GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DECIZIE

Ivanovici a câștigat o mică avere! Care au fost motivele rezilierii contractului cu RCS/RDS și ce înseamnă pentru fotbal suma câștigată în instanță

Ivanovici, 42 de ani, a realizat Fanatik Show timp de peste un deceniu, la mai multe posturi tv
Ivanovici, 42 de ani, a realizat Fanatik Show timp de peste un deceniu, la mai multe posturi tv

Articol de - Publicat miercuri, 26 octombrie 2016 00:00

Pentru desfacerea unilaterală a contractului în septembrie 2013, RCS/RDS va trebui să-i achite o mică avere lui Horia Ivanovici, care realiza ”Fanatik Show” pe Digi 1.

În septembrie 2013, trustul RCS/RDS îi rezilia unilateral contractul lui Horia Ivanovici, realizatorul emisiunii "Fanatik Show", invocând criticile aspre lansate de-a lungul vremii la adresa lui Mircea Sandu și a lui Victor Pițurcă în aparițiile pe DigiSport.

De asemenea, în documentul prin care jurnalistul era înștiințat, printr-un executor judecătoresc, despre demiterea sa, compania media sublinia prejudiciile pricinuite postului prin faptul că FRF a retras acreditările pentru DigiSport la toate conferințele și acțiunile echipei naționale.

"În multe emisiuni aţi adus atingere imaginii publice a oficialilor structurilor sportive din România sau aţi incitat anumiţi invitaţi ori diverși interlocutori să profereze insulte la adresa unor oficiali ai structurilor sportive din România", motiva RCS/RDS ruperea contractului cu vedeta TV.

"Nu o consider o victorie"

Ulterior, Ivanovici s-a îndreptat împotriva trustului și, după trei ani de procese, a câștigat speța în instanță. El urmează să încaseze despăgubiri în valoare de 237.449,31 euro, decizie definitivă și irevocabilă!

Ziaristul obținuse satisfacție la Tribunalul București, care, pe 19 noiembrie 2015, a admis acțiunea lui Ivanovici, obligând RCS/RDS la plata "drepturilor cuvenite reclamantului pentru perioada 01.09.2013 - 15.08.2014". Hotărârea s-a menținut și la Curtea de Apel.

"Nu o consider o victorie. Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Am aceleași sentimente de prietenie și respect față de RCS/RDS. Am ajuns la o soluționare amiabilă privind suma de plată câștigată în instanță. Relațiile au rămas civilizate de ambele părți. Vreau să le mulțumesc celor care m-au sprijinit în acele momente când rămăsesem singur, mai ales lui Cătălin Tolontan, care întotdeauna rămâne un ziarist fidel principiilor adevărului. Urez succes RCS/RDS!", a punctat Ivanovici pe marginea cazului.

Câteva dintre frazele reproșate de RCS/RDS în documentul de reziliere:

  • "Pițurcă, selecționer agramat"
  • "Contează ce fel de pile ai și nu ce fel de antrenor ești"
  • "Pițurcă, nu fi supărat, că o să-ți dăm un premiu... găsim noi ceva, așa, mai agramat"
  • "Pițurcă este un retard intelectual"
  • "În general, mai ales în ultimii ani, Mircea Sandu a tratat cu dispreți oamenii care bagă bani"
  • "Pe Pițurcă nu-l interesează echipa națională, doar ego-ul lui, să n-aibă stăpân"
  • "E periculos să te bați cu Mircea Sandu, pe care mulți îl asemuiesc cu Nicolae Ceaușescu"
  • "Încă o dată, îi spun lui Mircea Sandu, luni să aibă decența să-și dea demisia, asta îi spun acuma-n direct, și să aducă demisia la ora 18.00, când avem noi emisiune, să aibă decența și să plece odată, să ne lase pentru că a nenorocit fotbalul ăsta și nu se mai poate. Nu există incompetență mai mare, dezastru mai mare, crimă morală, decât ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc"

Ce înseamnă 237.449 euro în fotbalul românesc:

  • jumătate din salariul anual al selecționerului Christoph Daum
  • salariul lui Adi Popa pe 2 ani și jumătate
  • depășește cu 57.000 de euro salariul celor mai bine plătiți jucători din L1: Toșca, Săpunaru și Teixeira, câte 180.000 euro/sezon
  • 15% din drepturile TV cuvenite noilor promovate, Gaz Metan și Poli Timișoara
  • bonusul UEFA câștigat de Steaua pentru cele două puncte obținute până acum în grupa Europa League
  • baremul unui "central" din Liga 1 pentru 251 de partide

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
597888413680884
Vasile Tichiris  •  26 Octombrie 2016, 10:25

si mai e pensia mea pe 240.000 de luni calcand peste cadavre si cu ajutorul justitii a reusit sa nedreptateasca 60-70% din iubitorii de sport de a vedea sportul dorit doar la dolce rusinea romaniei.defapt asta e statu de drept ce cauta ca transmisi de sportivi romani si nationale romanesti sa fie transmise numai de dolce care are cei mai putini telespectatori sau trebuie sa ne abonam la toate ma refer la rcs-dolce-tvr cu ce mai raman di pensie asta nu e concurenta-rusine horia sforaristule

para.para
para.para  •  26 Octombrie 2016, 10:03

Ce poate sa mai însemne 237.449 euro în fotbalul românesc: salariul pe 1000 de vieti al unui suporter fcsb angajat la tabloidul sporturilor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează