GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  REACȚIE

VIDEO Andrei Vochin, în lacrimi după plecarea de la Gazeta Sporturilor a redactorului-șef Cătălin Țepelin

Articol de GSP - Publicat marti, 03 octombrie 2023 13:49 / Actualizat miercuri, 04 octombrie 2023 09:38

Andrei Vochin, fost redactor-șef adjunct la Gazeta Sporturilor și actual consilier al președintelui FRF, a vorbit despre plecarea redactorului-șef Cătălin Țepelin, după o decizie a patronilor elvețieni de la Ringier.

Fost redactor-șef adjunct al Gazetei Sporturilor până în 2014 și coleg cu Cătălin Țepelin aproape 20 de ani, atât la Pro Sport, cât și la Gazeta Sporturilor, Andrei Vochin a comentat, printre lacrimi, decizia de azi, în emisiunea „Fanatik Superliga”, a lui Horia Ivanovici.

VIDEO. Andrei Vochin, în lacrimi după plecarea de la Gazeta Sporturilor a redactorului-șef Cătălin Țepelin

„Eu am făcut parte din această echipă și o spun cu mândrie. În 1991 am făcut Sportul Românesc, în 1997 am făcut Prosport, iar în 2002 am luat Gazeta Sporturilor. Am izbutit de fiecare dată si fim numărul unu ca ziar și ca echipă. Am avut trei patroni: Dumitru Dragomir la Sportul Românesc, Adrian Sârbu la ProTV și Dan Voiculescu, la Gazeta Sporturilor.

În fiecare dintre aceste perioade au fost momente în care patronatul a dorit să renunțe la șefi din partea editorială. Sau la oameni din partea editorială. Eu țin minte că Tolo a fost dat vreo 2-3 ori afară, pentru o noapte, pentru o zi. Eu, fiind redactor-șef adjunct, am fost chemat să preiau frâiele și să continui activitatea.

De fiecare dată am refuzat. Am spus că suntem o echipă și nu am dorit să fac lucrul ăsta. E vorba despre Prosport și Gazeta Sporturilor. De fiecare dată patronatul a înțeles că editorialul este mult mai important, că adevăratul patron al oricărui ziar și publicații este cititorul. Ăla e singurul. Așa cum la fotbal adevăratul patron e suporterul. Adevăratul patron e cititorul. 

Acționariatul de atunci și-a dat seama că editorialul respecta cititorul. Iar respectul față de cititor, în presă, înseamnă un singur lucru: adevărul. Să încerci să te apropii cât mai mult de adevăr. Important pentru tine, ca jurnalist, e să cauți adevărul.

De foarte multe ori, în căutarea adevărului, te lovești de niște interese ale patronatului. Atunci, patronatul ar trebui să înțeleagă că la sfârșitul acestui drum lung, cel care va câștiga va fi cel care va ajunge cel mai aproape de adevăr și cel care va ajunge să mulțumesc cititorul. 

Sunt foarte multe momente d-astea delicate. Eu sunt șocat și îmi pare foarte rău. Îl știu. A crescut alături de mine. El are o experiență de pe 20 de ani, a văzut și presiunea pusă pe Tolo, pe echipa noastră, pe domnul Ioanițoaia... 

Eu și Cătălin Țepelin am avut multe discuții în contradictoriu de când am plecat de la Gazeta Sporturilor, pe diverse teme. La ultima discuție am avut senzația că avem discuții între generații. Mi-a dat o replică «Voi nu greșeați. Numai noi cei tineri greșeam» și mi-am dat seama că e cum face acum Generația de Aur cu generațiile următoare. Pe mine m-a bufnit râsul. 

Mi-am dat seama că el, făcând parte din generația de după noi, au făcut multe lucruri bune, cel puțin în epoca digitalizării. Nu știu dacă noi eram în stare să facem ce au făcut Cătălin Țepelin și echipa lui de oameni tineri. Parcă mereu îl deranja că eu veneam și îi explicam că sunt niște reguli ale presei care trebuie respectate. Iar el îmi dădea diferite exemple. Dar una peste alta, a făcut o treabă extraordinară. Și am înțeles că a fost o muncă extraordinară. .

Din ce știu nu e prima decizie a acționariatului de acolo. A mai fost o persoană extrem de importantă care a primit o astfel de decizie”, a spus Andrei Vochin.

Ulterior, fostul jurnalist a avut un ultim mesaj, pe care l-a rostit printre lacrimi: „Am o rugăminte mare la Cătălin Țepelin, îi cunosc familia... Să fie tare. Să o ducă... Să fie tare! Nu vreau să se întâmple cu el ce s-a întâmplat cu altcineva. Vreau să fie tare. Atât. Doar să fie tare. Nu e ultimul lucru din viață. Se pot reface lucrurile”.

Redactorul-șef Cătălin Țepelin a plecat de la Gazeta Sporturilor în urma unei decizii a patronilor elvețieni de la Ringier. El a făcut publice astăzi motivele despărțirii
DECIZIE
Redactorul-șef Cătălin Țepelin a plecat de la Gazeta Sporturilor în urma unei decizii a patronilor elvețieni de la Ringier. El a făcut publice astăzi motivele despărțirii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  04 Octombrie 2023, 14:30

În democrația adevărată se mai schimba conducerile ,se dau demisii de onoare , se dau concursuri ,se respecta mandatul de 4 ani etc !? Doar la noi se " Plinge " ( penibil ) ,doar la noi se sta 20 ani pe un scaun ,primari aleși de 30 ani ( cel din Vaslui și mulți alții) ,la noi se lasă funcția, copiilor ,nepoților, șamd ,La noi nu se mai pleacă de la FRF ,mandate " fără număr " ! Ce mai Normalul ,în alte părți, la noi I se spune altfel ,Șmecherie etc. " Aia E prosti " !?

ARCADIEzaporojanu
ARCADIEzaporojanu  •  04 Octombrie 2023, 14:02

cine a fost si ce a facut acest vochin de a ajuns sa predea lectii fotbalistilor ? de asa elemente trebuie sa se fereasca oamenii din fotbal ! paraciosii sau *** au murit !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Nini
Nini  •  04 Octombrie 2023, 08:30

Ai făcut parte din această echipă dar acum ești "Luțu" lu Burleanu

Vezi toate comentariile (19)
Comentează