Comisiei, Daniel Cernat, a ieşit pe hol şi a fost abordat de Kassai, care l-a întrebat direct ce-a rezolvat cu Corona. Şi Kassai a tras pe urmă şi o înjurătură împotriva Gazetei. «Să-mi bag p... în ei de ziarişti, ce dracu' îi interesează pe ei acum Corona!»".

Trei mize: punctele, promovarea, licenţa
În afara sumei de 80.000 de euro, pe care Corona refuză să o achite către Larissa sub motivul unor falsuri în acordurile de transfer, există trei repere care au creat panică la clubul braşovean, finanţat de Primăria de la poalele Tîmpei.

1) Corona riscă să piardă 6 puncte din cauza contestaţiilor depuse de FC Argeş şi FCM Tg. Mureş, care au atacat dreptul de joc al fotbaliştilor Martac şi Ştefan

2) Braşovenii au obiectiv promovarea, pentru care ar exista deja alocări bugetare consistente din partea Primăriei Braşov, unde şeful de la Corona, Liviu Lupu, ocupă un post-cheie: şeful Consiliului Local

3) Licenţa pentru L1 e în pericol: Corona nu are stadion pentru liga întîi, iar litigiul financiar cu Larissa are interesul să-l împingă la comisii dincolo de 31 martie, ultima zi pentru documente de licenţiere. O decizie nefavorabilă înainte de 31 martie i-ar obliga să achite 80.000 de euro pentru a lua licenţa

27 de puncte are Corona după turul ligii secunde: conduce seria a doua cu o lungime în faţa lui Poli Timişoara, 26 p

"Dacă însuşi domnul Cernica, parte adversă cu mine în acest dosar, vine şi recunoaşte o întîlnire la nivel înalt între conducerea Coronei şi Mircea Sandu, ce încredere să mai am că acest caz va fi judecat corect? Cum să mai cred că nu există nici un fel de interese?" (Adrian Teodorescu, preşedinte Larissa, L5)

"Eu nu prea am treabă cu lumea fotbalului, vin din hochei. Vă spun sincer, mi-e greaţă de tot ce se întîmplă în acest caz. Nu există pic de onoare şi de moralitate în acest fotbal!" (Emilian Cernica, vicepreşedinte Corona)

"Mă ştiu cu Liviu Lupu, cu care m-am întîlnit atunci întîmplător la federaţie. M-a întrebat dacă poate intra la o discuţie cu Mircea Sandu despre cazul cu cei doi jucători şi i-am zis că nu e nici o problemă. Orice om din fotbal are uşa deschisă la preşedintele federaţiei" ( Nicolae Manea, antrenor Bistriţa)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
stiintza4ever
stiintza4ever  •  28 Februarie 2013, 19:14
Postat de viviantur pe 28 Februarie 2013, 09:37

deci avea dreptate iancu burdihan,ca sa promovezi sau sa castigi campionatul trebuie sa mergi sa te'cunoasca' nashu.te duci frumos cu ploconu la seful cu'protocolul'kassai dupa care te duci si pupi mana nashului.n-ai cotizat si mai faci si gat te-au razuit ,aviz amatorilor.

Pai normal. De ce credeti ca toata lumea ii intinde covorul rosu Craiovei sa intre in Liga 2?? O asteapta toti sa-i dea la gioale intr-un mediu ascuns. Bine nu ca s-ar sfii ei sa ingroape Craiova chiar si in Liga 1 dar in Liga 2 chiar s-ar distra cu incercarea Craiovei de a promova. De aia nu trebuie sa cedeze Mititelu pana nu il vedem pe Sandu in lanturi. Si abia dupa aia sa se aseze la discutii cu noul FRF despre re-intrarea Craiovei in competitii.

whiteredarad
whiteredarad  •  28 Februarie 2013, 11:45

FRF are un sistem mafiot,M Sandu nu se poate debarasa de metode neortodoxe.Corona-impinsa politic- in divizia B spre promovare are probleme.Daca "ai intrare" si poti aduce si "motivatie" pentru Sandu,orice se rezolva. E limpede. Cit despre Manea,el e un nemurici pierdut printre prieteni vechi(Padureanu-Sandu),normal poate intermedia chestii de tot felul.

viviantur
viviantur  •  28 Februarie 2013, 09:37

deci avea dreptate iancu burdihan,ca sa promovezi sau sa castigi campionatul trebuie sa mergi sa te'cunoasca' nashu.te duci frumos cu ploconu la seful cu'protocolul'kassai dupa care te duci si pupi mana nashului.n-ai cotizat si mai faci si gat te-au razuit ,aviz amatorilor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează