GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TVR

VIDEO Primele imagini cu incidentul dintre Marian Olaianos și Nadine Vlădescu » Comentatorul TVR, filmat când își agresează colega

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2023 08:31 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 16:51

Libertatea publică azi, în premieră, înregistrarea video cu momentul în care comentatorul sportiv Marian Olaianos o agresează pe colega sa de la TVR, Nadine Vlădescu.

  • CONTEXT: În toamna lui 2022, Marian Olaianos e acuzat că a bruscat-o și a lovit-o pe Nadine Vlădescu, colega de la secția Cultural cu care avea în acel moment o relație extraconjugală
  • După incident, Vlădescu a depus o plângere la conducerea TVR-ului. „Olaianos m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete", a susținut aceasta. La rândul lui, Olaianos a reclamat că a fost hărțuit sexual.

Imaginile publicate azi sunt din octombrie 2022. Iar în urma acestui incident violent, Nadine Vlădescu a depus plângere la conducerea TVR. După o anchetă, Marian Olaianos a fost concediat.

Primele imagini cu momentul în care Marian Olaianos o agresează pe Nadine Vlădescu

Pe 17 octombrie 2022, Marian Olaianos intră în clădirea TVR, urmat de colega sa, Nadine Vlădescu, în jurul orei 13:30. La un moment dat, acesta se întoarce spre ea, o strânge de gât și o împinge spre un perete. 

Ulterior, cei doi urcă pe scări, iar comentatorul sportiv observă camera de supraveghere. Gesticulează nervos către Nadine Vlădescu, iar cei doi par că părăsesc clădirea.

+3 FOTO

„Filmarea reprezintă o foarte mică parte, nu și ca gravitate, a agresiunii lui Marian Olaianos asupra mea”, a declarat Nadine Vlădescu pentru Libertatea. 

Reacția lui Nadine Vlădescu după apariția imaginilor

Nadine Vlădescu a trimis un punct de vedere după apariția imaginilor cu agresiunea lui Marian Olaianos.

Filmarea din TVR reprezinta o mica parte, nu si ca gravitate, a agresiunii lui Marian Olaianos asupra mea: strangularea in forta si lovirea cu capul de perete. Acesta nu a fost nici pe departe primul gest de violenta al lui Olaianos asupra mea din ziua respectiva, el lovindu-ma cu palmele, pumnii, cheile si picioarele in biroul lui, cu usa inchisa, dar si pe holurile si in afara televiziunii. 

A avut gesturi de o cruzime extrema, cum au fost loviturile cu pumnul peste degetele mainii drepte imobilizate, lovitura cu pumnul in san, cu cheile peste fata si ochi, loviturile peste urechi sau faptul ca m-a apucat de pielea de sub barbie si m-a strans foarte tare, zgaltaindu-ma in lateral. De la inceputul relatiei amoroase dintre noi, pentru care el insistase foarte mult, i-am spus ca nu accept nicio forma de violenta, nici fizica, nici verbala si nici intima. La momentul agresiunii, relatia era in curs si el a insistat si ca ea sa continue si dupa agresiune si sesizarea mea catre conducere, facandu-mi oferte de iubire si sexuale (“nu vrei sa dormi doua ore in bratele mele astazi?”, “dupa ce iti retragi sesizarea, totul o sa mearga din bine in mai bine”). El a prezentat de la inceput relatia drept o poveste de iubire si nu o aventura sau un flirt si pentru asta exista numeroase dovezi, oricat de absurde sunt negarile lui. Nu a existat hartuirea sexuala invocata de el, relatia s-a continuat pe toate planurile de la inceputul lui august si pana la momentul agresiunii.

Violenta a fost dovedita fara echivoc prin filmarile video, certificatul medico-legal, actele medicale de la doua spitale de urgenta, cabinetul medical si unitatile medicale unde a trebuit sa fac investigatiile impuse de IML. Dovezi sunt si marturiile doamnei doctor din TVR si martorilor care m-au vazut imediat dupa agresiune si, nu in ultimul rand, recunoasterile lui Olaianos insusi. Agresiunea multipla a fost grava, dovedita si este de neacceptat, oricare ar fi scuzele agresorului, care sunt sustineri neconforme cu realitatea, facute din neasumare si in scop denigrator. Olaianos a folosit tactica tipica a unui agresor: negarea evidentei, atacarea victimei si prezentarea sa drept victima, desi se vede clar ca este agresor.

In opozitie totala cu ce a declarat el, din filmare se vede limpede ca nu a fost nicio secunda in legitima aparare, ca m-a agresat neprovocat si neatacat. Olaianos a mintit in declaratiile lui legat si de acest moment al agresiunii si de celelalte violente, la fel de grave. S-a pretins “victima”, desi nu a fost provocat, atacat, lovit, amenintat, agresat, injurat sau hartuit de mine la niciun moment, nici in acea zi si nici altadata. Raportul comisiei atesta foarte clar acest lucru, din toate probele administrate si audierea tuturor martorilor, precum si din marturisirile proprii ale lui Olaianos, in scris si verbal, in care el recunoaste nu numai violenta, dar si relatia amoroasa si sexuala si pana si relatiile extraconjugale anterioare. El recunoaste, de asemenea, ca si-a mintit colegii si a dezinformat presa si opinia publica legat de pretinsa hartuire sexuala, sustinere neintemeiata careia nu i s-a dat curs, “pentru ca asa face cineva cand vrea sa scape, minte si zice orice”, conform spuselor lui.

In cladirea administrativa am intrat pentru ca el ma ameninta ca se duce “sa ma parasca” la conducere deoarece il faceam responsabil pentru proiectul la care isi luase angajamentul sa colaboreze si care avea legatura cu Cupa Mondiala. Dupa amanari si alte doua proiecte sabotate, eu nu mai acceptam sa nu-si faca treaba, in conditiile in care o filmare cu el era stabilita pentru a doua zi, cu o echipa mare si un program strict, iar el spunea: “o sa vad daca am chef sa vin sa filmez”, “nu ma intereseaza proiectul, ma doare in… de proiect si de toti”, “pe mine nu ma trage nimeni la raspundere, eu sunt seful meu, fac numai ce vreau eu”. In imagini, se vede ca “nu si-a pierdut cumpatul”, ci ca este calculat si rece si isi da clar seama de situatie si de consecinte. Ochii lui, care fac contact direct cu camera, spun totul.

Agresiunea a inceput brusc, fara vreo cearta, cu injuraturi si lovituri in cap si peste fata, in biroul lui unde discutam chestiuni de lucru. Am fost batuta, insultata, umilita si tratata mizerabil si uman si profesional de omul cu care aveam o relatie amoroasa si care imi era si coleg. Legat de scena filmata, strangularea a fost in forta, am ramas fara aer si apoi am simtit ca ma sufoc, dupa care la scurt timp am vomat. Medicul de la Urgenta mi-a spus ca daca imi fractura sau fisura osul hioid puteam sa mor pe loc sau in cateva ore. Senzatia si sunetul propriului cap care se loveste de perete o data si inca o data e ceva ce mi-a ramas intiparit in memorie. M-a lovit si agresat intr-o manifestare de forta si control, ca sa ii respect conditiile si sa “imi invat niste lectii” dupa cum s-a tot exprimat, pentru ca nu mai eram dispusa sa accept controlul, pretentiile lui deviante in relatie si comportamentul lui lipsit de profesionalism.

Am acceptat sa vorbesc cu el dupa sesizare la rugamintile lui foarte insistente si dupa santajul emotional ca “dispare”, “dispare din viata publica”, “se sinucide”, “se arunca din turnul televiziunii”, “e condamnat la moarte”, dar mi-am dat seama ca facea un joc dublu, pentru ca in acelasi timp in care se ruga de mine sa-mi retrag sesizarea si sa continuam relatia, ma denigra in TVR si in presa si ma acuza de hartuire sexuala, desi mie imi negase vehement acest lucru, sustinand ca nu stie de unde au pornit acuzele de hartuire sexuala. Jocul lui duplicitar m-a facut sa nu pot avea incredere in el. Nu am cedat santajului si presiunilor lui si in niciun caz nu m-as fi dezis de adevarul faptelor si nu as fi putut sustine, asa cum voia el sa musamalizeze situatia, ca nu a existat agresiunea.

 

Olaianos a pretins ca in scena filmata eu l-as fi amenintat ca il “compromit” in fata sotiei sale si ca de asta a avut izbucnirea violenta. Fals. Intai, daca tot timpul a sustinut ca nu am fi avut o relatie, cu ce l-as fi putut compromite in fata oricui? In scena respectiva eu incercam sa-l fac sa inteleaga importanta proiectului, sa nu mai amane si il rugam sa inceteze cu scandalul si sa-si onoreze angajamentul profesional. Nu se vorbea nimic personal, ci despre proiect si filmarea de a doua zi. La scurt timp dupa scena filmata, a intrat in cladire o persoana care a asistat la discutia dintre noi, care a depus ulterior marturie si a relatat ce vorbeam cu Olaianos: eu ii spuneam ca m-a strans de gat cu putere, m-a dat cu capul de pereti si ca m-a lovit si agresat si mai devreme in biroul lui si il intrebam ce se intampla.

- Nadine Vlădescu

Cum s-a apărat Marian Olaianos: "Nu am lovit-o"

În fața comisiei TVR, Olaianos a spus că Nadine Vlădescu îl hărțuia și îl amenința că îl va compromite în fața familiei. Urmărit de aceasta în curtea și pe holurile TVR, Olaianos a reacționat în acea zi: „Aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională și în încercarea de a mă apăra, am împins-o la perete, apucând-o de zona gâtului. Dar nu am lovit-o!", a explicat el comisiei.

Acuzațiile lui Nadine Vlădescu: "M-a lovit cu palmele și cu pumnii"

Nadine Vlădescu a răspuns afirmațiilor lui Marian Olaianos din interviul publicat de GSP.ro pe 15 februarie: „Așa cum am precizat și în fața Comisiei, dar și în plângerile penale împotriva agresorului meu, acesta m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei în cap, peste față, urechi, brațe, corp, m-a strâns de gât, m-a dat cu capul de perete și m-a lovit cu pumnul în sânul drept. La momentul strangulării și lovirii cu capul de perete, surprins de filmarea din clădirea Președintelui - Director General (care arată doar o mică parte a agresiunii), el s-a asigurat – și înainte, și după agresiune – că nu vine nimeni și nu-l vede nimeni lovindu-mă”.

  • Marian Olaianos, 48 de ani, este căsătorit și are doi copii. El este unul dintre cei mai vechi și mai apreciați jurnaliști din departamentul Sport al postului public: lucra în TVR din 1999, a fost reporter de teren, comentator și a realizat mai multe emisiuni, cea mai de succes fiind Replay
  • Nadine Vlădescu e jurnalistă în domeniul cultural de peste un deceniu. A colaborat cu mai multe publicații de profil, a realizat traducerea unor opere literare și a lucrat pe post de interpretă de conferințe. Este angajată la TVR din 2022 și a fost gazda primei emisiuni de la relansarea TVR Cultural

Din informațiile Gazetei, Marian Olaianos este anchetat intr-un dosar penal. Pe numele lui există o plângere penală, cu 3 capete de acuzare. Comentatorul a făcut la rândul său o plângere penală împotriva lui Nadine Vlădescu, de hărțuire, dar anchetatorii nu au găsit suficiente probe pentru a-i da curs.

Marian Olaianos, concediat de TVR

Pe 11 martie, TVR anunța concedierea lui Marian Olaianos. Acesta anunțând că va contesta decizia la Tribunal, dar şi-a retras plângerea.

Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 - 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: «aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra, am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului».

- comunicat TVR 

Citește și: 

Averea uriașă pe care o lasă în urmă Silvio Berlusconi. Cine împarte miliardele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
balderis
balderis  •  14 Iunie 2023, 17:48
Postat de contrabas3 pe 13 Iunie 2023, 11:05

Mareane, nu dai într-o femeie, oricine ar fi și orice ar face. Dar “for what it’s worth”, femeia aia venea enervant de hotărâtă în urma ta și părea că nu-ți dă pace și vroia ceva de la tine. Înțeleg că erai sub presiune, și că doamna părea că te vrea doar pentru ea, dar nu sunt de acord cu reacția ta. —— Te-ai jucat cu focul… uite că te-ai ars. Dar ești încă tânăr și ai timp să faci alegeri ințelepte de acum înainte.

Prea mult nas, la contrabas !

ArchBishop
ArchBishop  •  14 Iunie 2023, 08:30
Postat de popescu222 pe 13 Iunie 2023, 11:59

Bun, si eu resimt discriminarea in Vest fatza de barbatul alb heterosexual, dar asta e alta discutie. Nu sunt de acord cu ce sustineti implicit tu si altii pe forum, ca daca te agaseaza verbal o femeie e ok sa o lovesti.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ArchBishop
ArchBishop  •  14 Iunie 2023, 08:26
Postat de Aliluia pe 13 Iunie 2023, 12:40

Lipsa de inteligenta nu consta in gestul facut, ci locul unde s a petrecut.Trebuie sa fii *** sa cedezi psihic taman intr un spatiu pe care il cunosti extrem de bine si mai este si supravegheat video.

Absolut defel. In momentul in care "nu mai poti", nu conteaza unde esti. Daca se abtinea si "ceda" intr-un loc ferit, asta insemna violenta cu "premeditare". Tu nu intelegi cum e sa fii abuzat psihic de cineva, eu ti-o spun din proprie experienta.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează