GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  AUDIERI

Vasile Turcu, atac la Vladimir Cohn după ce a fost audiat de DNA: "O să-i cer daune un milion de euro!"

Articol de - Publicat miercuri, 25 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 februarie 2015 22:00

Fostul "vice" dinamovist îl acuză de "vorbe spuse la beţie" pe Vladimir Cohn, care prin declaraţiile date pentru prosport.ro a declanşat ancheta procurorilor în cazul meciului Dinamo-Lazio 1-3, din 2007.

După mai mulţi ani în care s-a vorbit despre un posibil blat la partida Dinamo-Lazio 1-3, din play-off-ul Champions League, disputată în 2007, subiectul a reapărut în actualitate în urma unui interviu acordat de Cristi Pulhac pentru prosport.ro. "Am un singur lucru de spus despre acel meci. Eu n-o să acuz pe nimeni niciodată, dar dacă a făcut cineva ceva, fiecare va plăti în viaţă, mai devreme sau mai tîrziu. Fie prin fotbal, fie prin altceva".

Ulterior acestor declaraţii ale jucătorului, un fost investitor de la Dinamo trimitea jurnaliştilor de la prosport.ro un mesaj: "Pulhac are dreptate. Meciul cu Lazio a fost trîntit de CONDUCERE, iar preţul plătit de italieni a fost suma de transfer a lui Radu Ştefan".

Toate indiciile duceau spre Vladimir Cohn. L-a indicat şi Cornel Dinu: "Dacă e un fost acţionar, nu poate fi decît Cohn. E o canalie!".

Turcu a fost ieri la DNA
Din acel moment, conducătorii, jucătorii, chiar şi antrenorul Mircea Rednic au început să facă tot felul de acuzaţii, exprimîndu-şi dubiile nu doar în legătură cu corectitudinea partidei incriminate, ci şi cu motivul pentru care Lazio a plătit peste 5 milioane de euro pentru transferul dinamovistului Radu Ştefan, la începutul lui 2008.

Cazul a intrat în atenţia DNA, care, la fel ca şi în Dosarul Transferurilor, demarat de Gazeta Sporturilor în 2006, s-a autosesizat, din oficiu. Vasile Turcu, în 2007 vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie de la Dinamo, a fost chemat ieri de procurori să dea explicaţii în privinţa transferului lui Radu la Lazio.

"În urma solicitării celor de la Lazio, Consiliul de Administraţie de la Dinamo ne-a nominalizat pe mine şi pe domnul Cristi Borcea în vederea negocierii condiţiilor contractuale. Eu, iniţial, nu am dorit să-l transfer, intenţionînd să-l păstrez în cadrul clubului, însă am avut în vedere interesul clubului", a precizat Turcu în declaraţia dată la DNA.

A continuat: "În urma negocierilor cu Lazio, am convenit să plătească 1.000.000 de euro plus TVA pentru un împrumut de 6 luni şi apoi încă 3,5 milioane de euro plus TVA pentru transferul definitiv, în trei tranşe. Lazio a plătit pe jucător un total de 5.355.000 de euro. Din cunoştinţele mele, nu s-a solicitat şi nu s-a achitat nici o sumă în plus faţă de cea prevăzută în contract, iar declaraţiile făcute de unii oficiali de la Dinamo sînt lipsite de temei, iar sumele invocate de aceştia sînt fanteziste şi lipsite de logică".

Tot pentru prosport.ro, Mircea Rednic susţinuse că "vă spun eu sigur, transferul s-a făcut pe 7,2 milioane de euro!".

"O să-l dau în judecată pe Cohn!"
La ieşirea de la DNA, Turcu a pus tunurile pe Vladimir Cohn: "Dacă a făcut acele declaraţii şi nu are dovezi, o să plătească despăgubiri!". Mai tîrziu, pentru Gazetă, a detaliat: "Dacă ancheta va dovedi că nu a fost nimic necurat la meciul acela şi la transferul lui Ştefan Radu, eu plătesc taxă de timbru şi îl dau în judecată pe Cohn. Să plătească un milion de euro daune morale clubului şi jucătorului. Nu vreau eu banii, o să-i dea la Centrul de copii şi juniori de la Dinamo. Probabil că atunci cînd dădea acele declaraţii vorbea la beţie sau altceva. Giovanni nu a avut nici o implicare în transferul lui Fane Radu!".

Prima repriză zmei, a doua mieluşei
După o primă parte foarte bună, Dinamo conducea la pauză cu 1-0 prin golul lui Florin Bratu (27). La reluare însă, după nici un minut, Năstase a comis penalty, Lazio egalînd prin Rocchi (47). Din acel moment, Dinamo a căzut total, iar italienii au mai marcat de două ori, prin Pandev (53) şi din nou Rocchi (66), calificîndu-se în grupele Champions League.

"Eu nu am dat nici o declaraţie despre acel meci sau despre transferul lui Radu la Lazio. Un ziar a afirmat că aş fi făcut asta, dar e complet neadevărat. Ce declară domnul Turcu e lipsit de interes pentru mine!" (Vladimir Cohn, fost acţionar Dinamo)

Dinamo - Lazio 1-3 (1-1 în tur)
Play-off Champions League, 28 august 2007
Dinamo: Lobonţ - Blay, V. Năstase, Şt. Radu, Pulhac - Opriţa (59 Chiacu), Ropotan, Mărgăritescu (76 Cl. Niculescu), Ad. Cristea - Fl. Bratu, Dănciulescu (72 C. Munteanu). Antrenor: Mircea Rednic

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (38)
nacilev
nacilev  •  25 Februarie 2015, 18:00

Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

redbuldog
redbuldog  •  25 Februarie 2015, 17:14

Dah,chiar am fost la meciul asta,la sfarsit de august 2007,si am stat destul de aproape de loja in care era si Borcea,Tiriac,Nadia Comaneci,A.Nastase...!La pauza Bhorcica era foarte jovial,fericit,apoi la 1-3 a devenit pamantiu,parca zice-i ca-i in ultima zi de viata,trebuie sa fii bun actor ca sa ,,blatuiesti''un meci ,,unic''..eu nu cred ca el a pus ,,botul''acolo,zic ca tot fekalioti au fost ,,pionii'' principali,daca intradevar sa ,,praduit''ceva,dar data fiind valoarea apararii din ziua meciului,oricum nu prea aveam sanse sa-i stopam pe alde Landesma,Rocchi &Pandev...

nacilev
nacilev  •  25 Februarie 2015, 16:04
Postat de unico_biancorossi pe 25 Februarie 2015, 11:55

..)) da. scz. lui i l-am si trimis.

Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected] Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (38)
Comentează