GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Moştenirea

Articol de - Publicat sambata, 10 noiembrie 2007 00:00

Ilie Năstase, Marius Tucă, Cristi Minculescu, Florin Călinescu, Radu Moraru, Octavian Belu, Marian Drăgulescu şi mulţi alţii vorbesc despre Ioan Chirilă. Pînă la Gala de decernare a Premiilor Ioan Chirilă a mai rămas foarte puţin timp! Pe 26 noiembrie vom afla cine sînt cei mai buni jurnalişti sportivi ai anului 2007. Reprezentanţi de seamă ai presei din România, dar şi ai vieţii publice vorbesc despre importanţa acestei competiţii pentru gazetăria sportivă din ţara noastră.

"Tinerii merită încurajaţi!"
Florin Călinescu a fost primul care a discutat despre ce înseamnă pentru jurnaliştii din România aceste premii. Fostul prezentator al emisiunii "Chestiunea Zilei" a tras o singură concluzie. "Aceste premii au sensul în a continua să-l celebreze pe senior şi a-i încuraja pe juniori", a zis Călinescu. Acesta a mai precizat că cei care au cîştigat Premiile Ioan Chirilă pînă acum au vîrste foarte fragede, important fiind ca aceştia să fie încurajaţi să scrie.

Lipseşte poezia sportivă
"Mai văd foarte puţină poveste, foarte puţină poezie despre sport", a spus Bogdan Naumovici, Chief Creativer Officer al grupului de publicitate Leo Burnett România. În schimb, reacţia personalităţilor publice este diferită. Acestea consideră că presa sportivă de astăzi nu se concentrează asupra aspectelor cu adevărat importante din viaţa sportivă. Detalii picante din viaţa personală a sportivilor fac obiectul multor articole decît reuşita acestora din teren. Premiile Ioan Chirilă au ca scop menţinerea unor standarde cît mai înalte în presa sportivă.

"Ultimul crai"
Site-ul oficial al Premiilor prezintă un fragment din manuscrisul nepublicat al lui Ioan Chirilă - Ultimul crai. Acesta a fost dedicat fostului mare jucător Nicolae Dobrin, unul dintre favoriţii cronicarului. La începutul anului viitor, Fundaţia artEST va edita această carte, astfel încît cei care l-au apreciat pe Ioan Chirilă să se poată bucura de întregul conţinut.

A treia ediţie a Premiilor Ioan Chirilă va avea loc la Ateneul Român, pe 26 noiembrie 2007.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close