GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DECES

A murit Doru Lepădatu, fost operator TVR, un nume important în presa sportivă » Reportaj memorabil de la un meci cu cântec al Diviziei A

Doru Lepădatu
Doru Lepădatu

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 mai 2019 16:43

Doru Lepădatu, fost operator TVR, a murit azi, informează postul public de televiziune.  

Doru Lepădatu a fost un nume important în presa sportivă, în anii '90, foarte apreciat și de fotbaliștii echipei naționale, fiind nelipsit de la meciurile „Generației de Aur”. 

„Direcţia Emisiuni şi Ştiri Sportive îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a prietenului, colegului şi operatorului de excepţie Doru Lepădatu! Dumnezeu să te odihnească în pace!” TVR Sport

„Fostul operator TVR Doru Lepădatu a decedat. A fost un profesionist de excepţie in meserie şi un om de mare caracter. Asociaţia Presei Sportive deplânge dispariţia sa şi transmite condoleanţe familiei” APSR

 

Premiul APTR pentru meciul FCM Bacău - Farul

În 2001, Doru Lepădatu a primit premiul APTR pentru un reportaj de la barajul pentru Divizia A, dintre FCM Bacău și Farul.

În tur, „marinarii” câștigaseră, 2-1. În Moldova, a fost tot 2-1, de data asta pentru gazde, iar promovarea în prima ligă s-a decis la penalty-uri, cu constănțenii victorioși, 4-2.

Atunci, Sechelariu, patronul băcăuanilor, unul dintre durii Diviziei A, avusese grijă să interzică televizarea partidei, pentru a proteja eventualele decizii de arbitraj favorabile trupei sale.

Doru Lepădatu a avut ideea de a filma mai multe secvențe din meci de pe acoperișul unui bloc, după cum a povestit Emil Hossu-Longin, în decembrie 2018.

VIDEO Reportajul a fost subiect într-un episod Replay: 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  20 Mai 2019, 00:41

Ce golaneala la Bacau ! Politia si jandarmii erau comandati de reprezentantii unui club privat de fotbal! Merita ca nu mai au echipa in prima liga si de la anul nici in a 2a.

124864391762775
Doru Ungureanu  •  19 Mai 2019, 19:12

Să-i fie țărâna ușoară.

chromophobia
chromophobia  •  19 Mai 2019, 18:12

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace

Vezi toate comentariile (3)
Comentează