GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Drepturile TV îi înnebunesc din nou pe preşedinţii de cluburi

Articol de - Publicat luni, 29 octombrie 2007 00:00

În şedinţa de azi dimineaţă a Adunării Generale a Ligii s-a discutat şi despre modalităţile de licitare pentru viitorul contract de difuzare a meciurilor din Liga 1. Acest sezon este ultimul aflat sub puterea contractului semnat între Ligă şi Telesport. Începînd cu sezonul 2008-2009, preşedinţii de club speră să obţină cel puţin 15 milioane de euro anual din vînzarea acestor drepturi.

Licitaţie pe net, internaţională sau cu sumă minimă
Preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, le-a cerut celor prezenţi să-şi expună punctul de vedere în legătură cu tipul licitaţiei şi procedurile de desfăşurare a acestora. Conform surselor Gazetei, patronul Stelei, Gigi Becali, şi finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, au cerut un cadru de desfăşurare a licitaţiei care să atragă firme de afară din indutria comercializării drepturilor TV. Porumboiu a insistat ca suma minimă de la care să plece licitaţia să fie 15 milioane de euro anual.

Valoarea anuală a drepturilor TV în viziunea lui Porumboiu a fost contrazisă de preşedintele Gloriei Bistriţa. Jean Pădureanu a propus ca suma minimă de la care să pornească licitaţia să fie 20 milioane de euro.
Totuşi, Pădureanu a făcut şi o propunere ciudată: "Vom căuta să obţinem 20 de milioane de euro pe sezon din drepturile de televizare, dintre care 50 % vor merge spre Ligă şi 50 % spre cluburi".

Finanţatorul Farului, Gheorghe Bosînceanu, a propus ca actul de licitare să se producă pe Internet, prin intermediul unui site dedicat.

S-a pus de-o Comisie
Preşedinţii au hotărît înfiinţarea unei comisii formată din preşedintele Ligii şi 7 preşedinţi de club, comisie a cărei rol este să alcătuiască documentaţia din caietul de sarcini a licitaţiei. De asemenea, s-a decis ca pe 11 decembrie, în cadrul următoarei Adunări Generale, să se pună la punct toate detaliile licitaţiei, licitaţie la care toate cele 18 cluburi din Liga 1 vor avea cîte un reprezentant.

Dragomir tînjeşte după "mica înţelegere"
Deşi se discută despre licitaţie, preşedintele Ligii le-a propus preşedinţilor de club ca în cazul în care o firmă vine cu o ofertă convenabilă pentru majoritatea cluburilor, să se acorde drepturile respectivei societăţi, fără licitaţie.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează